Thursday, December 11, 2014

holiday : cameron highland with bff

assalamualaikum

hi guys! so asyik review barang saja kan..kalini fyna nak cerita sikit pasal fyna pergi bercuti di cameron bulan 9 baru ni..terlupa pula nak update pasal percutian tu dekat blog ni hehe

mula2 fyna nak ucap thanks sangat2 kepada my bestfrens baby and laily sebab sanggup ambil cuti sebab nak pergi bercuti dengan fyna hehe and mereka dah sedia maklum yang weekend memang fyna busy so nak tak nak mereka lah kena korban sikit hihi

so act plan nak bercuti ni tak sampai seminggu pun..mula2 decide nak ke langkawi..tapi a day before nak ke langkawi ada pula keluar macam2 cerita di facebook..kata tsunami lah..laut ombak kuat lah and so on..bayangkan sehari sebelum hari yang plan tu..semua dah ambil cuti..so masing2 macam blur sekejap..bincang punya bincang sampai ada yang merajuk marah haha..kononnya tak nak lah p bercuti and so on..bayangkan sorang di baling.sorang di kuli,.sorang di sungai petani..berbincang dengan phone sajalah..selalunya baby lah jadi orang tengah

plan punya plan decide nak ke cameron highland..sebab masik2 tak nak pergi tempat pantai..so dengan kereta belum servis sebab nak ke cameron ambil masa 4-5 jam juga tau..laily cari kereta sewa haritu juga haha..bila ingat balik nak tergelak pun ada..

kononya nak bertolak sesudah subuh..last2 pukul 9pagi baru bertolak..sebab macam2 hal pula berlaku malam before nak bercuti..ada yang tak tidur lah..ada yang marah merajuk.adoi..walaupun semua dah 29 tahun..biasalah perempuan kan =P

but at the end,,kami sampai juga ke cameron..alhamdulilah


ni 2nd time fyna ke sana..last pergi umur 11 tahun rasanya..and sebab laily baru saja pergi so agak expert lah konon si tour guide ni hehe


1st kami ke cameron lavender..masyallah cantik betuk tempat ni..banyak sangat bunga,,



ok done

next stop ke butterfly farm pula
masa kami masuk ke farm tu sejuk sangat and rama2 semua macam tidur je haha..tak ada yang terbang2..baru terbayang rama2 terbang =.= salah time lah ni





nah sempat lagi ukir nama dekat pokok cactus heehehe

next stop

ladang boh
masing2 belagak tak nak singgah di bharat sebab tak dapat pegang daun teh..so nak juga cari ladang boh sampai terlajak sebab tak jumpa signboard haha

then ladang boh tu ada di puncak..tinggi sangat..so drive ke atas puncak ambil masa dekat setengah jam rasa plus laily bawa kereta yang slow sangat2 haha..jalan pula kecik nasib baiklah tak ada sangat kereta..kalau tak jenuh


akhirnya sampai sudah di ladang boh ni..alhamdulilah setelah sesat2..sampai juga..bangga lah juga hehe







haha time ni kononnya nak ambil gambar ber3..letak camera dekat pokok teh.set timer then lari sambil posing haha


and last one


nak makan strawberry cake ice cream and so on tak dapat sebab masa masuk sini diorang dah nak tutup.too bad =( so ambil gambar sekejap saja dalam ni 

btw ada juga singah kea farm..ahh sukanya kat sana..macam2 sayur..murah2..fyna ada juga beli pokok lavender..alhamdulilah till now lavernder tu still berbunga..pandai mak jaga hehe..and try air kelapa laut.so yummy!

otw pulang baby nak sangat beli madu yang orang asli jual..time tu dah pukul 7 lebih..memang tak ada rezeki nampaknya tapi alhamdulilah..ada 1 saja pondok tepi jalan yang still madu tersusun elok


yeay dapat juga beli

honestly ni lah percutian yang paling gila2..
plan last minit
balik hari ( tak stay tidur sana)
tak cukup tidur..time dalam kereta masing2 gilir bawa kereta and ambil time lelap di belakang
so sampai di rumah pukul 1 pagi
laily muntah2 even dah makan ubat haha
fyna pun pening juga bila baby bawa kereta,,memang laju..tapi sempat makan ubat



so far percutian singkat ni best sangat2! lepas ni jom rancang percutian yang macam ni lagi haha


friends forever


7 comments:

Ann Ishak said...

CH memang sesuai pegi sehari je, sekali pusing da habis semua tempat boleh pegi :)

mieprosa said...

best nyaa! gmbr semua lawa mcm tuan dia hihi

fyna shafinatul said...

Xhabis round.xckup masa.strawbery xdan rasa :(

fyna shafinatul said...

Thanks dear

Cik Syafika said...

sis yg ladang lavender tu kt area mane ye ?

NUR NAJIHAH said...

fyna!cantik gmbar..guna camera ape?

dayah said...

cantiknya akak ni. serius..klau sy laki mmg sy nk ngorat agknya :P sronok cuti hilang stress