Wednesday, December 23, 2015

olay for me

assalamualaikum
next year fyna dah 31..nope fyna langsung tak malu nak bagitahu my age..alah umur je kan? but adakah fyna takut untuk masuk frasa akan ada tanda tua macam kedut? yes!!!!!!!! bukan fyna saja..fyna rasa semua wanita takut untuk nampak tua and muka kedut2 kan? bukan umur tua sahaja..untuk student yang selalu lewat tidur..makanan tak seimbang juga boleh buatkan kulit nampak lebih tua..dan pelbagai masalah kalau korang nak tahu product yang mempunyai kandungan seperti glycerin panthenol dan niacinamide boleh membantu kulit dari rosak.tapi jangan risau.kandungan itu semuanya terdapat di dalam range skincare terbaru dari Olay




its been a week fyna guna range dari Olay and so far i love it! semua kenal brand Olay..dari kecil lagi fyna dah tahu brand ni..sememangnya dah lama ada di Malaysia and dah ramai guna and berpuas hati..fyna belum lagi baca bad review pasal Olay so harini fyna nak share pengalaman fyna menggunakan skincare dari Olay

________________________________________________________


Olay Total Effects 7-in-1 Anti Ageing Day Cream : Normal





A daily facial cream that provides 7 anti-ageing benefits in 1, plus SPF 15 to help protect against sun exposure, the #1 cause of premature visible ageing. 


• Includes vitamins, antioxidants plus Broad Spectrum SPF 15 UVA/UVB sunscreen"
Avoid contact with eyes. Do not stay too long in the sun, even while using a sunscreen product. Not to be used for children under three years of age.



Total Effects Daily Moisturiser provides the total anti aging power of hydration fused with vitamins and antioxidants for visibly younger-looking skin. 


Total Effects fights 7 signs of aging by: 
• Minimising the appearance of fine lines and wrinkles 
• Moisturising to soothe and nourish dry skin 
• Balancing color and tone while reducing the appearance of age spots 
• Smoothing skin’s texture with gentle exfoliation 
• Refining to minimise pore appearance 
• Protecting skin’s surface from free radical damage with antioxidants 
• Firming skin’s appearance with hydration 
Oil-Free. Fast-Absorbing. Dermatologically tested. Non-Comedogenic (Won’t Clog Pores).






this cream sesuai untuk normal skin..sebab fyna punya skin oily and fyna act macam takut nak guna..takut jadi gressy.berminyak kan..masa mula2 fyna pakai..fyna dah jatuh cinta dengan texturenya..sangat ringan...tak terlalu cair..tak terlalu pekat.just nice..yes sangat wangi..and ianya cepat menyerap..bila apply di muka..kulit akan terus rasa soft..lembab and silky dan juga glow..bila pegang tak berminyak pun rasa..ia tak ada warna but ianya buatkan kulit fyna a bit cerah.untuk sensetive skin macam fyna ok ke? yes ok! tak keluar any jerawat pun..fyna pakai cream ni time siang..lepas toner..terus pakai..and ianya buatkan kulit fyna segar and hide my pores a bit..in a aweek muka fyna tak nampak dull lagi..nampak lebih fresh and my scar sedikit hilang..ianya buatkan kulit fyna lembab and tak berminyak sepajang hari



________________________________________________________



Olay Total Effects 7 in One Anti-ageing + Fairness Cream SPF 15



 A daily facial cream that provides 7 anti-ageing benefits in 1, plus SPF 15 to help protect against sun exposure, the #1 cause of premature visible ageing. 

• Includes vitamins, antioxidants plus Broad Spectrum SPF 15 UVA/UVB sunscreen
Avoid contact with eyes. If contact occurs, rinse eyes thoroughly with water.


Total Effects fights 7 signs of aging by: 
• Minimising the appearance of fine lines and wrinkles 
• Moisturising to soothe and nourish dry skin 
• Balancing color and tone while reducing the appearance of age spots 
• Smoothing skin’s texture with gentle exfoliation 
• Refining to minimise pore appearance 
• Protecting skin’s surface from free radical damage with antioxidants 
• Firming skin’s appearance with hydration 
Oil-Free. Fast-Absorbing. Dermatologically tested. Non-Comedogenic (Won’t Clog Pores).




Olay mereka cream untuk memudahkan wanita..so tak perlu nak pakai macam2 di muka untuk dapatkan result kerana dalam 1 botol ..Olay Total Effects 7 in One Anti-ageing + Fairness Cream SPF 15 dah mempunyai semua yang diperlukan untuk kulit.cream ini dalam improve dari cream yang lain kerana ianya mengandungi :

  • micronized particles untuk smoothkan any imperfection (redness.scar.dull skin etc) 
  • glycerin and panthenol untuk melembabkan kulit,meratakan warna kulit,tegangkan kulit dan licikan kulit
  • niacinamide and n- acetylglucosamine untuk melawan kedutan dan improvekan warna kulit agar lebih cerah dan cantik
  • broad spectrum spf 20 untuk melindungi kulit dan texture kulit dan membuatkan kulit kelihatan lebih berseri dan sekata

masa 1st fyna dapat cream ni..fyna sangat2 excited nak try sebab fyna suka pakaging dia ..cute je..so bila fyna baca oh cream ni ada spf so sangat sesuai untuk pakai di luar rumah..semua tahu..bila keluar rumah..kena apply something yang ada spf di muka..kebanyakkan sunscreen yang fyna pakai selalu drykan kulit fyna walaupun fyna pakai pelembab before..but this one lain dari suncreen yang fyna pernah try.

