Monday, June 1, 2015

The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge: Day 1

assalamualaikum



1)      Your response to everyone’s favorite question: “And why are YOU still single?”
soalan paling less fav..tanyalah any woman out there yang dah umur 30 and still single.." bila nak kahwin?" " why single?" "memilih sangat ke?" and apa fyna jawab? 
“Because I’m too fabulous to settle!”

why im still single?

i think because

fyna belum jumpa my perfect man 

and

i'm afraid

kalau masa umur 20 if a guy  ajak kawin for sure fyna terus cakap.ok jom sambil senyum sinis hati berbunga2

but when im 30 then ada a guy ajak kawin fyna akan cakap..
rumah ada? kereta ada? kerja apa? boleh tanggung family? how about..nahhh so complicated kan?

because bila dah 30 and your friends semua dah ramai kawin then the things is bila masalah berlaku..fyna dah tengok macam2..cerai..lari rumah..bergaduh..cakap kasar depan your friends..bergaduh sebab duit and so on

same being in the relationship

and then i'm scared

and then fyna teringat.masa umur fyna 24 fyna dah janji dengan diri fyna..jangan kawin selagi tak berjaya..and now i know why i'm still single..

but the truth is why i'm still single is fyna belum jumpa my perfect man..not yet..sometimes fyna tengok couple fyna terfikir..macam mana boleh sayangkan someone so much sampai nak kahwin dengan dia? or mereka just.." ok terima je lah kawin dengan dia sebab kalau tak kawin dengan dia.then dengan siapa? "
i don't know

fyna still single maybe sebab fyna selesa begini and maybe i think I am super scared to even put myself out there again.you know..dikecewakan..again and again and honestly im tired..mulakan balik hubungan baru..kena paham perangai dia..open up again and again to another person..ufff..its so hard..

but if fyna jatuh cinta lagi..fyna harap dia yang terakhir..so for now just enjoying my single life..maybe for 2 or 3 or 5 years..no pressure.. just have fun dengan my family and friends..sementara masih single why not have fun sepuas puasnya then bila ada someone nanti..kita tak akan cakap..ahh i miss my single life..

fyna percaya dengan janji Allah..Allah tahu apa yang terbaik untuk fyna and fyna juga tahu someone maybe is waiting for me too..

The Best is Yet to come!



8 comments:

saye niza said...

Maybe Allah dah planning yg terbaik for u dear sis. Minta lah pada Dia keluarkan jodoh awak tu cepat2 hihi. Kalau jauh, minta dekat-dekatkan. Kalau kabur, minta terang-terangkan. hihihi. Moga ada jodoh terbaik utk fyna. :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fyna ni challenge siapa yg buat? mcm menarik..nak join buat boleh? :D

vanilla said...

Ye betul tu dear, enjoy masa sekarang :)

I pray the very best untuk u. InsyaAllah yang terbaik nanti untuk fyna ;)

Nazra Sweet said...

Saya rasa kita jangan terlalu memilih sangat kot sebab zaman sekarang ni memang susah nak cari lelaki impian. Berdoa, berusaha cari dan kalau ada jodoh insyallah ada. Kalau dapat lelaki kaya, hensem tapi jodoh xde tak boleh jugak...

TheAshchronicles said...

I like that.. enjoy single life sementare masih single, supaya bile dah kawen nanti xckp rindukan single life :) Good one!

I'm scared of putting myself out there jugak. Opened up to one guy before. Didn't work out. Tapi I still like him.. for a strange reason, I feel like he's meant to be mine.. tp maybe bukan skrg. due2 pon xready lagi. Rancangan & janji Allah itu pasti kan. Chill lah! ^^

ashchroniclesletsfly.blogspot.com

ezan idma said...

enjoy je sis fyna, Allah tahu bila masa terbaik untuk diri kita kann.

Fathiyah Selamat said...

and now i'm the one that said "I really miss my single life" pfff...

Miss Volvo said...

hi fyna :) harap lepas ni fyna rajin update pasal diri fyna. boring la kalau asyik2 cakap pasal make up hehehehe. baca pasal your personal life lagi seronok :)