Thursday, March 9, 2017

contour with PIXY powder! + WIN PIXY BEAUTY SET


assalamualaikum 

hi semua..ok kalini fyna nak review 1 bedak yang memang ramai orang guna and dah lama ada dalam pasaran malaysia. PIXY UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit.. 




Formula lengkapan sempurna ini menutup ketidaksempurnaan kulit sepenuhnya untuk kemasan yang tahan lama. Ia juga kaya dengan Minyak Squalene untuk menghindarkan kekeringan kulit.

Formula Pencerahan Dua Cara:
Menggabungkan Bedak Pemutihan Semula Jadi, Derivatif Vitamin C dan tabir suria.
Melindungi kulit daripada sinaran matahari (SPF 15) dan menjadikan kulit lebih cerah.
Diuji secara klinikal.



di datangkan dengan 5 pilihan warna


ha mesti ramai pernah dengar and pakai kan..bedak mula2 fyna beli ialah PIXY ni la hehe masa tu fyna baru lepas diploma around 22 tahun kot then tengok kawan fyna makeup flawless gila..fyna tanya lah dia pakai foundation apa..dia kata bukan foundation..bedak je..and start dari haritu berkotak2 bedak PIXY fyna guna..yang bestnya ia memang mencerah dan memflawless kan kulit..so kalau ada parut ke apa..dont worry..pakai je bedak ni terus comey..

bedak PIXY ni boleh di pakai 2 cara..basah atau pun kering..fyna suka guna cara basah sebab kemasannya lebih teserlah dan kulit tiba2 jadi flawless hihi..plus ianya cepat..senang lah dengan fyna yang selalu rushing ni..tak payah guna banyak benda untuk nampak flawless.see hehe



ok ini muka fyna tampa any foundation or powder..fyna just lukis kening and apply sikit makeup mata..kalau tengok kulit fyna ada masaalah parut.pores dan juga eyebag/dark circle


tada! ini muka fyna lepas guna sapuan basah dari PIXY UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit..fyna guna code natural white..hehe nanpak flawless tak? hehe




ok now fyna nak ajar pula macam mana nak buat contour / shading / highlight dengan menggunakan just powder dari pixy..ha korang tak perlu dah nak beli banyak benda..powder pun dah cukup


shading


1st fyna guna warna paling gelap iaitu tropical beige untuk buat shading
caranya..ambil span..oleskan sedikit bedak PIXY code tropical beige
apply di rahang 
tepi hidung
rahang
dahi


kemudian guna span tadi juga and blend blend blend bagi nampak natural
see the result =) muka lebih nampak tirus kan




highlight


ok selalunya highlight ni untuk buatkan wajah lebih berdimensi dan menonjol kan struktur wajah kita..kalau buat dengan powder nampak lebih natural

ok 1st fyna akan ambil span yang di sediakan dan apply warna lebih cerah iaitu bedak PIXY code white cream
fyna apply di titik wajah iaitu tulang pipi
hidung
dagu
dahi


kemudian guna span tadi juga dan blend blend blend
ok nampak muka lebih bersegi kan?



ini look fyna yang dah siap..fyna apply sedikit blusher untuk nampak comey sikit hehe


ha macam mana? senang kan?..so apa lagi..korang boleh la cuba nanti ye

GOOD NEWS!

jom join CONTEST PIXY SEMPURNAKAN KU untuk memenangi PIXY BEAUTY SET YANG BERNILAI RM100!

https://www.facebook.com/PixyMalaysia/app/715069391999534/

CARANYA 



ke youtube fyna : https://youtu.be/xk4rWciIxYk

di ruangan komen : lengkapkan ayat "PIXY SEMPURNAKANKU"

CONTOH

PIXY SEMPURNAKAN KU dengan menghilang kan segala kekurangan di muka dengan hanya 1 sapuan.magic!

CONTEST END : 16 MAC 2017


harga 

Pixy UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit
regular : RM19.90 refill : RM 11.90

PIXY Ultimate Makeup Cake
regular : RM24.90 refill : RM 14.90


product pixy boleh di dapati di
watson, guardian, AEON, Econsave, Giant, dan beberapa kedai terpilih



PIXY BB Cream Bright Fix 
RM19.90

hanya di jual di senarai Watson di link ini

2 comments:

y i e n said...

Wahhh, thanks 4 the tips fyna :)

Arin Ahamad said...

cantik2 gmbr u..


btw gne kamera ape ye..if u mind to share..