Friday, May 27, 2016

4 ways to use cc cream

assalamualaikum semua

sejak fyna buat review pasal cc cream..ramai betul yang send message kat fyna macam mana nak pakai cc cream..dengan apa nak pakai and so on..so disebabkan itu fyna ada buat 1 video tutorial untuk korang follow..

ok sebelum tu fyna nak share 1 testimoni pengguna setia cc cream dari hansaegee ni



best kan? so korang pun kena ada juga 1 tau! 

ok back to my tutorial..sebenarnya senang saja pakai cc cream ni sebab cc cream ni tak ada warna..so kalau tonyoh2 je pun tak apa..tak bercapuk hihi

kalau kulit yang flawless..korang boleh pakai cc cream ni saja..sebab cc cream ni buatkan effect glowing..cerah..

tapi kalau ada masaalah kulit macam fyna?


cc cream + loose powder

cara ni paling mudah and cepat..dan juga nampak natural...sesuai untuk makeup harian..


cc cream + twin cake

ok ini kalau yang nak nampak flawless and more coverage..twin cake ialah powder foundation..fyna tak basahkan span pun..just pakai macam tu je..sebab texture dia senang nak di blend and memang full coverage..


cc cream + makeup base + powder pact

kalau nak nampak muka glow cerah and yang ini sesuai..kalau ada jerawat merah2 atau scar ke..boleh try combo ni..fyna campur cc cream dengan green makeup base sebab nak hilangkan merah2 jerawat muka..semua dah tahu kalau green memang boleh neutralkan balik merah2 muka kan..powder pact ni sangat light..lebih kurang loose powder tapi dengan coverage yang skit


cc cream + liquid foundation + loose powder

ha combo ni sangat2 sesuai kalau nak nampak full coverage but still natural..sesuai la untuk ke event or kalau nak guna untuk wedding pun sesuai..full coverage..tahan lama..

ok di bawah ni fyna shared video cara apply cc cream



entry lebih details tentang cc cream



all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature


6 comments:

Mysara Ab Rahman said...

Dlu pnh pki cc cream tp kjp je. Xkonsisten sggh. Haha. Muka ni kesan jerawat tu yg sakit hati nk tgok

Muslimah Optimis said...

salam. Wahhh. Blogwalking sungguh ke blog fyna ni. Asalnya search pasal cc cream je tapi banyak review dari blog fyna ni. MO selak older post tu sampai 2011. Heheh. good job fyna. teruskan berkongsi

click here said...

The National Art Gallery, where the works by Paul Cezanne, the father of the modern art movement, inspire me to think about creativity and entrepreneurship. Another favorite is Gravelly Point, a park on the Potomac River, right under the runways at the National Airport click here.

more help there said...

As the skin becomes stretched, the collagen will weaken and the normal collagen production cycle will become damage and interrupted. This result in fine scars under the skin. Stretch marks will make anyone feel self- conscious about their appearance.

Customer Service UK said...

The French manicure is here to stay, women the world over still enter nail salons and request the elegant combination of beige, pink or nude base with a pure white tip. It matches anything and can be worn out for drinks or even on the red carpet and if you are someone who likes to keep it simple yet elegant, it is the perfect choice more more help there

http://www.10acne.com said...

Blackheads are tiny, dark bumps inflaming the pores of a person’s face and sometimes the neck of an individual. They consist of oxidizing melanin, and they appear during those times when an individual’s hormones produce sebum underneath the skin pores http://www.10acne.com.