Friday, May 27, 2016

4 ways to use cc cream

assalamualaikum semua

sejak fyna buat review pasal cc cream..ramai betul yang send message kat fyna macam mana nak pakai cc cream..dengan apa nak pakai and so on..so disebabkan itu fyna ada buat 1 video tutorial untuk korang follow..

ok sebelum tu fyna nak share 1 testimoni pengguna setia cc cream dari hansaegee ni



best kan? so korang pun kena ada juga 1 tau! 

ok back to my tutorial..sebenarnya senang saja pakai cc cream ni sebab cc cream ni tak ada warna..so kalau tonyoh2 je pun tak apa..tak bercapuk hihi

kalau kulit yang flawless..korang boleh pakai cc cream ni saja..sebab cc cream ni buatkan effect glowing..cerah..

tapi kalau ada masaalah kulit macam fyna?


cc cream + loose powder

cara ni paling mudah and cepat..dan juga nampak natural...sesuai untuk makeup harian..


cc cream + twin cake

ok ini kalau yang nak nampak flawless and more coverage..twin cake ialah powder foundation..fyna tak basahkan span pun..just pakai macam tu je..sebab texture dia senang nak di blend and memang full coverage..


cc cream + makeup base + powder pact

kalau nak nampak muka glow cerah and yang ini sesuai..kalau ada jerawat merah2 atau scar ke..boleh try combo ni..fyna campur cc cream dengan green makeup base sebab nak hilangkan merah2 jerawat muka..semua dah tahu kalau green memang boleh neutralkan balik merah2 muka kan..powder pact ni sangat light..lebih kurang loose powder tapi dengan coverage yang skit


cc cream + liquid foundation + loose powder

ha combo ni sangat2 sesuai kalau nak nampak full coverage but still natural..sesuai la untuk ke event or kalau nak guna untuk wedding pun sesuai..full coverage..tahan lama..

ok di bawah ni fyna shared video cara apply cc cream



entry lebih details tentang cc cream



all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature


2 comments:

Mysara Ab Rahman said...

Dlu pnh pki cc cream tp kjp je. Xkonsisten sggh. Haha. Muka ni kesan jerawat tu yg sakit hati nk tgok

Muslimah Optimis said...

salam. Wahhh. Blogwalking sungguh ke blog fyna ni. Asalnya search pasal cc cream je tapi banyak review dari blog fyna ni. MO selak older post tu sampai 2011. Heheh. good job fyna. teruskan berkongsi