Wednesday, September 10, 2014

fyna makan di mana? | Restaurant Pen Mutiara Penang

assalamualaikum

hye guys! i loveee food! fyna memang suka makan..nyum nyum
and suka juga explore tempat baru..memang wajib pergi ke tempat baru untuk celebrate atau makan 1 family..bila berkumpul ramai2..adik2 pulang..susah nak kumpul ramai2..jadi bila semua dah pulang..masanya untuk makan di luar heheeh

masa fyna ikut adik fyna photoshoot pre wedding cust dia..fyna ada berbual pasal apa makanan sedap di penang ni ye?..and mereka suggestkan Restaurant Pen Mutiara Penang

google punya google memang ramai kata sedap

kalau nak pergi makan KARI KEPALA IKAN ..di Restaurant Pen Mutiara Penang lah sedap!

ayah fyna memang fav lah kari kepala ikan ni..

ok 
Restaurant Pen Mutiara Penang ada 2 branch
bayan lepas and butterworth,,,

jadi fyna ke butterworth saja sebab dekat..dalam 1jam je

niat di hati nak makan kari kepala ikan dalam aircond..sebab Restaurant Pen Mutiara Penang ni ada 2 side..tak aircond and aircond hehe,,bukan apa.bila bawa parents nak lah mereka selesa ye tak?

tapi kecewa sebab mereka kata tempat aircond untuk 8 orang ke atas saja..ok fine! =.=

ramai kata kena reserved..so fyna pun call lah..act ta payah pun call sebab di butterworth tak ramai orang..kalau kat bayan lepas maybe kena reserved

ok jom tengok menu yang kiteorang makan


kari kepala ikan
masyallah memang sedap! ikan pun lembut..kari tak berlemak sangat..sedap gila! memang sedap!



sotong goreng tepung
susah nak cari sotong yang digoreng macam ni..selalu kan jumpa bukan sotong goreng tepung tapi jumpa cucur sotong..bulat2 haha..tapi yang ni sedap.rapuh..sedap..sedap!


kailan ikan masin..sedap..tak masin sangat and sedap lah


kerabu pelam
sedap juga..cuma pelam macam lembek sikit


 telur bistik
ok lah.sedap juga


prawn butter tak jadi hahah
rapuh dah tapi macam hanggit sikit 

and fyna order air tembikan 1 jug

total RM150.00




so far puas hati..tempat ok..selesa..makanan pun cepat juga sampai.. cuma mereka hidangkan makanan dalam pinggan kecik..so bila nak ambil lauk..tumpah2 haih!

so kalau korang nak makan kari kepala ikan..datang lah sini..sedap sangat karinya..puas hati!

more info




3 comments:

fazianbatrisyia said...

ok la tak mahal sgt...terliur pulak kari tu

jihaHAHA said...

Salam Kak Fyna, nak tanya sikit boleh. Adik akak yang rambut pendek tu study dekat Unimas ke?

azimah mohd zainuddin said...

Sedapnya nampak kari kepala ikan tu :)