Tuesday, October 7, 2014

di mana fyna selalu shopping online?

assalamualaikum

i loveeee shopping! tapi disebabkan fyna kadang2 tak ada masa nak ke mall untuk shopping..fyna lebih prefer shopping online
fyna suka kan online shopping yang ringkas..interface yang menarik..dan mudah

so baru2 ni fyna shopping di Uniqlo..maklumlah..ada sale kan.. hehe laju je click click barang yang nak di beli

yang bestnya bila fyna buka di handphone pun..website Uniqlo laju je..ye lah sesetengah website asyik loadingg je..lambat





 tak sempat shopping di rumah..keluar jumpa kawan2 pun nak juga buka wesite uniqlo ni hehe =)

ok now fyna nak bagi step by step macam mana nak buat pembelian melalui website uniqlo ok?


1. first..buka webiste uniqlo di : http://www.uniqlo.com/my/store/


2. create an account
penting untuk create akaun sebab membership ni selalunya akan punyai banyak kelebihan plus senang kita nak check barang kita dah di hantar ke belum and so on


3. lets shooping!
so korang boleh lihat ada untuk woman, men and kids.
untuk bahagian women..korang boleh lihat bahagian2 mana yang korang nak shooping
kalau fyna..memang terus click dekat limited offers tu hehe


4. ada banyak jenis baju yang korang boleh pilih beserta dengan harga


5. ok fyna dah pilih
di sini korang boleh lihat ada beberapa jenih warna dan size..bila click di warna tersebut..terus baju bertukar warna..so sangat senang bila kita nak bayangkan baju tu kan?


6. add to shopping bag
bila dah comfirm pilihan warna and size semua..boleh la click di sini


7. as you guys can see..yang korang click add chart tu..terus akan naik di situ..so kita tak akan lupa apa barang yang kita dah beli


8. ok shopping lagi
untuk seluar..kadang2 kita tak paham size2 yang dah tertera..so jangan risau..click size chart..ha situ diorang bagi guide macam mana nak ukur size yang bersesuaian

9. then macam tadi..add to shopping bag and terus akan apear macam kat atas tu beserta jumlah
then terus click shopping bag untuk pembayaran


10.  lepas dah comfirm dengan barang yang nak di beli boleh terus click 
"agree to the term of use and sale & proceed to checkout

11. make sure korang check 
1. alamat
2.barang dan harga
3. pembayaran online..
4. place order now if korang dah selesai membuat pembayaran 

done!

then Uniqlo akan send invoice beserta trace nombor 

easy kan?


after 4 days barang fyna dah sampai..yeay!



baju fyna di seal dengan selamat gitu

masa buka and try..ahh sukanyaaa kain nya sangat2 lembut..overall fyna suka sangat and memang selesa bila pakai..tak sangka harga murah tapi kualiti sangat2 terbaik!





sini fyna share sikit gambar fyna pakai pakaian dari Uniqlo 








now ada promotion
for those yang sign up untuk jadi member korang akan dapat 10%!
great!

so tunggu apa lagi..jom shopping bersama fyna di Uniqlo

http://www.uniqlo.com/my/store/



3 comments:

Suzlin Azreena Nordin said...

UNIQLO? blh tahan juga harganya Kak Fyna. Huhuhu.

sha dhira said...

shad kalau pergi uniqlo pun untuk cari brg2 nak travel aja.. hehe.. beli on9 xpenah lagi.. boleh la lpas ni daftar membership.. :D
TQ KAK FYNA..

azman hayaty said...

Saya biasa shopping online di lazada....