Sunday, July 13, 2014

review : samples from The Fashionette ( mask + base )

assalamualaikum

hye guys! me back with another review  =)

so kalini review dari online shop yang memang fyna pun jadi pelanggan tetap iaitu The Fashionette  
fyna akan cari The Fashionette  bila fyna nak cari barang makeup yang tak ada di malaysia ni macam the kat von d foundation hehe..soon fyna buat review pasal tu ok

so kalini The Fashionette  send fyna 3 sample untuk fyna try..


Peter Thomas Roth Rose Stem Cell Bio-Repair Gel Mask 
GlamGlow Youthmud Tinglexfoliate Treatment 
Benefit Cosmetics The POREfessional 






Peter Thomas Roth Rose Stem Cell Bio-Repair Gel Mask 
RM10 for 5g jar

*original size

What it is:
A cooling, soothing gel to help counteract visible signs of aging for younger-looking skin. 

What it is formulated to do:
With state-of-the-art breakthrough stem cell technology, rose stem cells are blended with rose extracts to help counteract visible signs of aging, including the appearance of fine lines and wrinkles, dehydration, dullness, and sagging. This powerful Gel Mask strengthens and tones, revealing silky soft, radiant, beautiful, and youthful-looking skin. 

What it is formulated WITHOUT:
- Parabens
- Sulfates 
- Phthalates 

What else you need to know:
Cutting-edge plant biotechnology isolates and replicates the perfect rose stem cells for maximum antiage benefit.




bau dia best.lembut saja..macam bau rose sikit2..lighweight..ringan..bila pakai di muka tak rasa macam pakai mask.bagi fyna mask ni untuk melembabkan kulit and melembutkan kulit..plus bila korang letak dalam peti ais..then apply di muka..akan rasa sejuk and relax sangat..if kulit sensetif..this is for you sebab ia tak terlampau kuat..and for dry skin..yes! sebab ianya melembabkan kulit



GlamGlow Youthmud Tinglexfoliate Treatment 
RM25 for 3g jar

*original size

What it is:
A 10-minute professional-quality mud mask for men and women. 

What it is formulated to do:
This mud mask leaves skin noticeably radiant and glowing. It works with the body's natural moisturizing collagen to provide gentle resurfacing exfoliation and helps to leave skin smoother, brighter, and softer. While providing tighter skin texture and tighter pores, it provides a more youthful appearance and absorbs impurities without removing natural oils. 

What it is formulated WITHOUT:
- Parabens
- Sulfates 
- Phthalates 

Research results:
Based on consumer trials:
- 97% agreed it left their skin smoother, brighter, and softer after 1 day of use 
- 91% agreed it brightened their dull skin after 1 day of use 
- 100% agreed it brightened their dull skin after using it 3 times during a 7 day period 
- 94% agreed it provided gentle surface exfoliation after 1 day of use 
- 97% agreed it provided gentle surface exfoliation after using it 3 times during a 7 day period



\
masa mula2 mask ni keluar..dekat youtube ramai yang try..and fyna pun teringin sangat nak try sebab feedback banyak bagus2..but bila pergi sephora tengok harga..telan air liur..mahal nak mampos haha.. rm200 lebih rasanya..so macam tak apalah..bila The Fashionette   beri sample ni untuk try..ha melompat nak try..so far fyna suka sangat! if you have oily skin kan..ia akan serap minyak tu and buatkan kulit korang lembab and lembut sangat..it said boleh kecilkan pores but fyna belum nampak..so kena pakai again and again lah lepas ni..sampel ni boleh pakai 3 ke 4 kali 



Benefit Cosmetics The POREfessional
RM20 for 3g jar


*original size

What it is:
A professional balm that minimizes the appearance of pores. 

What it does:
Quickly minimize the appearance of pores and fine lines and help makeup stay put with this priming phenomenon. The silky and lightweight formula can be worn under makeup to create a smoother-than-smooth canvas or used throughout the day to mattify shine and touch up problem areas. It’s so translucent, no one will know you’re wearing anything! 

What else you need to know:
The oil-free formula contains vitamin E, which is known to protect skin from free radicals.



this is the best pore cover yang fyna pernah guna..ia macam makeup base lah..tapi boleh cover pore sampai 80% .. kalau pores besar tu susah saikit lah kan..korang hanya perlukan kuantiti yang sikit saja untuk cover seluruh muka..so untuk sample ni korang boleh pakai banyak kali lah..lepas apply pores akan mengecil and skin akan rasa sangat2 soft..btw ia buatkan korang punya makeup tahan lama juga tau..but untuk dry skin tak sesuai sebab ianya mengering.ia menyerap segala minyak di muka so kalau untuk dry skin takut nampak kesan2 kering tu..tak cantik kan? 

korang boleh beli full size or if korang takut tak sesuai dengan kulit korang..boleh try this sample dulu ye

Peter Thomas Roth Rose Stem Cell Bio-Repair Gel Mask 
RM10 for 5g jar

GlamGlow Youthmud Tinglexfoliate Treatment 
RM25 for 3g jar

Benefit Cosmetics The POREfessional
RM20 for 3g jar


fb : https://www.facebook.com/TheFashinetteSisters/timeline
 whatsapp  0124508737/0193354479
instagram : thefashionette_sisters


all the picture ( kecuali full size product) fyna guna Samsung S5..turn great kan gambar..clear! if nak fyna review pasal S5..let me know ya! =)


*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.




2 comments:

Inspires Seventyseven said...

wah cantik nya camera dia >< review pls kak ;-)

pak gendoet said...

Jual aneka barang ONLINE.

bisa di pilih mana yang pingin di order.

<----------------------------------->
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
http://bantalsilikon01.blogspot.com/
<----------------------------------->

<----------------------------------->
http://bumbupecel1.blogspot.com/
http://bumbupecel1.blogspot.com/
http://bumbupecel1.blogspot.com/
http://bumbupecel1.blogspot.com/
http://kopiluwakliar01.blogspot.com/
http://kopiluwakliar01.blogspot.com/
http://kopiluwakliar01.blogspot.com/
http://kopiluwakliar01.blogspot.com/
http://kopiluwakliar01.blogspot.com/
http://kopiluwakliar01.blogspot.com/
http://kopiluwakliar01.blogspot.com/
http://kopiluwakliar01.blogspot.com/
http://kopiluwakliar01.blogspot.com/

<----------------------------------->
Terima HARGA GROSIR dan termasuk ONGKIR

http://marinirseo.blogspot.com/
http://marinirseo.blogspot.com/
http://marinirseo.blogspot.com/
http://marinirseo.blogspot.com/

CP : 085-635-945-40