Thursday, December 4, 2014

macam mana nak dapatkan kulit selembut bayi

assalamualaikum

kulit lembut macam baby memang menjadi idaman kaum wanita
cuba goreskan lengan korang.ada tak garisan putih? meaning kulit korang kering and perlukan perhatian..

untuk yang nak berkahwin..amat digalakkan untuk pakai 3 serangkai ni untuk badan..dalam sehari saja korang boleh dapatkan kulit lembut macam bayi..tak perlu ke spa dah..untuk scrub pakai 2 atau 3 kali seminggu..body butter and lotion amalkan hari2..insyallah bila hari kawin korang tak kan risau badan kasar bila disentuh =D

so fyna suggestkan korang 3 product yang boleh buatkan kulit korang lembut dalam masa yang singkat..hanya sekali guna kulit dah selembut bayi

YOKO SPA MILK SALT SHOWER BATH 






[ Description ]
Yogurt Spa Milk Salt Shower Bath is for exfoliating and nourishing skin with Vitamin E, Milk Protein, with natural salt benefits. It provides nourishment to your skin with milk protein. It removes dirt deposit and dead skin cells from your body, giving you a new radiant skin.
[ Directions ]
Pour spa Milk Salt Shower Bath on your hand. Rub gently in circular motion on wet skin. Leave it on your skin for 3 minutes and then rinse off with clean water. After use, you can feel your skin softness and smoothness.
[ Ingredients ]
Sodium Chloride, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Sodium Lauryl Sulfate, Fragrance, Cocamide DEA, Olive Fruit Oil, Vitamin B3, Lactis Serum Proteinum (Milk Protein), Phenoxyethanol, Collagen, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Citric Acid, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben
[ Size ]
250g
RM 20.00

milk salt ni macam scrub ye..ia berfungsi untuk menanggalkan kulit mati..menghaluskan kulit..melembabkan kulit dan mencerahkan kulit

di sebabkan scrub ni diperbuat dari susu..so memang dah sah ianya akan boleh buatkan kulit kita cerah

fyna sukakan scrub yang kasar sebab yang kasar akan dapat result yang cepat..siapa yang suka scrub akan paham maksud  fyna ni..kalau kulit korang kusam.kasar..and nak cari scrub.please test dulu scrub tu..kalau jenis cair..lupakan lah..ia tak akan ada effect pun pada kulit kita
untuk kulit yang kasar kusam and so on..cari scrub yang kasar..texturenya macam garam ..ha ini sangat2 bagus

YOKO SPA MILK SALT SHOWER BATH texturenya macam garam..kasar..dan berbau susu..ops! fyna memang tak suka susu..tapi ni susu wangi ok..so susu untuk kulit sangat2 lah sesuai!
kulit fyna sensetif tapi walaupun ianya kasar..bila sental2 kulit..texturenya akan bertukar menjadi lembut so tak lah kulit kita sakit kan..

caranya :
1. basahkan badan sedikit
2.ambil sedikit YOKO SPA MILK SALT SHOWER BATH then sapu di kulit korang..di mana yang paling kasar macam siku..lutut..punggung..ha lebihkan area tu..then ketiak atau celah2 pun kosong kuat2..
3.biar dalam 3 minit then bilas  

1st time user korang akan terus impress dengan result yang korang dapat serta merta.kulit korang akan rasa macam baby..sangat2 lembut..licin..trust me! fyna pun terkejut hihi
seronok sangat sebab dah lama tak scrub badan ni.bila scrub sekali rasa seronoknya and bau pun macam baby..lembut saja baunya 

fyna ada kulit kasar di siku kiri.kadang2 garu2 sampai luka.so fyna sental dengan scrub ni..tonyoh betul2 and terus kering2 tu hilang..it work like magic!

but if ada badan korang yang luka.please avoid tempat luka tu sebab scrub ni garam kan..ia akan pedih sikit l tempat tu


ok lepas dah scrub..walaupun kulit dah lembut macam bayi..jangan lupa lock kan kelembutan kulit tu dengan lotion

ada 2 jenis lotion..body lotion dengan body butter

YOKO Milky Body Lotion






[ Description ]

The nourishing no-greasy formula body lotion enriches with Milk Protein,which consists of many valuable nutrients for nourishing and moisturizing your skin. This lotion swiftly hydrates, yet very effective moisturizer from Vitamin E and Licorice extract leaving your skin smoother,lighter,more supple and healthier looking.
- Milk Protein
- Vitamin B3
- Licorice Extract
- Vitamin E

[ Direction ]
Smooth lotion onto skin and massage gently until absorbed. Apply twice a day or as required, ideally after bathing.

[ Suitable For ]
All skin type,especially for the smoother and lighter skin with the skin nutrients.

