Monday, January 9, 2017

new Sleek Makeup review | eyeshadow, blush, highlight, lip matte!

assalamualaikum hi semua

1st entry 2017! hehefyna excited ni nak bagitahu yang makeup brand favourite fyna akan available di sephora!! yea!  lepas ni tak payah nak beli online and nak tunggu berminggu baru dapat hehe..

brand apa?

SLEEK MAKEUP! yes!!!




fyna dah lama guna sleek..sejak mula makeup lagi..sebab harganya yang murah and barang sangat2 berkualiti tau..fyna ada banyak pallete dari sleek ni and now fyna topup lagi 3 new item yang sleek baru  launch


Sleek MakeUP Californ.I.A. Blush by 3 Palette





The ultimate cheeky palette offering you three times the impact. Includes three complementary shades, each designed with its own distinctive finish, from rich shimmers to intense matte shades.


OC, the Surf, Newport Peach



fyna pernah ada 3CE cream blusher before this but i dont like it..tapi this sleek is the best!! fyna suka gila..easy to blend..tak bercapuk..blend smooth saja atas foundation..masa mula apply akan macam dewy but bila dah set like matte satin finish..suka! semua tahu kan kalau nak pakai anything yang long lasting..jenis creamy jawapan nya..kebanyakkan mua akan pakai crea, blusher dulu then topup dengan powder blusher then blusher tu akan stay sangat2 lama..fyna memang pakaikan dekat bride..lepas pakai foundation fyna akan terus dap kan this cream blusher then biar kan a few minit then set dengan loose powder then fyna topup lagi powder blusher..baru nampak blusher tu naik cantik saja..warna ni sangat sesuai dengan skintone kita orang malaysia sebab ianya warm..so fyna suka sangat dengan this cream blush!



Sleek MakeUP I-Divine Eyeshadow, A New Day






A New Day i-Divine Palette boasts everything you need for flawless daytime eyes. Think laidback weekends and everyday office chic.




PINK DOT TO COVER MY RASHES HIHI
left to right
sun is shining, brightside, day dreamer, let it go, dont worry, be happy 




feeling good, silver lining, shine on, carpe diem, believer, h-a-p-p-y

fyna ada 4 ke 5 eyeshadow palette from sleek..fyna paling suka yang sunset palette..sebab colur dia memang cun..so sleek ada keluarkan 1 lagi palette and sudah tentulah fyna akan try juga hehe..ada a few colors yang fyna suka and tak suka..kalau tengok swatches..ini tanpa any foundation or primer ye and only 1 swatch..the color not bad kan? kalau letak eye primer or concealer dekat mata lagi warna tu akan pop! color shine on paling fyna tak suka..sebab kena tonyoh banyak kali baru melekat..hmmm..sudahla warna cantik kan? be happy pun sama..yang lain fyna suka..so bagi fyna dengan harga yang murah ok je palette ni..senang nak blend..but like sleek eyeshadow yang sebelumnya..always akan ada fall out..tapi tak apa..brush away je lah kan..



Sleek MakeUp 

Matte Me Ultra Smooth Lip Cream in Fired Up 



 Matte Me is a matte finish liquid lipstick that glides on in one smooth application, with no need for a second coat.Fired Up is a dark crimson that can be teamed with Precious Metals Highlighter for a golden glow.The light as air texture provides you with comfortable wear for hours, that doesn’t cake, flake or dry out, ensuring long lasting colour all day.



fyna ada sleek matte ni warna yang soft and i love it so kalini warna yang merah garang sikit hehe..fyna sukaaa warna ni..sangat cantik..merah nya tak terlalu gelap or terang..just nice.fyna suka packagingnya yang sleek! hehe..if korang ada dry lips make sure pakai lip balm sebab this lip matte memang matte and akan buatkan bibir korang kering sikit..tapi fyna tak rasa kering di bibir pun hih..maybe lain bibir lain resultnya kan..masa mula2 apply fyna rasa a bit sticky but bila ianya dah set..macam tak pakai apa2 di bibir..nak cuci kena cuci dengan makeup remover..kalau guna wet tissue sometime tak cuci habis..senang nak apply..texturenya tak flacky..ada sesetengah matte lipstick akan ada flacky bila apply banyak kali kan..but this one tak..so far i loveee this lip matte




Sleek Precious Metals Highlighting Palette






This multitasking must-have creates a gorgeous all-over shimmer that instantly enhances the complexion with a fresh, radiant glow





PlatinumRoyal GoldRenaissance GoldAntique Bronze.

1st of all fyna suka gila dia punya packaging! nampak mahal saja kan? so this palette come with the brush..brush dia just ok..ok macam mana dengan this cream highliter..ok first fyna ingat semuanya cream but tak..ada 1 saja powder iaitu antique bronze..at 1st fyna try apply guna sponge and tak boleh nak pick up the products..ok try dengan brush yang disediakan..ok bila apply nampak la the glow tapi dia macam tak blend..so now fyna guna dengan jari..tada! rupanya kena apply dengan jari saja..macam nars copacabana..bila apply dengan jari baru cun.senang blend and the glow lawa! Renaissance Gold lebih kurang mary lou punya..so bila dah tahu macam mana nak guna baru fyna in love dengan this palette hehe..so cara nak pakai..guna jari..just dap2 dekat check bone tu sampai ianya blend..then korang akan dapat natural glow yang sangat cantik


ok fyna ada buat tutorial this look on mimi dekat youtube fyna..enjoy!





jangan lupa ye Sleek Makeup dah boleh beli di Sephora Malaysia starting this week!

ok bye guys

4 comments:

Atiqah H. said...

pigmented tak dia punya eyeshadow?

cikkyra blogspot said...

mimi makin cantik :)

Syafiqah Hashim said...

Cantik makeup tuu! Sleek makeup mmg best.. the highlight palette tuuu.. tempting..

aida kamilia said...

Beli sleek dekat sephora mana ya?