Wednesday, August 26, 2015

natural + long lasting makeup

assalamualaikum


hi guys! kalini fyna nak tunjuk macam mana nak dapatkan long lasting makeup tapi guna barang sikit je and muka nampak natural

salah

orang cakap kalau nak bagi makeup tahan lama kena pakai banyak benda and kena apply makeup tebal2 so that bila peluh boleh lap and 1 layer hilang ada 1 lagi layer

betul

untuk bagi makeup tahan lama
1. apply product yang sesuai dengan kondisi kulit
2. apply product dengan secara minima
3. apply makeup yang "safe/mineral"  lebih buatkan makeup tahan lama dan tak menyumbat pori2
4. apply product yang nampak natural di muka

1. makeup base / primer
pilih makeup base / primer yang sesuai dengan kulit. makeup base / primer buatkan makeup lebih tahan lama

suggestion

fyna suggest guna makeup base / primer dari mineral..selain menjaga muka dari sebarang masalah macam jerawat and so on..ia akan menyihatkan kulit kita


Make Up Based No.10 Green

RM85.40
Special Price: RM76.80

vacci makeup base boleh kurangkan kulit berminyak...buatkan makeup tahan lebih lama..jika ada redness..makeup base ni akan hilangkan redness tu..buatkan kulit lebih cerah dan sekata..texturenya sangat light dan tak terlalu tebal so memang sesuai untuk kulit berminyak..tetapi juga sesuai untuk kulit kering and normal..so kalau jenis tak suka pakai foundation atau kulit dah cantik tapi tak suka bila lama2 kulit jadi berminya boleh pakai makeup base ni..
makeup base ni ada sedikit coverage so ia akan buatkan kulit jadi lebih flawless..cerah dan gebu

korang just pakai makeup base ni and ready to go

but if kalau kulit yang ada masaalah macam mana? kalau pakai makeup base saja tak cover masaalah tu
ok jangan risau/..lepas pakai makeup based..pakai powder..

2.  pakai twin cake powder / two way powder
twin cake powder / two way powder lain dengan loose powder atau pressed powder..sebab twin cake powder / two way powder lebih tebal sedikit..ianya adalah foundation+powder so 2 in 1

suggestion


Vacci Twin Cake 

RM86.40
Special Price: RM63.80

didatangkan dengan 3 warna
light beige
natural beige
sand beige

vacci twin cake sangat berbeza dengan twin cake powder / two way powder yang lain..texturenya lebih ringan and medium coverage..kalau nak kan lebih coverage korang boleh guna dengan span basah..baunya wangi and kalau mix dengan makeup base tadi..muka akan nampak lebih flawless..

kebanyakkan twin cake powder / two way powder yang fyna pernah pakai..bila lama2 kulit akan jadi gelap..and bila berpeluh jadi bercapuk..

but vacci twin cake ni sangat berbeza..warnanya langsung tak berubah walaupun korang berpeluh peluh..and lagi peluh lagi nampak natural

ok di sini fyna ada buat swatch 2 barang ni


vacci makeup based


vacci makeup based + vacci twin cake powder

red one fyna guna span basah 
black one guna span kering


ini result lepas fyna basahkan tangan dengan air sejuk and lap


fyna basahkan degan air suam pula



ini result lepas fyna lapkan air tadi

kalau tengok resultnya not bad kan..yang pakai dengan span kering lebih stay lama..so thats why fyna cakap kalau nak makeup tahan lama pakai sikit saja..fyna suggest pakai dengan span basah kalau time malam untuk lebih coverage tapi kalau nak nampak natural just pakai vacci makeup based and vacci twin cake powder dengan span kering..nampak lebih natural


tisu yang fyna lap hanya ada sedikit kesan walaupun fyna tonyoh2.selalunya kesan bedak ni bila kulit berminyak..ambil tisu.dapkan muka..kulit akan jadi normal balik..jangan sesekali dapkan lagi powder dekat muka..akan jadi cakey

all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature







2 comments:

cik chinta said...

lama ooo x updet. hihih..bile la nk bli produk hanasage ni. asik tangguh je

YieN said...

cantiknya camera fyna.. clear.. pueh tgk :)
*komen takdaq kaitan* :P