Wednesday, July 16, 2014

review : 88 color Eyeshadow make up Pallette


assalamualaikum












Description:

Features:

88 colors of beautiful eyeshadow makeup.

Pallet design for convenient use.
Shelf life of up to 3 years.
Palettes include matte and shimmer lip gloss, allows you to create many different looks.
High quality ingredients that provide a silky shine that lasts all day.
Does not contain dye and will not leave marks.
Provide a glossy look while also nourishing skin.
Excellent for parties, casual wear, fashion shows, make up courses and more.



Specifications:

Color: As shown in the picture
Package dimensions: 230.0*152.0*11.0mm
Weight: 320.0g





hye girls! so kalini fyna nak review pasal eyeshadow palette yang best sangat! kalau tengok dari luaran..macam biasa saja kan? but after swatch fyna terus suka

  1. ada 88 warna..so untuk yang baru berjinak dengan makeup..beli je eyeshadow ni..semua warna ada
  2. warna eyeshadow sangat terang
  3. more matte then shimmer..wah ini yang fyna suka..susah nak cari palette yang banyak matte tau
  4. so dengan palette ni korang boleh guna sebagai eyeshadow..untuk kening..shading..highlight and blusher
  5. tapi untuk apply korang kena berhati2 sebab eyeshadow ni mudah fall out..so apply sedikit then ketuk2 yang lebihannya ok?
  6. eyeshadow ni mostly matte..ada juga yang shimmer tapi sikit saja..and ada juga warna eyeshadow yang fyna swatch banyak kali di jari tapi tak lekat..but tak kisahlah sebab mostly banyak warna yang pigmented 

contoh fyna gunakan eyeshadow palette ni untuk buat kening and makeup mata =)
(teaser untuk makeup tutorial for raya)


fyna ada buat beberapa tutorial raya with this palette..so korang boleh tengok warna yang cantik bila fyna gunakan nya  nanti ye 


MYR 69.00






*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.

2 comments:

MG schmidt said...

cantiknya color dia !

Azwa Amanina said...

Teringin gak nak beli palette cam ni tp slalu risau pigmentation dia x bagus.Akak pernah try BHCosmetics x? http://azwaa.blogspot.com