Thursday, October 30, 2014

how to use stencil eyebrows

assalamualaikum

hye guys! kening memang memainkan peranan penting..tapi untuk yang baru nak belajar makeup..memang tak pandai sangat kan nak lukis kening..
jangan risau..ni fyna ada brow class khas untuk beginner


di datangkan dengan 3 bentuk kening



di belakang ada tunjuk cara2 nak gunakan brow class ni


texturenya lembut..tak keras..so senang nak adjust ikut bentuk muka dan kening


1st bentuknya sesuai untuk kening normal..yang tak banyak sangat bulu2 di kening

now fyna nak tunjuk cara nak gunakan brow class ni


ni kening asal fyna


letak stencil di kening..kalau boleh ikut aliran kening..


apply pensil eyebrow or powder eyebrow..fyna letak powder eyebrow..senang sikit


lepas keluarkan stencil ni lah bentuk yang fyna fill tadi


next step kening yang lain2 tu hidekan dengan concealer


tada! kening fyna dah siap


2nd sesuai untuk kening yang lebat tapi straight





3rd sesuai untuk kening normal..




honestly fyna still strugel untuk gunakan stencil eyebrow ni sebab memang agak susah sebenarnya..sebab fyna dah biasa buat kening ikut bentuk sendiri so macam tak selesa sangat hehe

but untuk yang baru lagi..ini sesuai..so dia akan ajar korang bentuk kening korang so lama2 korang akan pandai buat kening tanpa stencil ini lagi =D

yang bestnya brow class ni korang boleh pilih yang mana sesuai dengan kening korang
boleh tukar2 kening setiap hari hehe

boleh juga fill dalam tu gunakan pensil cuma bagi fyna if guna pensil agak terang dan tak natural


HARGA | RM5.00

Whatsapp to +601128562210



7 comments:

FuZaiNi@$imPle@LiFe said...

Wahhh mcm bes je...syok2

Ayu Aludra said...

fynaaaa kak ayu mmg dok cari stensil eyebrow camniii.. nak order bley ?

El Janna said...

hehe senang je jadiknya^^

Nadhira Izzati said...

kan.. kalau yg mmg dh biase lukis kening tu mcm ssh je nak ubah test bentuk lain.. mcm pelik je tgk hehehe

EzanIdris said...

nak jugakkk

Rina Pretty Healthy said...

ingat kan susah, konpius memula. rupanya senang je kan?

Sarah Harun said...

pakai stencil ni cuma nampak kening tu agak keras. klu lukis sendiri kening nmpk soft je. tp ok juga la stencil ni sbb bole try mcm2 bentuk eyebrow