Thursday, October 1, 2015

The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge: Day 20


assalamualaikum..so this not gonna be a 30days straight challenge lah ye sebab fyna dah way to jauh dari dateline..so well fyna akan keep update when im free..tak rasa best kalau tak siapkan this challenge .. ok back to the question..my most difficult breakup is....ok before that fyna dah get back with my boyfriend after 3 month putus..so im glad kami bersama balik but now he is my boyfriend so fyna tak nak cerita pasal dia lah ye hehe..

before fyna pernah kawan with a few guys and honestly tak ada pun yang fyna susah nak heal lepas breakup except with my current boyfriend lah kan..

fyna sekarang is way more different than before..now fyna sangat memilih dalam mencari pasangan disebabkan hubungan yang lepas

so apa yang fyna learned from my past relation is..you cant just terima  je..sebab u guys kena memilih..sangat penting memilih..penting.penting..well ini untuk fyna lah..

kenapa fyna kata macam tu..sebab dulu..fyna tak pernah memilih..asal dia baik..ok..cool..kerja apa? penampilan and so on langsung fyna tak kisah sebab fyna tahu im not perfect..so macam over pulak nak anak raja kan? susah senang bersama? ok sure..why not..

dari dulu fyna kerja keras..sebab i love shopping and fyna fyna suka spend money to my self..so bila dah couple..susah senang bersama and always susah on me,,every time fyna couple..fyna akan dapat laki yang kikis..well as a good girlfriend la kan..tolong.bagi yang termampu sampai kan apa pun fyna kena keluarkan..no..fyna bukan nak berkira..but sampai tak kerja and harap my money? then akan buat cerita yang tak masuk akal sebab nak duit..ada yang pinjam duit but sampai sekarang tak bayar..ada..semua ada..and for that fyna dah letih..no more..no more

so now..fyna tahu harga fyna and dengan lelaki macam mana yang sesuai..if dia tak dapat jaga diri dia..jangan harap nak jaga fyna..if dia tak kerja keras like me..jangan harap dia nak spend on me..maybe ada yang cakap..tak semuaaaa..but fyna cakap ikut pengalaman..cukuplah..cukup..

one day..my husband is the one yang boleh pikul tanggungjawab sebagai lelaki..pay the bill..buy me somthing..not everything nak dia beli because i have my own money..but fyna teringin ada orang belikan something..sebab fyna anak sulong and fyna selalu beli brang untuk adik and parents..
my husband haruslah seorang yang kuat kerja because fyna rasa itu sexy hehe and lelaki pemalas..no..stay away..and 1st of all haruslah dia beragama..bila dah beragama insha allah apa pun ada keberkatan

jangan cakap fyna mata duitan pula..fyna suka we both sama2..bukan hanya seorang yang struggle..you guys know what i mean kan?

2 comments:

Che Wan AlFateh said...

absolutely agree dgn fyna...me too...experience the same thing...now im married woman...before kawen knal dgn byk jnis lelaki...itu semua lesson dlm mendewasakan kita...dlm erti kata lain no pain no gain...ya kita mmg Wajib MEMILIH pasangan...biar apa org kata..kita lebih tahu diri sendiri...

Mi-cha Ashikin said...

cerita fyna ni macam hampir sama jer dgn cerita saya..bertemu dgn lelaki yg salah dalam hidup ni memang banyak mengajar saya dlm mencari lelaki yg betul2 boleh diharapkan..sy pun penah berkawan dgn lelaki yg kaki kikis ni..kerja tak stabil & suka pinjam duit akhirnya 1 sen aper pun dia tak penah bayar..sy siap jumpa mak dia utk tuntut segala duit sy tapi boleh pulak mak dia backup anak dia..seolah2 sy pulak yg bersalah..memang geram la..menangis sorang2 sy kena byr segala hutang..sampai sy abaikan perbelanjaan utk keluarga sy..tapi alhamdulillah Allah bukak pintu hati sy ni utk nampak dia bukan la lelaki yg baik..kalau tanggung diri sendiri pun tak boleh camne dia nak tanggung keluarga bila dah kawin nanti..last2 sy terus putuskan hubungan dgn dia walaupun merana gak la nak membayar hutang2..dah 3 thn berlalu..alhamdulillah sekarang murah rezeki dapat tanggung diri sendiri & keluarga..buat masa sekarang masih belum terbuka lagi pintu hati utk menerima lelaki lain..masih lagi rasa terluka & fobia takut bertemu lagi org yg salah..