Friday, April 24, 2015

cara bentuk kening | natural way

assalamualaikum

orang kata kening yang kemas buatkan wajah lebih berseri dan cantik.setuju tak? macam fram wajah lah.so kalau kening tak terurus..nampak tak menarik kan? tebal atau nipis sama saja..kalau kemaskan sure nampak cantik

sekarang ni ramai dah pandai bentukkan kening sendiri..tapi jangan cukur atau cabut tau..berdosa

ok lah 

teknik melukis kening ada pelbagai cara.bagi fyna kening haruslah nampak natural dan tak dibuat2..kalau wedding lain lah kan

warna kening juga memainkan peranan penting..kita yan melayu ni jangan lah pula warnakan kening dengan warna blonde.pelik pula kan

ada banyak jenis barang untuk bentukkan kening
pensil eyebrow
powder eyebrow
mascara eyebrow

untuk nampak natural.fyna sugestkan pakai pensil eyebrow.why? pensil eyebrow akan melekat lebih lama di kening..

fyna pernah try banyak jenis pensil eyebrow..ada yang terlampau terang ada yang bila apply di kening..3 jam lepas tu warna dah pudar..hmm

baru2 ni fyna try pensil eyebrow dari hansaegee nature and i lovee it!





  • fyna ada banyak pensil eyebrow tapi yang ni panjang so memang akan tahan lama
  • sekali lukis dah melekat..tak payah nak tekan2 bila lukis
  • warna yang natural..mostly pensil eyebrow more to brown merah2.but this one brown grey and grey black so sesuai sangat untuk kening orang malaysia
  • tahan lama.yes! even korang lukis light2 je sampai ke malam warna tu still ada
  • my fav pensil eyebrow for my cust! 
  • MURAH! only RM9.50!
  • mengandungi Vegetable Oil so ia menjaga dan menyihatkan kening korang..korang pun tahu kan kebaikkan minyak untuk rerambut



contoh vacci pensil eyebrow yang fyna guna kat client
fyna add concealer untuk tutup kemaskan bahagian bawah


now fyna nak tunjuk cara lukis kening supaya nampak natural


ini kening asal fyna.berselerak kan?


mula dari hadapan..lukis bentuk kening yang dikehendaki..lukis light2 saja


ok now dah lukis and dah nampak bentuk kening


lukis garisan kening di atas pula setengah saja je..depan kening jangan lukis


then fillkan kening dalam dengan light stroke..so siap!

pensil ni ada wax so jangan risau.if tak pakai mascara kening pun tak apa sebab kening tu akan stay terbentuk macam tu

kalau nak pakai concealer bawah kening pon boleh tapi dekat client je fyna suka letak concealer..untuk diri sendiri tak pernah letak sebab lebih suka nampak natural

this is my fav pensil eyebrow so far..lupakan pensil eyebrow yang sebelum2 ni..murah dah best!

harga | RM9.50

korang boleh tengok banyak lagi product Vacci ni and boleh terus beli di


Instagram page: hansaegeenature


9 comments:

Sasa Samsudin said...
This comment has been removed by the author.
Sasa Samsudin said...

hi Fyna..Fyna pakai mascara ape ae

fyna shafinatul said...

Vacci mascara dari hansaegee jugak

Dewi Aja said...
This comment has been removed by a blog administrator.
z.azrina said...

Salam fyna.sy azrina dr t.merah.sy ader terbaca blog feedback customer fyna berkenaan dgn hasil make up utk majlis kahwin. Boleh saya nak tgk gambar2 hasil tgn fyna ..ader instagram x? T.kasih

Syeikh Muhammad Amiruddin Al-Mustafa said...

Salam, kak fyna..sy nk tny.. Nk bntukkn janggut gne mascara bole x?? Bole x..tnjukkn tutorial nye :|

Nadia Rajami said...

tks for the tips, sis!!..:)

Anonymous said...

Assalammualaikum & salam sejahtera. Mohon jasa baik admin untuk sebarkan bagi tujuan pembangunan generasi akan datang.

Mempelawa pelajar lepasan SPM & STPM untuk melanjutkan pengajian peringkat Diploma dari INSTEDT & usahasama UiTM.

Syarat kemasukan minimum 3 kredit.
Kemudahan pembiayaan/pinjaman dari MARA, PTPTN, KWSP & Tabung Kewangan.

Program yang ditawarkan :

1. Diploma Kejururawatan
2. Diploma Pengurusan & Teknologi Pejabat-UiTM
3. Diploma Pengajian Sukan-UiTM
4. Diploma Grafik Media Digital
5. Diploma Kesetiausahaan Undang-Undang
6. Diploma Kesetiausahan Kesihatan
7. Diploma Pengajian Islam
8. Diploma Pengurusan Pelancongan
9. Diploma Pengurusan Perhotelan
10. Diploma Teknologi Maklumat
11. Diploma Pengurusan Perniagaan
12. Diploma Perakunan
13. Diploma Perbankan & Kewangan Islam

Bagaimana untuk mendaftar?

1. Sila ke link dibawah ini untuk lihat syarat kelayakan, maklumat program & pendaftaran

http://www.instedt.edu.my/wassup/index.html

2. # PENTING : Pada borang pendaftaran, penuhkan ruangan yang disediakan & tulis 'AISHAH' pada kolum 'staff id' bagi memudahkan urusan pihak berwajib.

Sebarang pertanyaan, sila hubungi 0177924260 (AISHAH) atau 07-8222008 (INSTEDT)

Mohon dihebahkan.

Terima kasih.

ezan idma said...

macam best pulak vacci ni hehe. kat mall2 ada jual tak fyna?