Wednesday, December 16, 2015

natural based for bridal

assalamualaikum

hye semua..bulan 12 ni memang fyna sangat2 busy.ya lah musim cuti sekolah kan? so ramailah yang kahwin tahun ni..alhamdulillah rezeki melimpah 2 untuk semua makeup artist..setiap hari keluar rumah pukul 5-6 pagi then balik rumah dah senja..memang flat terus..so banyak gambar client yang belum di upload..kalau dulu fyna selalu share apa makeup yang fyna guna untuk client..now dah jarang share..kadang2 nama client pun dah lupa.adeh

so harini special sikit..untuk yang nak berkahwin..boleh try product yang fyna guna ye?

fyna takut nak share product kosmetik sebenar nya sebab product sekarang banyak bahan kimia..so kalau bagitahu nanti..bila korang pakai naik jerawat..fyna pula disalahkan..emm


jadi jangan risau..fyna akan share product yang sesuai untuk semua


kulit.yang berjerawat ke..yang sensitif ke..yang burn gila2 or yang alergi dengan makeup..


mineral makeup

semua dah sedia maklum mineral makeup memang bagus untuk kulit..ianya nampak natural..tak pecah..dan merawat kulit muka..

kepada yang dah lama follow fyna..fyna selalu share Vacci Cosmetic by HansaegeeNature kan? fyna dah try and fyna memang suka..so fyna selalu share dengan korang supaya korang pun akan fall in love with this product..

ada juga yang selalu tengok video fyna di youtube and try makeup yang fyna buat..and berani makeup time big day diorang and berpuas hati,alhamdulilah




see? hehe alhamdulillah syok dengar..ok next testimonial my student pula.if datang makeup class fyna.fyna memang akan bagi loose powder dari Vacci untuk diorang pakai..


kalau salah pilih powder memang makeup akan pecah..pakai la product mahal pun if powder salah..hancur semua

ok now fyna nak ajar cara makeup untuk pengantin ye..so lepas ni boleh la makeup sendiri =)



ni contoh client fyna yang fyna gunakan product dari Vacci ni




pensil eyebrow sangat penting..fyna memang wajib guna pensil dari vacci ni..fyna suka warnanya yang tak terlalu over..natural..if korang ada kening yang serabut..jangan risau..guna saja pensil ni..sebab pensil ni ada wax tau..so bila lukis..kening tu akan stay je macam tu sampai malam

tutorial buat kening




sebenarnya ramai yang tak tahu penting pakai makeup base sebelum foundation.ada yang cakap..apa itu makeup base? ok lah..makeup base ni sangat penting untuk hold kan makeup dari pecah tau..selalu makeup base warna putih or tak ada warna kan? Vacci punya makeup base warna green..green base sesuai untuk yang kulit berminyak..normal or kering..ha semua lah sesuai..so pengantin memang wajib ye untuk pakai based ni..sebab petang nanti nak shoot pula kan? so makeup tu akan stay sampailah malam

entry about makeup base







ini penting..untuk bride..foundation buatkan kulit tu flawless..so yang paling penting pilih foundation yang sesuai dengan warna kulit..macam fyna..fyna suka pakai warna natural beige atau sand beige..sebab Vacci foundation ni lama2 buatkan kulit cerah and natural..so kalau pakai yang paling cerah nanti nampak macam topeng pulak..yang sand beige tu tak gelap pun.kalau tengok bride fyna yang tudung purple..fyna pakaikan sand beige.see nampak natural kan?

entry about vacci foundation





loose powder adalah yang paling tepat untuk setkan foundation..kulit akan nampak lebih flawless dan tahan lama..texture loose lebih halus..so ia akan buatkan pores mengecil dan any fine line dekat muka like smile line akan hilang..Vacci loose powder juga ada macam glitter sikit so ia akan buatkan kulit pengantin tu glow je..natural glow..cara pemilihan loose powder pula..if  gambar bride kedua fyna..fyna akan pakaikan foundation light beige sebab kulitnya cerah and fyna apply loose powder natural beige untuk naikkan warna kulit supaya tak nampak pucat dan lebih natural

entry tentang vacci powder





ok lepas kulit dah flawless..fyna selalu apply twin cake ni sikit dekat client.dekat bawah mata..hidung..dahi and pipi sikit..untuk lebih flawless..kenapa twin cake? sebab texturenya lebih tebal..apply dengan brush je..layang2 je.korang akan nampak result kulit lebih flawless..

entry tentang vacci twin cake





untuk nampak mata lebih besar and bulu mata lebat.apply pencil eyeliner..macam mana nak cari eyeliner yang bagus? pensil eyeliner kan suka sememeh..ok caranya apply di tangan then smudge kan..kalau smudgenya sikit sangat..then ianya sesuai untuk pakai di mata..kalau smudgenya banyak sampai hilang bila tonyoh2..ha tu tak sesuai..vacci pensil eyeliner ni best sebab tak smudge langsung.so kalau pengantin nak menangis pun boleh je hihi..tak akan hitam mata tu..fyna selalu applykan pensil eyeliner dulu close dengan buli mata..dan juga apply dekat waterline..suapaya nampak bulu mata tu lebih lebat



untuk client.fyna selalu akan topupkan liquid eyeliner untuk nampak lebih menyerlah..ya lah liquid eyeliner kan macam shining2 bila kering.so mata akan nampak lebih galak dan sharp..




ok last..pakaikan mascara.mascara penting tau..bila dah apply based tadi.maybe powder jatuh pada bulu mata kan..so kalau tak pakai mascara nanti bulu mata macam alien putih je hihi..so untuk client fyna akan applykan vacci mascara sebab ianya mengandungi benda yan boleh buatkan bulu mata sihat..and mascara ni tak masuk dalam mata ye..setengah mascara akan masuk dalam mata kan? ha ni tak..jangan risau ye..ia juga akan buatkan bulu mata panjang.lentik..lebat

entry tentang vacci mascara







untuk nampak seri pengantin tu..applyla blusher di tulang pipi..blusher ni akan beri warna kepada pengantin..so tak lah nampak pucat je kan? Vacci blusher sangat pigminted..apply skit je pun ok..so korang hati2 ye..kena apply sikit2..sebab tu fyna punya blusher still banyak..sebab pakai sikit je dah terang warnanya,,,and tahan lama..even berpeluh pun blusher still on tau..untuk gambar client fyna di atas tu..yang warna purple tu fyna apply pearl pink blusher and client ke dua fyna apply pearl orange untuk nampak lebih natural

entry tentang Vacci Blusher





ada setengah client fyna ada alergic dengan sesetengah lipstick..so untuk selamat fyna akan apply lipstick from vacci as a based..then apply powder..then apply lipstik sekali lagi..cara ni akan buatkan lipstick lebih tahan lama

entry tentang vacci lipstick


all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature




6 comments:

Beeha Azman said...

Nice entry dear . :D

Azie Isha said...

Best entry fyna❤👍

Azie Isha said...

Best entry fyna❤👍

yah said...

Sis..kalau nak sorok kening tebal tak payah cukur camane ye?

yah said...

Sis..kalau nak sorok kening tebal tak payah cukur camane ye?

Anonymous said...

Assalam kakfyna. Boleh x buat tutorial makeup guna produk vacci ni utk cover dark circle. Sbb sy guna dark circle nampak grey. Please :(