Friday, October 17, 2014

what is powder pact | how i use it

assalamualaikum semua

ok now ramai yang tanya fyna perlu ke letak powder lepas foundation..powder apa yang best..so jangan risau...fyna akan share dengan korang 1 powder yang fyna memang guna hari2..plus ianya 100% mineral so fyna tak risau segala bahan kimia kat muka ni =D

my fav powder mesti lah dari vacci

vacci powder pact 


SPF 28 PA++

Type: Foundation

Use: Face
Form: Powder
Volumes:  15g, Size: 83.5 × 31.5 × 85(mm) 


[Special feature]

It protects the skin from UV in life and makes up your face lively because it contains natural mineral oil. It has a great attractive force and covers skin troubles naturally due to the use of Aero-Fine Powder. 

In addition, it expresses clear skin that looks natural due to the feeling of use that is light and silky. 


[Main Ingredients]
Propagermanium, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Algae Extract, Laminaria Extract, Undaria pinnatifida Extract, and ect.

[How to use]
Apply an appropriate amount of powder pact to all over the face with puff after expressing the color of skin ton by using foundation or make-up base.




ianya tak berat and mudah di bawa ke mana2..designnya pun cantik kan? plus ianya begitu compact so kalau jatuh pun fyna rasa susah nak pecah 




di datangkan dengan 3 warna


RM95.30


powder pact/pressed powder texturenya sangat halus
ianya di letakkan dalam bekas compact yang senang di bawa ke mana2..
ianya berfungsi untuk setkan makeup jadi flawless and buatkan makeup tahan lebih lama

ada yang apply dengan brush..tapi bagi fyna..if loose powder then memang sesuailah apply guna brush..if compact powder better guna span atau puff,,dah nama pun powder pact/pressed powder kan? so kita kena press press press powder tu dekat wajah kita..jangan sapu..sebab if sapu..ia akan kacau foundation kita
so just press or pact the powder ok?

if nak pakai brush.boleh but di malaysia..always summer kan? so bila pact kan pwder..makeup akan lebih tahan lama 

plus dengan press the powder..pores juga akan lebih mengecil..amazing kan?

ianya sangat sesuai di pakai lepas pakai foundation

if kulit korang tak ada masaalah..just pakai saja powder pact ni..no need foundation..

powder pact juga buatkan kulit korang nampak matte..so if kulit nampak shinny..just pact the powder pact..so kulit korang tak akan nampak shinny lagi hehe

if korang keluar..then after a few hours..kulit nampak shinny..just pact powder pact ni..but jangan over pact..nanti akan cakey..kuantiti yang sedikit sudah mencukupi

selalunya korang banyak tengok powder pact yang warna kulit..pernah tengok yang bewarna lavender?

lavender powder pact sesuai untuk highlight kan wajah korang..if kulit muka kusam..ianya akan cerah dan cover kusam tu

bagi fyna..fyna suka pakai lavender powder pact as a highlight...dan powder pact warna senada untuk setkan foundation fyna






fyna apply di bawah mata kerana fyna ada dark circle..ianya selalu buatkan fyna nampak letih je..so lavender powder pact  boleh buatkan bawah mata fyna lebih cerah dan segar

fyna apply di hidung dan applykan sedikitt atas dahi untuk nampak ilusi hidung tinggi




fyna apply di kawasan lain untuk setkan foundation fyna


after a few minit..bedak dah rata and blend dengan kulit..so nampak kulit lebih segar kan? and flawless hehe


then fyna apply keseluruhan makeup and pose dengan lampu meja solek fyna hehe
and the powder buatkan kulit fyna cantik sangat..tak nampak fake and tebal kan? =D




korang boleh tengok banyak lagi product Vacci ni and boleh terus beli di


Email Address: hansaegee@gmail.com


sales@hansaegee.com






2 comments:

sha dhira said...

nampak macam natural n xsarat sangat pkai powder tu.. :D

ayut said...

Yeay..tepuk tgn lg bt fyna...suke...!