Tuesday, August 12, 2014

UNBOXIN Clarisonic Mia 2 + First Impressions | 1 Week of Use

assalamualaikum

hye guys! 
at last! afrer years dok aim pasal Clarisonic ni..and now fyna dapat guna..yes! yes! yes!
for those yang belum tahu Clarisonic dah berjaya buatkan kulit yang bermasaalah heal sepenuhnya..and fyna selalu tengok di youtube review pasal Clarisonic ni and now..fyna pun guna..yeay!

act ada banyak jenis cleansing devices yang murah macam Neutrogena Wave Sonic  and L'Oreal's Perfect Clean but fyna lebih tertumpu kepada Clarisonic ni sebab banyakksangat review dekat blog and youtube pasal kebaikan dan keberkesanan Clarisonic ni kepada kulit yang bermasaalah and
the Clarisonic Sonic Cleansing Brush is the number one cleansing brush recommended by dermatologists.

well..fyna ada kulit yang bermasaalah and my major problem is pore..oily skin..sensetive skin..acne..whitehead..blackhead..ha semua lah


THE UNBOXING!

lets see what inside!




so inside ada 4 barang which is

White Deep pore Mia 2 + Deep Pore Brush Head
Universal Voltage pLink Charger
Deep Pore Daily Cleanser 177ml
Decongesting Clay Mask 60ml
Travel Case



A : Deep Pore Brush Head
For enlarged and congested pores

B :  Mia 2 Facial Sonic Cleansing
two speeds for a customised cleanse and 1 minute T-Timer to ensure even and thorough cleansing




Deep Pore Daily Cleanser
Specifically designed with a powerful blend of pore refining ingredients to help remove impurities , control excess oil on the surface of the skin and visibly reduce pore appearance

Decongesting Clay Mask
formulated with oil absorbing clays and hydroxy acid extracts to help decongest and refine enlarged pores


Travel Case! great! kalau nak pergi travel so brush akan sentiasa selamat dalam case tu

the brush


bentuk device yang sangat mesra pengguna..so kalau tangan basah pun still kemas di pegang..tak licin
brush sangat-sangat lembut 
ada set timer so kita tak akan terover bersihkan kulit

cara cas batery



sebelum guna kena charge dulu..selalunya dalam 24 jam dah fully charge..masa charge lampu tu akan berkelip so bila lampu dah tak berkelip means dah fully charge 

kelebihan:

Membersihkan kulit enam kali lebih baik daripada tangan anda semata-mata. 
Menghilangkan kekotoran dari kulit dan pore jadi  semua jenis krim,serum dan pelembap akan diserap dengan  lebih baik. 
Cukup untuk kegunaan dua kali sehari walaupun pada kulit yang sensetif



i knowwww my skin look so ufff! haha
my biggest problem is pores..so fyna harap sangat this Clarisonic Mia 2 boleh kecik kan sikit pores fyna ni

so you guys dah nampak after 1 week penggunaan Clarisonic Mia 2 pores fyna macam dah makin mengecil and kulit muka lebih bersih and cerah..act fyna pun terkejut dengan result ni..cepat betul result dia 

lagi berkobar2lah nak guna Clarisonic Mia 2 ni kan! yeay!

apa bezanya Clarisonic Mia 2 dengan brush biasa..
1. brush biasa kita mungkin akan terkuat tonyoh dikulit even tak rasa sakit or what but jika terlebih brush and rosakan lapisan kulit kita ni
2. Clarisonic Mia 2 ni ada timer so bila fyna apply di muka..and then brush tu tiba2 berhenti means dah cukup bersih dah muka ni..so itu yang bestnya dengan Clarisonic Mia 2 ni


B : button on and off
A : button untuk kelajuan

so untuk 1st week fyna guna kelajuan yang low..untuk biasakan dengan skin fyna dulu kan..
masa tekan button..akan ada bunyi sikit..and bila apply si muka..akan rasa sangat best and relax..dia akan massage kulit kita sambil kita roll dengan perlahan
boleh guna 2 kali sehari tapi fyna hanya guna sekali sehari saja..sebab kulit fyna sensetif so fyna tak nak beratkan lagi kulit ni



dalam gambar 1st muka with full makeup
gambar 2nd perbezaan antara bersihkan muka dengan tangan and Clarisonic Mia 2

so boleh nampak yang Clarisonic Mia 2 membersih lebih dalam dari jari kan? =D


for more info korang boleh terus ke





so far fyna puas hati sangat dengan Clarisonic Mia 2 ni..and tunggu my entry for my2nd week of use pula ye? =D




5 comments:

Syafiqah Hashim said...

WAhhhh!! Kak Fyna dah beli Clarisonic Mia 2!! pika dah lama aim tapi masih belum kesampaian nak beli masih dalam proses menyimpan duit for Mia 2 ni..memang banyak review pasal Clarisonic ni tu yang buat pika berkobar-kobar nak beli..In sha allah ada rezeki lebih nanti..hehehee..tapi kagum gak sebab kesan dia dalam seminggu dah nampak..thanks for sharing :)

Diyana Ismail said...

salam kak fyna, kt mner leh dptkn clarisonic nie? price brape?

aizaAQIRA said...

hmm,aiza pun ada pores mcm kak fyna tp xtau mcm mana nak kecikkan -,-'

cik nur said...

wahhh mmg nur dah lama aim bnda nie tau sbb banyak kebaikan dia kan mesti mahal kan nie wahhh tgk result kulit fyna tuh not bad jgak la :)

Dana Anuar said...

fyna, nak tengok result after 2 weeks u pakai bda ni boleh?