Friday, October 2, 2015

Mee Brightly Sharp Eyeliner


assalamualaikum..hi guys! harini fyna nak review eyeliner..so fyna sebenarnya dah lama gila tak pakai eyeliner..dulu fyna suka pakai silkygirl liquid eyeliner..now dah bertahun rasanya tak pakai eyeliner keluar and my skill pakai eyeliner memang dah off..tapi kalau pakai kat client terer lah pulak kan? hehe so sebab fyna tak suka pakai eyeliner ialah nak nampak lebih natural hehe..just eyeshadow and mascara..and juga sebab fyna banyak gila waterproof eyeliner so fyna memang tak suka pakai any waterproof makeup di muka sendiri sebab nak remove kena guna makeup remover and fyna bukanlah seorang yang rajin tambah bila keluar nak solat..haih banyak kerja..

so baru ni fyna try 1 eyeliner

Mee Brightly Sharp Eyeliner







A new innovation automatic liquid eyeliner. - Smudge & Waterproof formula
- Dry quickly
- Long-lasting for 24 hours
- Easy to remove with makeup remover

The Slim brush can make a very slim and sharp line. Color intense emphasis to your eyes to make your eyes look gorgeous and fabulous.

How To Use:
1. Shake slightly.
2. pply along the lash line.
3. Create your own shape design.
4. Wait until it's dry, apply again for more black and think line.

Caution:
- Close tightly.
- Keep properly and way from sunlight / heat.


Pros
i love it! its sharp..senang nak guna..macam pen..senang nak lukis dekat atas mata..warnanya hitam terang..boleh lukis senipis mana yang korang nak..sebab hujungnya tirus..so kalau yang tak pandai pakai eyeliner boleh try ini..fyna yang dah lama tak guna eyeliner dekat mata sendiri pun boleh lukis dengan senang..hujungnya tirus tapi tak lembek..tak keras..ianya stabil..and yang paling fyna suka ialah ianya senang nak cuci! yeayyy ..masa nak solat..just cuci mata dengan air and terus keluar..
see nipis boleh.tebal boleh

Cons
none

 Texture

cair but cepat kering..so lepas apply boleh terus bukak mata.so tak akan ada hitam2 dekat mata sebab ianya smudge free =D

Lasting

walaupun ianya senang cuci but ia akan stay macam tu..tak pudar.tak smudge..bawah mata tak akan hitam..ia akan stay..so kalau ada mata berminyak ke cepat berpeluh ke.jangan risau ok

How often do i use?
now? bila nak keluar mesti pakai! hehe

 Would i recommend to others?
yes! terutamanya kepada yang tangan gigil nak pakai eyeliner and kepada yang cepat berpeluh or mata berminyak






Where did i buy and how much is the product?
RM 39.90 





2 comments:

dA dEstiNy-wRittEn said...

Fyna, camne nk contact u utk bridal makeup ya? Email i boleh? noraisyah.abd@gmail.com :)

noor afiza said...

KAK FYNA APE NAMA LENS YANG AKAK PAKAI TU CANTIK LAH