Monday, January 26, 2015

smooth lips with chu lip

assalamualaikum

hye guy! fyna seorang yang obses sangat2 dengan makeup
and semua pun tahu sebelum makeup kita kena prepare skin kita kan.like toner and pelembab

so how about lips? act lips sangat2 penting di jaga..tahu tak if kita pakai lipstick hari2..bibir akan menjadi gelap dan pucat disebabkan bahan2 kimia and nanti akan ada macam2 masaalah like bibir pecah berdarah..merekah..so memang tak cantik langsung bila pakai lipstick

so fyna suggestkan pakai lipbalm sebelum lipstick...ianya untuk melembabkan bibir dan memelihara bibir kita

fyna ada banyak lip balm but semuanya tak jadi my fav and selalu tukar2 sehinggalah fyna gunakan chulip.the bet lipbalm ever!



comel kan bentuk dia? 

' Chu ', bermaksud ciuman di Jepun. 



chu lip didatangkan dengan 4 jenis warna yang semuanya sangat2 wangi but tak over
Empat warnanya adalah Pink, Red, Purple dan Green. Gunakan Pink – Paris, 
Perfect Memories untuk merasakan cinta sejati dengan haruman manis adunan 
raspberi dan buah pic. Oleskan Red – NY, Brilliant My Way dan terpukau dengan 
aroma buahan Epal, Halia dan Tea Rose yang hebat. Cuba Purple – Arabian, 
Floral Shower dan alami mantra sakti wangian elegan Mawar, Geranium dan 
Cengkih. Akhir sekali, anda mungkin mahu dapatkan Green – Nordic, Fancy 
Nostalgia dan jelajah ke dunia si pari-pari dikelilingi dengan haruman segar buah 
Oren, Limau dan Mangga.

Kesemua pelembap bibir Chu Lip telah dirumuskan
dengan haruman istimewa serta dipertingkatkan dengan ramuan pelembap dari 
Minyak Zaitun, Minyak Kacang Makadamia dan Minyak Rose Hip untuk bibir 
yang lebih lembut, lembap, sihat dan bergaya.





10 sebab kenapa fyna suka chu lip 

1. sebab bentuk yang comel and warna yang ceria
2. senang di pegang..so tak payah guna tangan dah..apply terus di bibir
3.pelbagai perisa dan berbau wangi! rasa nak makan saja hehe
4. buatkan bibir jadi lembab serta merta
5. jikalau korang mengalami bibir kering..pakai chu lip dengan kerap..ia akan melembabkan kembali bibir korang
6. lipstick nampak lebih cantik dan lembab lepas pakai chu lip ni
7. untuk casual looks boleh saja apply lip balm ni..so bibir akan sentiasa kekal lembab sampai ke malam
8.fyna memang tak pernah lupa untuk apply lip balm ni time tidur sebab bila bangun tidur bibir still lembab
9. apa yang fyna paling suka.lip balm ni tak gressy and tak rasa heavy di bibir which is the best!
10. berangin..rasa macam mint sikit so bibir akan rasa sejuk and fresh!

yes fyna tahu mesti korang tanya beza dengan eos lip balm kan?
act sama saja and fyna lebih suka chu lip sebab lebih ringan di bibir and bentuk lebih menarik hehe and berganda2 murah




before bibir nampak kering dan tak bermaya
after bibir nampak lebih segar lembab dan fresh!






which color yang korang tengah aim? ehehe

Pelembap bibir Chu Lip boleh didapati di semua farmasi serta pasaraya utama 
harga RM25.90 setiap satu.

5 comments:

Misz Torpedo's said...

Wow this is amazing. Never knew you could hack anyone on facebook this easily.
Try it out guys, it works.
hackfbaccountlive.com/?ref=9767199

Miss Fatyn said...

Comelnyaaaaa lip balm tuh. Nakkk! Buatlh giveaway. Kah3

Miss Fatyn said...

Comelnyaaaaa lip balm tuh. Nakkk! Buatlh giveaway. Kah3

Miss Fatyn said...

Comelnyaaaaa lip balm tuh. Nakkk! Buatlh giveaway. Kah3

Anisah Izzul said...

Hello, assalammualaikum akak. Saya nak tanya. Muka saya dikira normal dan bersih, jerawat hanya akan hadir apabila period. Tetapi muka saya kusam dan walaupun saya penat atau tidak, mata saya akan bengkak/ Lai satu, kenapa bawah mata saya selalu hitam dan apabila saya keluar, muka saya nampak biasa walaupun sudah dicait sedikit make up. Ada tk produk yang boleh sis recommend kan utk saya. Kala boleh satu produk pelbagai guna utk kulit kusam, hitam dibawah mata dan untuk melembabkan kulit. Sya harap sis boleh jawab pertanyaan saya. Terima kasih