Thursday, December 29, 2016

review : Sweet Macaroon LipScrub

assalamualaikum hi semua


ramai tanya fyna..ada tak masalah bibir like bibir kering ke apa ke and even selalu pakai lipstick why bibir tak gelap and kusam

honestly bibir fyna jaranggggg kering..jarang sangat2..and fyna tak pakai lip balm pun..selalu fyna akan letak lip balm dalam beg makeup untuk client but untuk diri sendiri tak ada..sebab fyna tak suka bila rasa something like berminyak dekat bibir..fyna try nak pakai but selalu lap balik hihi


so rahsia fyna hanya scrub! fyna memang gila scrub dari dulu..scrub muka.badan..and lips pun..mesti scrub! fyna selalu scrub bibir 1 or 2 minggu sekali..kalau fyna pakai matte lipstick yang akan drykan lips fyna..fyna akan cepat2 scrub bibir..then bibir pun jadi moist balik



baru2 ni fyna try sugar lip scrub by ifti's beauty.. bagi fyna scrub ni lain dari scrub yang fyna pakai..fyna suka bau nya macam mint sebab lepas scrub bibir akan rasa berangin and fresh! like baru lepas gosok gigi..haaa rasa fresh! sebelum ni scrub yang fyna guna banyak rasa masam2 macam strawberry and lepas scrub rasa lembut lah bibir tapi tu je la...yang ini lain sebab ianya bagi fresh kan bibir fyna..itu yang buatkan fyna bertukar scrub ni hehe




fyna suka the packaging yang comel and tak terlalu besar...and penutup juga kuat so tak lah tertumpah ke apa kan..



bagi fyna texture lip scrub ni lebih kasar berbanding lip scrub yang fyna pernah pakai

fyna pernah pakai lip scrub yang agak berminyak and susah sikit nak cuci but this one tak berminyak..so kalau sapu dengan tisu saja pun dah ok..tak perlu cuci dengan air



harganya agak murah berbanding lip scrub yang ada di pasaran

ada 4 jenis flavour
strawberry
lemon
bubblegum
almond & honey

fyna punya flavour bubblegum


sekali pakai korang dah boleh rasa bibir korang akan moist..lembab..lembut sangat..and bersih..and fresh!




ok so kalau korang berminat dengan lip scrub ni korang boleh beli dengan :

RM19.90

📱

1 comment:

Nabiha Zaidi said...

Comel bentuk macaroon.