Friday, May 27, 2016

4 ways to use cc cream

assalamualaikum semua

sejak fyna buat review pasal cc cream..ramai betul yang send message kat fyna macam mana nak pakai cc cream..dengan apa nak pakai and so disebabkan itu fyna ada buat 1 video tutorial untuk korang follow..

ok sebelum tu fyna nak share 1 testimoni pengguna setia cc cream dari hansaegee ni

best kan? so korang pun kena ada juga 1 tau! 

ok back to my tutorial..sebenarnya senang saja pakai cc cream ni sebab cc cream ni tak ada kalau tonyoh2 je pun tak apa..tak bercapuk hihi

kalau kulit yang flawless..korang boleh pakai cc cream ni saja..sebab cc cream ni buatkan effect glowing..cerah..

tapi kalau ada masaalah kulit macam fyna?

cc cream + loose powder

cara ni paling mudah and cepat..dan juga nampak natural...sesuai untuk makeup harian..

cc cream + twin cake

ok ini kalau yang nak nampak flawless and more coverage..twin cake ialah powder foundation..fyna tak basahkan span pun..just pakai macam tu je..sebab texture dia senang nak di blend and memang full coverage..

cc cream + makeup base + powder pact

kalau nak nampak muka glow cerah and yang ini sesuai..kalau ada jerawat merah2 atau scar ke..boleh try combo ni..fyna campur cc cream dengan green makeup base sebab nak hilangkan merah2 jerawat muka..semua dah tahu kalau green memang boleh neutralkan balik merah2 muka kan..powder pact ni sangat light..lebih kurang loose powder tapi dengan coverage yang skit

cc cream + liquid foundation + loose powder

ha combo ni sangat2 sesuai kalau nak nampak full coverage but still natural..sesuai la untuk ke event or kalau nak guna untuk wedding pun sesuai..full coverage..tahan lama..

ok di bawah ni fyna shared video cara apply cc cream

entry lebih details tentang cc cream

all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: |
Instagram page: hansaegeenature


Mysara Ab Rahman said...

Dlu pnh pki cc cream tp kjp je. Xkonsisten sggh. Haha. Muka ni kesan jerawat tu yg sakit hati nk tgok

Muslimah Optimis said...

salam. Wahhh. Blogwalking sungguh ke blog fyna ni. Asalnya search pasal cc cream je tapi banyak review dari blog fyna ni. MO selak older post tu sampai 2011. Heheh. good job fyna. teruskan berkongsi

click here said...

The National Art Gallery, where the works by Paul Cezanne, the father of the modern art movement, inspire me to think about creativity and entrepreneurship. Another favorite is Gravelly Point, a park on the Potomac River, right under the runways at the National Airport click here.

more help there said...

As the skin becomes stretched, the collagen will weaken and the normal collagen production cycle will become damage and interrupted. This result in fine scars under the skin. Stretch marks will make anyone feel self- conscious about their appearance.

Customer Service UK said...

The French manicure is here to stay, women the world over still enter nail salons and request the elegant combination of beige, pink or nude base with a pure white tip. It matches anything and can be worn out for drinks or even on the red carpet and if you are someone who likes to keep it simple yet elegant, it is the perfect choice more more help there said...

Blackheads are tiny, dark bumps inflaming the pores of a person’s face and sometimes the neck of an individual. They consist of oxidizing melanin, and they appear during those times when an individual’s hormones produce sebum underneath the skin pores

AcneNotFun said...

The Acne Not Fun website is really incredible facts and information that actually care about your needs. Personalized support, excitement for their hand-crafted lotions along with a clearly conveyed desire for making people happy is waiting for you. You will look and feel good! Much better! said...

Educational My Lighter Skin site!!!! Hyperpigmentation presents no healthcare threat, although it can occasionally be a characteristic of an illness or disease. So that you must always see your physician if you notice any kind of changes in the skin, or you are concerned about darkish areas. Recommended to all my buddies and family at …….

Aura Romano said...

Excellent site regarding Hydroquinone is a very effective whitening agent which whitens your skin helping taking out the hyperpigmentation caused by dark spots, freckles as well as acne breakouts spots. Hydroquinone does have its opponents also it nevertheless boasts a few eyebrows one of the specialists out there