Tuesday, February 9, 2016

chriszen | review and 9 steps everyday makeup tutorial

 
 
 
Assalamualaikum hye semua..harini fyna nak buat review sikit and juga tutorial untuk product baru yang dikeluarkan oleh Chriszen..korang pun tahu kan jenama Chriszen ni dah femes dengan diorang punya moist cake foundation..so kalini mereka keluarkan 1 lagi foundation yang lagi best..
 
 
Chriszen Roller Moist Cream Ampoule Plus
 
 
I love the packaging..cantik sebab warna black and hitam hehe
 
 
 
tak besar and tak kecil.mudah di bawa
 
 
roller ni sangat lembut..so kalau dah banyak kali guna korang boleh buka untuk cuci
 
 
kalau nak keluarkan foundation..just picit butang ni
 
– Hanya tekan dan OLESKAN
– L-Glutathione + Kolagen
– SPF50/PA+++
– AMPUL plus
– HD effect
– Glowing + Flawless Effect
– Span senang dibuka dan dibasuh
– Warna wajah lebih rata
– Tidak melekit
– Tahan lama 24 jam sehari
2 Warna Piliham:
No.1 Natural beige
No.2 Honey beige
100% Made in Korea
 
 
 
 
this foundation di datangkan dengan 2 warna..honey beige untuk kulit medium ke gelap and natural beige untuk medium ke cerah..the best thing about this product is.ianya medium to full coverage..so kalau korang yang ada banyak parut jerawat atau pores..jangan risau sebab ia akan bagi coverage yang cukup..maybe ada yang fikir..mesti susah kan nak guna roller ni..sebenarnya sangat2 senang..lagi mudah dari pakai brush sebab kalau pakai brush kena betul2 blend kan..and kalau guna jari takut terlebih and tak sekata..so bila guna roller ni..foundation akan lebih sekata..foundation ni akan buatkan kulit korang glow so untuk oily skin..jangan pakai highlight sebab nanti kulit akan jadi glow degan sendiri..and kulit kering jangan risau sebab kulit tak akan flacky sebab foundation ni bagi moisture yang cukup untuk buatkan kulit Nampak glow and cantik sepanjang hari
 
yang paling fyna suka ialah
the glow..fyna memang tak suka glowy2 ni tapi foundation ni bagi glow yang tak over untuk oily skin.
tak pecah..selalunya kalau berpeluh gila..foundation akan pecah..buruk gila..tapi foundation ni langsung tak pecah atau crack.lagi lama lagi cantik
ada spf 50 so tak perlu dah sunscreen.ya lah kita punya cuaca di Malaysia kan panas..so ianya boleh protect skin dari matahari
mudah di pakai..fyna ingat bila role di muka..foundation tu akan messy..tak pun..plus lagi senang and seronok bila dok role muka hihi.
so far fyna belum ada yang fyna tak suka tentang this product =D
 
RM 69.00 | BELI SINI
 
 
 
____________________________________________________________________________
 
 
 
 
Chriszen Pearl Loose Powder
 
 
 
 
brightening and softening skin
gives the complexion a sheer pearl glow radiance
long lasting oil control
matte and flawless finishing
helps to reduce pore size
suitable for oily skin
 
 
kalau korang pernah guna chanel loose powder..texturenya labih kurang macam tu..ianya so fine..semakin halus texture powder tu..semakin bagus untuk pores..sebab bila texturenya halus..ianya akan terus masuk ke pores and buatkan kulit Nampak lebih licin..loose powder ni tak bagi any coverage..so bila apply ianya akan buatkan kulit jadi lebih matte lah..
 
apa yang fyna suka
texturenya sangat halus..sangat senang nak blend the powder
muka tak jadi bertompok sebab powder tu senang nak blend..so kalau yang tak pandai pakai loose powder jangan risau ok?
matte finish nya bagus cuma maybe tahan dalam 7 jam..so lepas tu kulit akan Nampak sedikit oily
powder ni tak akan buatkan kulit Nampak terlebih putih or terlebih bedak so jangan risau =D
 
 
RM 29.90 | BELI SINI
 
 
 
____________________________________________________________________________
 
 
 
 
Chriszen Gel Eyeliner
 
 
 

Super Matte Black Color
Longlasting for 24 hours
Waterproof / Smudgeproof
Easy to draw and remove
Quickly dry on eyes
Intense Black
 
 
kalau yang tangan ketar2 nak pakai liquid eyeliner and tak pandai nak guna pensil eyeliner..cuba eyeliner ni..mesti korang suka..dia punya brush nipis so korang tak akan terlajak lukis tau..
 
apa yang fyna suka
warna nya sangat2 hitam..setengah eyeliner kan warna macam kelabu kan..ha ni tak
waterproof..so jangan risau.menangis or kena hujan akan stay hehe
fyna suka brush dia..senang gila nak lukis
 
 
RM18.90 | BELI SINI
 

 
 
 
____________________________________________________________________________
 
  

 
 
Chriszen Lip Tinted Stick
 
 
 
makeup look more natural
matte finishing
the latest trend from korea idol
long lasting and does not fade easily through out the day
very smooth, safe and comfortable
double colored lip that create petal bitten effect
high quality and washable NBR sponge
 
 
 
texture lipstick adalah creamy
 
 
NBR sponge..sponge ni untuk buatkan bibir jadi macam gradient effect..span ni lembut je and boleh cuci
 
 
 
ianya di datangkan dengan 4 warna
charming red, tangy tangerine, candy pink, flawless fusia
 
apa yang fyna suka
long lasting! walaupun selalu jilat bibir..langsung tak hilang
ianya langsung tak drykan lips fyna..korang pun tahu lip tined memang akan keringkan bibir kan? tapi ini lain.. fyna langsung tak pakai any lip balm before pakai lip tined ni tapi lips Nampak lembab je
texturenya creamy and smooth..and sangat2 pigmented
 
 
ini contoh fyna pakai lip tined ni buat gradient lips and full lips
 
 
charming red
 
 
tangy tangerine
 
 
candy pink
 
 
flawless fusia
 
 
RM 39.90 | BELI SINI
 
untuk tengok tutorial menggunakan semua barang ni..boleh tengok di video di bwah
=)
 

 
 
 
 
 
 
 

4 comments:

Wardah Aneesa said...

Wow macam.best aje kann

Wardah Aneesa said...

Wow macam.best aje kann

wong meimot said...

suka lipstick tu.. semua kaler fyna pilih cantik

Zayani Zulkiffli said...

Haritu berbelah bagi nak beli roller tu, fikir macam susah je, tp ni dah makeup pro cakap senang je, boleh la beli :D

Jemput baca: http://nurulzayani.blogspot.com/