Monday, December 8, 2014

guna toner di kaki?

assalamualaikum

semua orang ada 1 toner..toner memang wajib untuk mengimbangi semula keseimbangan ph kulit muka kita
selain itu ianya boleh remove kulit mati..kecilkan pores and hilangkan kulit kusam

untuk pemilihan toner haruslah sesuai dengan kulit ye..yang dry.oily or sensitive skin

so selain digunakan untuk kulit wajah.fyna ada 1 tips yang boleh di gunakan di tempat lain selain di wajah

di kaki!


bagi fyna time mandi guna sabun..gosok2 kat kaki..ok dah bersih

one day fyna ada pergi ke 1 tempat..tempat tu kalau nak masuk kena buka kasut..so fyna duduk di satu sudut..then banyak yang lalu lalang..so secara tak sengaja terpandang banyak betul kaki hahha

and ada kaki yang cantik lembut bersih and ada kaki yang................you know what i mean kan?

so fyna pun tengok kaki sendiri..ok macam bersih je

bila balik dari rumah pun still belek2 kaki haha..terbawa2 kaki2 yang fyna tengok tadi kot

and fyna nak pasti kan kaki fyna betul2 bersih..fyna ambil toner
tuang di kapas
then gosok2 di kaki
guess what?????
keluar kotoran yang..euwww geli sangat

so start dari haritu almost hari2 fyna akan bersihkan kaki dengan toner

and now fyna rasa kaki fyna lebih bersih and cantik dari sebelum ni hehe

but toner sebenarnya sangat2 bagus dalam membuang daki.
honestly fyna tonyoh2 dengan toner di kaki..leher..siku..lutut..bawah dada (garisan bra)..ketiak and pinggang..
but make sure after toner apply lotion.fyna suka guna body butter sebab texturenya agak rich

so why not korang cuba gunakan toner seadanya..and 1st step..guna di bahagian kaki and you guys akan terkejut bila lihat kesan yang ada di kapas nanti

owh btw fyna guna Eucerin Dermo Purifyer Toner untuk badan sebab tersalah 
beli..tak tahu pula ada alcohol hehe sebab kulit muka fyna sensetif so yang beralcohol agak kuat untuk kulit muka.tapi untuk kulit kaki tak apa =P


5 comments:

O'gosh Iskandar said...

First time baca org guna toner Kay kaki... Boles dicuba in...

ComelComot said...

1st time jugak baca guna toner kat kaki. n info yang bagus juga menjimatkan.. kena balik try ni

Diyana Ismail said...

wow good info kak fyna... br 1st time baca... nk try la blk keja nnt...

Amoi Farah said...

kita selalu buat bersih kaki and nampak cerah sikit hehehe selalunya lebihan toner dah settle kat muka kita pakai kat kaki and kat tangan pon selalu buat best

Anonymous said...

Mmg biasa guna toner pada leher n tengkuk..mmg rasa lebih bersih...