Monday, September 22, 2014

dua cara bentuk kening tanpa cukur dan gam | review : obuse eyebrow powder

assalamualaikum

hye guys!

fyna dah pernah buat tutorial buat kening tapi kalini fyna buat cara bergambar pula ye

cara paling2 senang nak buat..
tak perlu cukur..tak perlu gam

barang yang diperlukan ialah



1. sophie pensil eyebrow | sophie bc klang
2. koshize concealer | sophie bc klang

1. kening ziana zain 
hehehe

fyna guna warna brown untuk nampak soft





1. kening nora danish
hehe
ini fyna guna powder eyebrow warna hitam.
fyna lukis kening lebih tebal and straight




1. lukis bentuk kening dengan pensil eyebrow
2. letak eyebrow powder di kawasan yang dikulis tadi
3. letak concealer di bulu kening yang nak di hidekan
4. blend dengan jari sampai concealer nampak smooth

semua caranya sama saja..
depends pada kita lukis and hide kan kening =)



_______________________________________________

review : obuse eyebrow powder





obuse eyebrow powder memang senang digunakan..brush yang disediakan pun senang di gunakan..banyak pilihan warna..untuk nampak lebih soft boleh guna warna brown..warna black unruk gadis yang berani
cuma kena apply banyak sikit sebab warna nya tak terang sangat


mudah di pegang..bentuk yang kecil senang di letak dalam beg




with flash
kalau di perhatikan..ada shimmer kan? but don worry bila apply di kening and ambil gambar guna flash..shimmer tu tak kelihatan pun ye 

harga RM10.00

boleh dibeli di

WASSAP +60134836685


*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.



10 comments:

ComelComot said...

cantik pandai buat kening.. suka tengok

efa fairuz said...

sebijik sama mcm mata nora danish.. hihi

Miz Dayah said...

thanks fyna! sgt cantik dan sgt membantu

Nur Azlina Nasri said...

ur eyes are so pretty.bole pakai mata fyna untuk tunjuk kt customer tak?

Zurina Zulkefli said...

thanks sgt membantu untuk kita yg xnak cukur kening..tp suka mekap..jemput ke blog kite..

zuerieybeautysecret.blogspot.com

waniey ismail said...

sis jual x concealer .?

Sue Ramli said...

IG nama ap

Sue Ramli said...

IG nama ap

Ain said...

Cantiknya buat kening. Ohmai, jealous! Ain pun guna Obuse eyebrows and yep, memang best sangat pakai. One thing yg tak reti buatis nak hide kan balance kening tu dengan smooth. T_T


Ummu Athiyah Ismail said...

wahhh cantik :)