texturenya agak likat tapi senang apply dan cepat menyerap.kadang2 cream yang likat selalu ada kesan putih kan? but this one..tak ada..senang spread dekat kulit and fyna dapat instant lembab.lembut and silky feels...tiba2 rasa kulit macam baby pula..sooo smooth!.fyna tak ada any wrinkle yet but my pores jadi smooth.macam pakai foundation pula tapi langsung tak rasa macam pakai apa2 di muka and baunya sangat lah wangi..cream ni bagi dewy finish..dewy finish tu macam glow2 di muka..if korang ada dry skin yang bila apply anything,,akan jadi macam patchy kan? haaaa apply cream ni dulu..then korang akan terus dapat instant result..

ada sesetengah product tak boleh pakai hari2kan? tapi this one boleh pakai hari2..ianya tak menyumbat pori2.ianya buatkan kulit fyna lebih cerah dan sihat

"anti aging" bukan hanya untuk orang tua ya? seawal 20 tahun pun boleh pakai if korang nak cegah aging dari awal sebab fyna tengok sekrang yang umur 20 pun dah macam umur 27 haaa..untuk student sangat sesuai..contohnya if korang nak pergi class..selalu berjalan pergi kuliah kan? panas..cahaya matahari tu yang makan kulit kita..so apply this cream and worries free

this cream juga protect kulit dan buatkan kulit lembab sepanjang 24jam

________________________________________________________




Olay Total Effects 7 in One Pore Minimizing CC Cream




Olay Pore Minimizing CC Cream reduces the look of pores and gives you younger-looking skin.

Avoid contact with eyes. If contact occurs, rinse with water. Discontinue use if signs of irritation or rash appear.
Avoid contact with eyes. If contact occurs, rinse with water. Discontinue use if signs of irritation or rash appear.


Its formula:

• Covers with perfect finish for visible pore reduction from first use
• Corrects to fight 7 signs of ageing (fine lines and wrinkles / uneven tone / age spots / uneven texture / dryness / dullness / pores) with regular use to help reveal younger-looking, airbrush-finish skin.






untuk sekarang fyna memang jarang pakai foundation dah..fyna lebih suka something yang boleh buatkan kulit fyna fresh..hide fyna punya imperfection but still menjaga kulit fyna..masa mula2 fyna dapat cc cream ni..fyna tak tahu banyak mana coverage yang akan diberikan..texture nya agak light..tapi tak light macam cc cream lain..but bila korang blend di muka.sangat2 mudah and cepat menyerap..guna dengan jari je tak perlu guna any brush sebab kita feels kulit kita..ianya light coverage dan ianya menolong untuk memudarkan sedikit imperfection..yang bestnya tak perlu guna banyak untuk apply di muka.sedikit saja dah cukup



my bare skin..ada pores and scar 



dalam gambar ni boleh nampak scar and pores fyna dah kurang sedikit..redness juga berkurang and fyna juga nampak kulit makin cerah.kerana ianya menggunakan smart colour technology untuk perbetulkan merah dan darker patches di kulit and melicinkan dan juga mengecilkan pori2 dan juga even out the skin tone. so ianya buatkan kulit lebih glow..sihat dan kulit lebih sekata..dengan adanya  Vitaniacin Multi-Vitamin Complex dalam cream ni..ia boleh menjaga kulit dalam jangka masa yang panjang



bagi fyna..cream ni sangat2 best sebab korang tak perlu susah2 untuk apply banyak benda di muka untuk dapat kulit yang cantik dan sihat..tak perlu berbelanja mahal lah lepas ni ye

for now Olay ada buat promosi di sebahagian farmasi di seluruh Malaysia berakhir bulan disember ni ye 

for more info boleh ke 





9 comments:

Syafiqah Hashim said...

Kak Fyna cantik!! Bare skin pun still cantik.. lama nak blogwalking dekat sini. Busy sgt lately. Mlm ni blogwalking dkr blog Kak Fyna..Hihihii..

Anonymous said...

Hye Fyna, dulu kulit i pun sama macam u. semua i try tapi takde beza then i try inject menjadi. kalau u nak u beli lah melambak jual kat online. tapy i suka beli dr originalbeautyinjection dia akn ajar smpi lah hilang semua. :))))))

Anonymous said...

assalamualaikum..Fyna, olay halal x? nk pkai tp ragu2x la..

Z said...

Kak fyna comel

Z said...

Kak fyna comel

Unknown said...

Fyna,cc cream tu boleh cover dark circle x? 😃

dahiyah afiq said...

thanks for the info kak fyna...olay total effect 👍👍❤❤❤😍😘

Jaswira Ahmad said...

Nk tnya 3 produk tu pkai skali terus ke..

Jaswira Ahmad said...

Nk tnya 3 produk tu pkai skali terus ke..