[ Ingredients ]
Aqua(Water), Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Propylene glycol,Petrolatum,Aluminium starch octenylsuccinate,Caprylic/capric triglyceride,Cetearyl alcohol,PEG-100 stearate,Glyceryl stearate,PEG-400,Polysorbate 60,Niacinamide,Parfum (Fragrance),Methylparaben,Acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer,Imidazolidinyl urea,Propylparaben,Xanthan gum,Disodium EDTA,Glycyrrhiza glabra (Licorice) root extract,Sodium hydroxide, Tocopheryl acetate,Hydrolyzed milk protein,Phenoxyethanol,Glycine,Sodium lactate,Sodium citrate,Tocopherol,BHT

[ Packing ]
400ml


RM 35.00

i loveee this lotion..bau dia wangi! ianya sangat creamy tapi agak cair..so bila apply di badan kena sapu lama sikit sebab ia serap lambat sikit..baunya last longer..and walaupun fyna apply lotion ni pagi..bila malam mandi..still rasa lotion tu ada

body lotion better apply di seluruh badan and make sure ianya betul2 menyerap..body lotion akan buatkan kulit korang rasa lembab and lembut saja.. 

botol nya agak besar so memang akan tahan lama hehe and fyna suka designnya..nampak cute bila letak atas almari

YOKO Body Butter Cream Milk Protein




[ Description ]

This rich cream but fast absorbing is blended with Milk Protein, Aloe Vera extract and Chamomile extract creates the exclusive body cream. With all these valuable components,Chamomile extract creates the exclusive body cream. With all these valurable components,they help retain skin moisture to combat wrinkles, brighten your skin and improve your skin condition for softer and smoother.

[ Ingredients ]
Aqua(Water),Dimethicone,Glycerin,Paraffinum Liquidum (Mineral Oil),Glycine Soja (Soybean) Oil,Cetyl alcohol,Glyceryl stearate,Petrolatum,Glyceryl Stearate SE,PEG-100 stearate,PEG-75 stearate,Phenoxyethanol,Methylaparaben,Carbomer,Ceteth-20,Stearate-20,Sodium Hydroxide,Sodium PCA,Tocopheryl acetate,Butyrospermum Parkii (Shea Butter),Disodium EDTA,Cocos Nucifera (Coconut) Oil,Parfum (Fragrance),Hydrolyzed milk protein,Ethylapraben,Butyparaben,Ethoxydiglycol,Propylene Glycol,Propylparaben,Isobutylparabenm,Benzopheonone-2,Aloe Barbadensis (Aloe Vera) leaf extract,Butylene glycol,Chamomilla Recutita (Matricaria) flower extract,Glucose,Lactic acid,Sodium Benzoate,Caramel,Potassium sorbate,Bisabolol,BHT,Tocopherol,Citric Acid

[ Direction ]
Apply daily on body morning and night time.Suitable for all skin types even dry skin.

[ Packing ]
200g


RM 30.00

apa beza body butter dengan body lotion? body lotion texturenya agak light..so sangat sesuai sapu di seluruh badan
body butter pula texturenya agak likat..boleh juga disapu diseluruh badan tapi sebab cuaca kita agak panas takut nanti tak selesa pula kan bila peluh

tips fyna
1.pakai body butter masa tidur di seluruh badan..sebab ia akan restore sehala kelembapan kulit kita time kita tidur
2. utuk siang..pakai body lotion di seluruh badan but pakai body butter di bahagian badan yang kering macam siku lutut punggung kaki

selalunya untuk kulit dry memang susah nak cari lotion yang bagus sebab nya kulit dry hanya sesuai pakai body butter.treat dry skin dengan body butter sampai dah ok then boleh la pakai body lotion ok?

so far body butter ni best..walaupun bau susu tapi tetap wangi..

fyna ada masaalah sikit yang kering..so sejak amalkan spa milk and lotion and body butter..kulit kering tak ada lagi


ok ok

maybe ada yang cakap..em bau susu? tak nak lah..kalau korang nak tahu..susu sangat bagus untuk kulit..sebab tu orang korea selalu mandi susu kan? untuk buatkan kulit cerah

tapi kalau tak suka juga tak apa..try 3 serangkai yang lain


ada lemon.aloe vera..lavender..cucumber and banyak lagi..harga pun semuanya berpatutan

kalau berminat boleh terus beli di



5 comments:

EyqaLuvender said...

wah. iqa pon suka guna scrub. nak try la nanti.

hyde dea said...

omg..omg... comel gile packaging lotion die...
mau terbeli sbb packaging die je ni....auw..auw... comel sgt

victoria diah said...

nice blog ..
please visit www.kreasimelati.com
thank you

Sarah Harun said...

lama x komen kat blog k.fyna. hehe. comel sangat packagingnya. ada tengok dah. tp xtau bila nak beli

Anonymous said...

scrub tu kt jual kt mydin rm5.50 je..
spa yoko tu..slalu beli