Sunday, February 21, 2016

My Birthday Vacation : Langkawi Part 1 | Hotel

assalamualaikum hi semua..19feb baru ini birthday fyna..alhamdulillah dah masuk 31 tahun dah hihi..tak apa..still young kan? so baruni fyna decide nak pergi holiday..fyna sebenarnya memang dah lama gila tak pergi bercuti..kalau bercuti pun.."bercuti" sambil kerja..so memang tak rasa cuti betul2..

jadi kalini fyna plan dengan adik fyna untuk birthday vacation..di Langkawi..sebab apa Langkawi? sebab last fyna pergi umur 17 and adik fyna..langsung tak pernah pergi hihi 

i have so much fun di Langkawi..sebelum korang nak ke negara luar..korang pergi la Langkawi dulu..seronok..banyak sangat aktiviti..

and di sini fyna hanya on hp bila sampai hotel..time berjalan2 kat sana..hp letak dalam beg..nak merasa suasana cuti ni betul2 and yes! heaven je rasa..hilang semua serabut2 di kepala

jadi entry kalini fyna share sikit la apa aktiviti fyna di Langkawi ye and kos di sana


yeay excited nak ke Langkawi..ferry kami pukul 6..lambat beli..kalau tak nak pergi awal pagi =.= fyna beli tiket online saja..alhamdulillah dapat duduk depan sekali..ruang besarrr boleh letak beg hihi and diorang pasang cerita Bhaijaaannnnn and AntMan syiokkk..fyna naik dari Kuala Perlis sebab ada kawan di sana..boleh la tumpang letak kereta di rumah dia..time mula2 naik ferry ni excited..lepas tu mula pening2..dua2 mabuk laut..lupa pula nak beli ubat haih..pucat je dua2 orang hihi

tiket pergi balik Kuala Perlis - Langkawi | Langkawi - Kuala Perlis untuk 2 orang 
RM72.00



T Star Cottage Langkawi 


fyna nakkan hotel yang lain sikit..kalau hotel biasa macam dah bosan..di pantai cenang memang banyak hotel but bising dengan orang luar..so fyna nak tempat yang calm..ye lah nak bercuti kan..so cari punya cari..fyna decide stay di T Star Cottage Langkawi di pantai tengah..dekat dengan pantai cenang juga tapi tempatnya lebih quite.. fyna beli di http://www.booking.com/ and ambil Standard Double Room - Upper Floor with Air-Condition..sebab tak boleh panas2 ni..hihi so aircond wajib ada..

fyna sampai around 9malam and the staff was so nice..senyum saja..diorang bagi 1 bag ada 2 towel and remote aircond..kalau bilik aircond..semuanya tingkat atas jadi kena naik tangga sikit lah ye..sini tak ada housekeeping service. and kalau korang nak iron kena rm3 haha so iron lah baju and tudung siap2 ye..kalau nak ubat nyamuk pun kena cas tau..semua cas..duit semuaaa..









so hotel ni cantik..design ala kampung gitu..berlantaikan kayu papan..korang akan rasa macam tidur dalam hutan sebab akan bunyi cengkerik and so on..bilik sangat2 bersih..katil bersih..tak ada bau kepam..bilik air bersih..semua bersih..cuma sini tak ada hot shower and tv.. di luar ada balkoni and diorang letak kerusi boleh lepak2 situ..ruang bilik kecil..buka2 pintu terus ada katil..sempit sikit..ruangan tepi katil sempit tapi boleh nak solat situ..stil boleh bergerak..then ke belakang ada side untuk sangkut baju and letak bag..and toilet..fyna dah biasa bilik besar..bila bilik kecil ni asyik tersadung je la haha..tapi ok lah..bukan kita nak duduk sangat di hotel kan..

untuk berdua boleh la stay kat hotel ni..kalau dengan famly tak sesuai..sempit hihi

Standard Double Room - Upper Floor with Air-Condition 
RM 210.00 | 2 night


my Vlog



baca entry holiday fyna

Hotel
Mangrove Tour
Sunset Dinner Cruise



4 comments:

Raz said...

cantik btol bilik and pemandangan kat situ.. :)

Mimi Kyumi said...

Hehehe..Upanya birthday Fyna sma dgn birthday Bf Mimi..krikkrik

Jannah Sabri said...

Wow, cantik! Dah gi Langkawi tapi tak pernah sempat try their Geo-tours. Will try to make the extra effort next time.

I'm a first time visitor to your blog. Looking forward to reading more of your posts.

In the meantime, please do come and visit my blog at http://i-am-cheekykitty.blogspot.my/

Take care Ms. Fyna and Happy Belated Birthday!

Thong Nguyen said...

máy chạy bộ điện bàn bóng bàn giàn tập tạ