Monday, February 29, 2016

apa itu CC Cream and the best cc cream ever!

assalamualaikum.hi semua..ramai sebenarnya tanya pasal cc cream ni..sebab fyna tahu ramai yang lebih suka pakai cc cream dari foundation kan? lebih natural and ringan..ok kalini fyna nak review pasal cc cream yang femes ni dari Hansaegee Nature

S+Recover Gold Nano CC Cream


RM89.00






*Complexion Control + Brightening. Makes your skin look sleek and luminous while keeping it moisture all day long (basic skincare + makeup benefit). With emulsion powder in the cream softly applied onto the skin, your face stays bright and healthy without any oiliness. Soothes skin troubles making face look natural as ever. *Dual-functional cosmetics Whitening & Anti-wrinkle


apa itu CC Cream?

CC Cream stand for complexion correction cream...all-in-one makeup and skincare formula packed with SPF, moisturizer, and anti-aging properties..

CC Cream adalah seperti kakak kepada BB Cream yang juga mengandungi kelebihan yang sama..(kelembapan, primer, serum, krim pelindung matahari) tetapi special nya CC Cream ditambah dengan kelebihan terhadap penjagaan kulit. SPF dalam CC Cream lebih tinggi daripada BB Cream . 

jika BB Cream formula nya lebih sheer and tak berapa sesuai untuk oily skin and big pores macam fyna and ianya juga kebanyakkannya buatkan kulit jadi greyish ..CC Cream pula beri lebih coverage but natural dan terasa ringan macam tak pakai any foundation. CC Cream boleh cover light scar..dull skin.redness..age spots tapi rasa macam tak pakai makeup langsung walaupun semua imperfection dah dicover..and korang juga boleh layer banyak if nak cover lebih imperfection but still tak rasa macam pakai any makeup..like macam pakai foundation tapi tak rasa apa2 =)

While BB creams include anti-aging ingredients for prevention and maintenance, CC creams focus on repairing existing issues..ia adalah rawatan yang lebih berkesan..ini adalah termasuk pencerahan semulajadi seperti vitamin C, atau antioksidan untuk melembutkan garis-garis halus.BB Cream hanya boleh ratakan warna kulit tapi kalau korang ada scar dull skin.redness..age spots CC Cream adalah pilihan yang terbaik plus ianya mengandungi anti penuan dan anti wrinkles

BB Cream or CC Cream untuk kulit yang berminyak?
CC Cream mempunyai matte finish..less oily daripada BB Cream so CC Cream adalah pilihan terbaik untuk oily skin

so fyna harap korang paham tentang CC Cream.fyna bagi perbandingan sebab nanti mesti ada yang tanya apa beza CC Cream and BB Cream =)

ini fyna ada tunjuk 2 cara yang boleh pakai CC Cream ni


bare face.with acne scar and big pores

CC Cream + Foundation

Ada 2 cara..
1st pakai CC Cream dulu then baru pakai foundation 
atau
mix CC Cream dengan foundation

ok ini fyna mix CC Cream dengan foundation 



wajah fyna lebih cerah dan sekata dan acne scar pun di cover


fyna setkan foundation dan CC Cream tadi dengan Vacci Loose Powder Sand Beige

kulit dah sekata and flawless kan?

ok next



fyna hanya pakai CC Cream saja..fyna pakai 2 layer..kalau tengok..semua dah boleh di cover



then fyna apply Vacci Loose Powder Sand Beige..and korang tengok.sama kan both side?
so lepas ni tak pakai foundation pun dah ok dah =D


finish my makeup
(all the product is from Hansaegee Nature )

eyebrow pencil



good news!

act fyna hold entry ni sebab cc cream ni dah habis dijual.aihh cepat betul kan.so bila hansaegee mengeluarkan Gold Nano CC Cream Special Edition - Free Extra 5ml CC Cream in new packaging cepat2 fyna publish.harap tak ada yang terlepas cc cream ni lagi ye 




all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature

4 comments:

Lynndamya said...

Salam, wahhhhh memang best CC Cream ni! Aihh rase nak terbeli lah pulak, haha...setuju psl BB Cream tu, lepas pakai mmg boleh cover bintik2 hitam jerawat semua, tp rase mcm muka jadi gelap sikit..so tak best..hahaha thanx review kak!

Syafiqah Hashim said...

Pika selalu tengok Kak Fyna update pasal product Hansaegee Nature ni. Teringin nak try. Nanti pika nak try la. Hope it works miracle on my skin mcm kak fyna jugak. Nice review. Thanks for sharing taw. ^_^

wong meimot said...

wah baguslah boleh try ni. tq fyna selalu bagi tip dan review produk yg berguna

Anonymous said...

Hi, boleh tak saya nak tau kalau pakai cc cream yang water based, perlu cuci pakai make up removal water based or boleh pakai cleanser je?