Friday, December 26, 2014

aquara essence spray review

assalamualaikum

hye semua.ni 1st time fyna review pasal spray
aquara essence spray ni rasanya memang dah femes di kalangan mak2 andam hehe




"Semburan mineral dgn campuran Mineral Kompleks dan Ekstrak Bunga lili membantu menyeimbangi warna kulit muka, melindungi kulit drpd pencemaran sekeliling dan pancaran matahari. Ianya memberi kelembutan dan kebersihan pd kulit serta menambahkan kelembapan agar senantiasa segar dan bersih"

spray ni boleh dijadikan juga setting spray
untuk buatkan makeup tahan lama gitu

fyna sebenarnya jarang gila pakai setting spray sebab rasanya macam tak payah kot..cewah dengan yakinnya foundation memang stay la kat muka kan hihi

kalau nak spray pun fyna guna yang urban decay tapi jarang sangat lah guna..sebulan sekali pun susah hehe

so baru2 ni fyna dapat Aquara essence spray ni..plus harganya yang gila2 murah..memang ramai sangat guna spray ni so fyna pun try lah guna

at 1st baunya..bunga lily..fyna memang terbersin lepas spray..tak berapa suka sebenarnya dengan bau dia

but now bila dah selalu guna..dah terbiasa kot so ok je hehe plus tahan nafas sama hihi

yang bestnya spray ni..yes makeup memang tahan lama sikit dari fyna tak pakai spray which is good

ia boleh buatkan kulit nampak glowing..
so untuk dry skin..better before makeup spray.after makeup pun spray
untuk oily skin spray sekali je ye? sebab glowing untuk oily skin kita nak yang sikit2 saja ye

because this spray ia macam pelembab..jadi kalau terlebih lembab untuk oily skin.makeup tak kan stay tau

fyna dah test 2  kali spray..it ruins my makeup =(

because of the cooling effecr..memang syok sangat spray banyak kali but jangan overdose ye

so far fyna suka spray ni..kalau yang pernah guna spray avene..ha yang ni lebih kurang lah =)

harga | RM 30.00
boleh di beli di | instagram : @hijabstation_



4 comments:

Suri Abdul Rahman said...

mmg bagus spray ni..makeup nmpk glow tp xbrmnyak..depends ats kulit kot

Nik Azidah said...

Boleh beli ni...murah harganya...tq fyna for review :)

Anonymous said...

haiiii kak fynaa :D hehe. You're the makeup witch in malaysia. Im honestly amazed of how magic hands you've gotten. So i hope u wouldnt mind to do a kylie jenner makeup tutorial :D u could look up for it on utube and theres a lot of em but i prefer if a malaysian does it cuz u could use all the drugstores products that can be found here and affordable :D so pleaseeee if u're free tqqq

Rose Azadir said...

Salam kenal, cute blog nie, suka tgk....anyway saya blogwalking kt sini, jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...tq :)