Wednesday, June 10, 2015

The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge: Day 7

assalamualaikum



dulu fyna fikir,ok..umur 30 tahun....
maybe fyna dah kahwin
maybe fyna dah ada anak
maybe fyna dah berjaya.tapi..berjaya dalam bidang apa?
semuanya angan2..fyna memang kuat berangan..ya lah..berangan tu kan free..

but now

alhamdulilah..apa yang capai rasanya macam magic..my biggest achievement ialah fyna ada my own makeup and photo studio.alhamdulilah alhamdulilah alhamdulilah..tanyalah any makeup artist..mereka memang nak ada 1 makeup studio..lagi senang untuk berkarya

awal tahun baru ni fyna cakap kat mak..
"mak.along nak ada studio sendiri..berapa simpanan along?"
mak cakap
"cukup untuk bina studio"

mak memang jaga duit kami adik beradik..lepas job terus bagi duit dekat mak..untuk mak sikit.untuk simpanan sikit..

kalau ada duit kat tangan fyna..shopping la jawabnya haha

alhamdulillah..siap semua bulan 5..lepas push push orang yang buat studio fyna.akhirnya siap juga hihi..sorry..

from this


to this




as a makeup artist..kalau difikirkan 5 tahun lepas fyna hanya buat sambilan.sampai sekarang full time..my hobby tukar jadi my kerjaya..wow..is that so great! 

as a blogger and youtuber.fyna langsung tak terfikir yang blog ni akan ada orang baca hari2..sedangkan dulu blog  ni cuma luahan perasaan but now..dah jadi side income.alhamdulilah

rezeki fyna datang lewat sikit...sabar..jangan putus doa..ada..

dan memang kalau difikirkan..fyna tak kan fikir fyna boleh sampai ke tahap sekarang.

Allah adalah sebaik perancang..

kepada semua di sana..jangan pernah give up.jangan pernah putus doa kepada Allah..Allah maha mendengar..Allah akan bagi apa yang kita mahu..cepat atau lambat..maybe bukan apa yang kita doakan.malah lebih dari apa yang kita doakan

kadang2 fyna segan nak minta doa supaya diberi jodoh..sebab apa yang fyna ada sekrang macam dah lebih..lebih sangat2..
macam orang kata..dah beri peha nak betis pula

jadi untuk jodoh fyna serah pada Allah..fyna cuma perbaiki diri.insyallah..mana tahu..Allah nak kurniakan someone..mungkin bukan sekarang.masih belum puas bermanja dengan mak ayah 









5 comments:

Ms Bery said...

Wow terbaiklah studio sis.. cantik design & just simple :D

Ms Bery said...

Wow terbaiklah studio sis.. cantik design & just simple :D

Ms Bery said...

Wow terbaiklah studio sis.. cantik design & just simple :D

AchiQue said...

Thumbs up, fyna!

nurulmunawirah said...

cantik rumah fyna..n good luck in ur career..sy dh lme follow blog fyna n slalu bce..keep it up