Monday, September 29, 2014

Clarisonic Mia 2 + why everyone must have! | 4 Week of Use

assalamualaikum

genap sebulan sudah fyna gunakan Clarisonic Mia 2


so far alhamdulilah fyna puas hati sangat..ianya membantu pores fyna yang sangat2 teruk

maybe sebelum ni kulit fyna naik jerawat..pores makin besar disebabkan cucian di muka tak clean
so lepas guna Clarisonic Mia 2 fyna yakin kulit fyna cuci 100%

kenapa semua perlu ada Clarisonic Mia 2 ni?
ramai yang rasa harganya a bit mahal kan..but kalau boleh guna lama..berbaloi kan?

so di bawah ni fyna tunjuk demo kenapa korang perlukan Clarisonic Mia 2 ni

 bayangkan kulit limau ni kuli korang ok? semua orang mempunya pores..ada yang poresnya kecil..ada yang poresnya besar..tapi semua ada pores ok..ingat tu

so fyna bahagi dua
bahagian kiri fyna gunakan tangan
bahagian kanan gunakan Clarisonic Mia 2


 ini contoh kulit kita ya.

 wanita memang suka pakai makeup..so fyna dotkan sedikit foundation di kulit limau

 blend kan foundation tu
 ok now dah cuci!
bahagian kiri fyna gunakan tangan dengan pencuci nivea face wash
bahagian kanan gunakan Clarisonic Mia 2 dengan Clarisonic Deep Pore Daily Cleanser


seee..tak clean kan guna tangan!!!!!!!!! sebab tangan tak boleh korek2 apa yang tersumbat dalam pores tu..but if tengok side kanan..
Clarisonic Mia 2 korek habis semua makeup so kulit akan akan sangat2 clean!

 mask time!

orang kata..ala...pakai mask nanti..mask tu akan korek2 lah apa yang tersumbat dalam pores tu..ok we'll see

fyna guna mud mask biasa di belah kiri
belah kanan fyna gunakan Clarisonic Decongesting Clay Mask

sapu keseluruhan kulit
Clarisonic Decongesting Clay Mask feel so cool..sejuk saja and tak cekang di muka

 both mask dah kering


ok dah clean!
belah kiri fyna clean kan dengan tangan
belah kanan fyna clean kan dengan Clarisonic Mia 2

guess what? mud mask tu tak boleh dikeluarkan pun bila cuci dengan tangan
but belah kanan.nampak clean kan?


so this is before after photo with flash and without flash

boleh nampak skin orange tu nampak lebih cerah dan bersih kan? and nampak tak pores juga makin kecil..walaupun bukan 100% but korang boleh nampak different kan?

so kalau di muka macam mana?
=D




ini pencuci and mask dari Clarisonic yang fyna gunakan di atas..
jangan risau..kalau korang beli Clarisonic Mia 2 pencuci and mask ni akan dapat free hehe


so masa yang ditunggu2..
my pores after 4 week of use!




utk 4 week fyna close up lebih details
so far tak 100% cover pores tu but dah makin rata dah
kalau tengok 1st week..pores tu dalam kan..4th week dah makin rata alhamdulilah =)


owh ya ramai yang tanya di mana nak beli Clarisonic Mia 2 ni
korang boleh beli di sephora ye

harga dalam RM500+ 
yes a bit mahal..but untuk dapatkan skin cantik and well..korang perlu spend sekali je and boleh guna sampai bila2..why not kan?

for more info korang boleh terus ke





4 comments:

noratini jaminon said...

bole tahan harga dia sis,, huhu

sha dhira said...

walaupun harga awesome.. tapi.... result dia lagi awesome... :D
TQ for the info sis fyna :D

ComelComot said...

wow harga leh dapat perfume 2botol huhuhu

sugar2 kapas strawberry said...

menangis tgk hraga. bkn taknak beli..tapi :(