Thursday, January 22, 2015

skincare yang melembab,mencerah dan selamat di gunakan

assalamualaikum

masa fyna suffer with acne baru2 ni..kulit fyna jadi kusam and tak bermaya..bila dah fully recover kulit fyna tak lah secerah dulu..jadi fyna struggle juga mencari product yang boleh membersihkan kulit wajah disamping mencerahkan

baru2 ni fyna try product dari A'laisyah 
A'laisyah baru saja mengeluarkan product baru yang dinamakan A'laisyah Sri Uni White


A’laisyah Sri Uni White kini dalam pek dan formulasi baharu bertindak lebih efektif untuk kulit wajah lebih cerah, gebu dan muda secara semulajadi hanya dalam 2 minggu*! Dirumus sempurna dengan rumusan-rumusan bahan semulajadi seperti mutiara, bengkuang, Vit B3, gamat, susu kambing, temulawak dan buah delima untuk 10 tindakan lengkap:-

    1. Mencerahkan kulit wajah
    2. Menyamaratakan tona kulit
    3. Memudarkan bintik-bintik hitam
    4. Mengurangkan pigmentasi
    5. Memulihkan tekstur kulit
    6. Mengekalkan kelembapan kulit
    7. Menganjalkan kulit
    8. Kawalan Minyak
    9. Anti-keradangan & Anti-bakteria
    10. Anti-penuaan pramatang

sebelum fyna review pasal skincare ni.fyna nak beritahu dulu jenis kulit fyna
kulit fyna jenis yang sensetif and kombinasi..t zone wajib lah oily..bahagian pipi kadang2 berminyak.kadang2 normal..kering tu..dah lama tak rasa kulit kering hihi

owh yes kulit fyna super sensetif..and senang je nak tahu skincare tu sesuai dengan fyna ke tak..pakai sekali je terus tau..bila tiba2 naik ruam/jerawat kecil2 then kulit tiba2 berminyak sangat fyna akan terus stop

so kulit fyna akan sesuai dengan skincare yang mild saja hehe

- review -




A'laisyah Whitening Pembersih Muka dengan Uni White-PlusTM lembut membersihkan dan memutihkan kulit. Ia membuang kotoran dan minyak yang berlebihan yang liang tersumbat.

texturenya agak tick but wangiii..buih tak banyak sangat..1st pakai kulit fyna rasa bersih. dan lembab


 ___________________________________________


A'laisyah Toner Siri Uni White Uni White-PlusTM dirumus khas tanpa alkohol dan diperkaya dengan Hazel Witch. Ia membantu untuk mengetatkan liang, mengimbangi pH kulit sambil memutihkan kulit

kalau nak muka selamat sila cari toner yang bewarna putih ye.semakin bewarna toner tu means ada banyak kimia
masa fyna pakai toner ni..langsung kulit tak rasa tertarik..walaupun fyn tonyoh2 dekat area yang selalu berkumpul minyak and daki macam tepi hidung bawa bibir..seluruh hujung wajah.tepi2 bibir
wajib tau pakai pelembab lepas pakai toner sebab toner kan serap semua minyak.tapi kadang2 terlupa juga hihi tapi kulit fyna jadi lembab lepas tu.tak kering pon.and dengan adanya hazel witch ianya boleh mengecutkan jerawat.yeayy plus plus plus tanpa alkohol..kulit diyakini selamat =D

___________________________________________


Pemutihan Krim Siang Hari SPF20 PA + + dengan Uni White-PlusTM menyediakan kulit anda dengan perlindungan yang diperlukan dari UVA berbahaya dan sinar UVB. Ia memutihkan, melembapkan dan evens warna kulit secara serentak. Formulasi unik adalah tidak melekit dan tidak berminyak. Sesuai untuk semua jenis kulit.

wangi and cepat menyerap.texturenya cair sikit..tak berminyak so bila pakai nampak kulit lembab2 gitu..krim ni fyna pakai di rumah je.lepas bangun pagi tu.mandi..cuci muka.pakai toner then ini..sebab ianya ada spf 20 so sangat2 melindungi kulit

___________________________________________





A'laisyah Beauty Krim dengan Uni White-PlusTM adalah krim multi-fungsi yang melembapkan, memutihkan kulit dan juga bertindak sebagai asas solek. Ia berkesan mengurangkan kemunculan tompok dan kecacatan warna kulit

day cream ni bila pakai kulit nampak cerah semulajadi gitu.kalau amalkan memang akan mencerah kan kulit.cuma fyna rasa ianya agak berminyak

___________________________________________





Krim Dari Pelembab Malam A'laisyah  Siri Uni White dengan formulasi Uni White-Plus bertindak mencerahkan melembabkan dan memulihkan kulit semasa tidur. ia menyerap jauh ke dalam lapisan kulit secara berkesan untuk mencerahkan kulit , memudarkan pigmentasi dan tompok gelap di samping mengekalkan kelembapan semulajadi

this one my fav! dari dulu lagi fyna mencari night cream yang boleh mencerahkan wajah fyna.end up bila bangun pagi muka dah macam baru lepas goreng ayam.berminyak gila

tapi lain betul dengan night cream ni..lepas sapu di muka sebelum tidur.ianya wangi dan agak lambat meyerap.so kulit akan macam moist2 gitu kan hehe
so next morning fyna bangun pegang muka..rasa macam lembab..then fyna sentuh2 jari.langsung tak berminyak..wahh sukanyaa.1st time bangun pagi kulit tak berminyak hahah excited sikit

dalam 2 minggu fyna amalkan kulit fyna sekata sedikit.cerah sedikit dan lembab saja


so bagi fyna set A'laisyah Sri Uni White memang sesuai untuk semua kulit terutamanya kulit sensetif sebab ianya satu2nya skincare yang fyna pernah try yang kembalikan kelembapan semulajadi kulit di samping mencerahkan kulit

so now fyna dah jadi pengguna setia set A'laisyah Sri Uni White =D

product A'laisyah Sri Uni White boleh dibeli di 
watson/guardian/tesco/jusco
mostly banyak tempat di jual =)


- contest -

disebabkan fyna in love sangat2 dengan A'laisyah Sri Uni White fyna akan buat 1 contest =)


so kalau korang nak memang and dapat product yang best ni..jom join contest fyna =D





4 comments:

Suri Abdul Rahman said...

salam fyna, boleh x sy nk bg something kt fyna utk fyna try n review..tq :)

hani said...

fyna ,macam mana dengan bb cream dia?

nurfahana abdul manap said...

Klo nak beli nie fyna brp set boleh dapat. Agak22 1 set brp harga yer?

Nur Hazamah said...

mcm mna yg bb cream tu plak ye sis ????