Saturday, June 20, 2015

review : lip tattoo by skin factory


assalamualaikum



hye!
harini fyna nak review pasal 1 product yang tengah femes sekarang ni..rata2 cakap pasal lip tatoo so fyna pun nak juga try and review pasal product ni..so kalini review lip tattoo dari skin factory.. lip tatoo no boleh di beli di www.nattacosme.com




didatangkan dengan 3 warna iaitu
no 1 sexy pink
no 2 jewelry pink
no 3 vita fruits peach



ok now fyna nak test di bibir pula


bare lips

 no 2 jewelry pink



this one warna sangat2 natural..bila tengok dekat tiub warna pink.tapi bila apply di bibir jadi warna peach..agak pelik jugak.tapi bila dah kering and kopek jadi warna pink..ha cantik kan? nampak natural pink je

____________________________________________

no 3 vita fruits peach



this one less fav fyna..warna orange nya tak nampak sangat bila kopek.macam tak ada warna sangat je 

____________________________________________

no 1 sexy pink



my fav! sory comot sikit pakai hehe..masa apply fyna suka warnanya yang dark red..suka sangat! so bila dah kopek warna nya agak terang..fyna suka warna terang macam ni sebab warna lips terang boleh buatkan kulit kita cerah

cara pakai :

apply di bibir hati2 sebab sangat senang comot
tunggu 5-10 minit untuk kering..kalau sekejap je..bibir tak akan jadi merah
jangan pegang lips bila lip tattoo tengah dry
bila dah kering, perlahan2 tarik lip tatoo
last.pakai lip balm atau lip gloss untuk melembabkan bibir

review

love:

masa mula2 fyna dapat lip tatoo ni..sangat2 excited nak try..ye lah semua cakap best kan? so apa yang fyna suka..
  • kecil..so senang nak bawa ke mana2
  • tak payah pakai lipstick dah..bibir jadi natural merah gitu..bila dah kopek..bibir akan jadi merah natural..macam stain dekat bibir..
  • so bila stain korang nak makan apa pun boleh..ia akan merah je..jilat bibir pun boleh..heheh 
  • ada bau yang sedap kadang2 rasa nak jilat2 je..
  • tahan lama..fyna pakai dari pagi sampai ke malam still merah lagi bibir..


hate:

  • ambil masa yang sangat lama untuk kering
  • if korang punya bibir yang kering..better lembabkan bibir dulu sebelum pakai lip tatoo ni..sebab bila dah apply lip tatoo ni..and bila tunggu kering..bibir akan jadi sakit sikit bila nak tarik..
  • kalau nak apply..jangan apply di dalam bibir..sebab kadang2 bila apply dalam bibir..nampak full sikit kan? tapi jangan..sebab bila kering..lips kita akan mengecut then tarik sangat2 sakit
  • bibir akan jadi super kering lepas kopek lip tattoo



jangan lupa apply balm untuk lembabkan bibir ok? wajib! sebab bibir memang akan dry gila lepas kopek

stain! susah nak keluar..kalau nak cuci kena pakai makeup remover ye


white cream ni dapat free je..so fyna nak review sikit lah pasal white cream ni




yang merahtu a bit moisturizing..sesuai untuk kulit kering and yang purple pulak sangat cepat menyerap..sesuai untuk kulit berminyak

boleh dipakai di muka atau badan..
ianya instant white..so kalau apply kulit akan jadi cerah semulajadi..boleh pakai before makeup

________________________________________



more info
website : www.nattacosme.com

psst : jangan lupa guna baucer di atas ye bila shooping di www.nattacosme.com =)







1 comment:

suzuki swift said...

Produk ni halal tak?