Thursday, June 5, 2014

review : sophie green tea body butter

assalamualaikum






the rich and creamy green tea body butter is a feast for skin. It melts straight in to leave skin feeling soft and smooth. It contain extracted green tea, high antioxidant and rich vitamin E to help your skin healthy.




sebenarnya ada yang tak suka sangat body butter sebab texture dia likat and agak mahal dari lotion biasa..maklumlah kita di malaysia ni selalu panas ye dok?

tapi pada pendapat fyna lah kan..body butter ni semua kena ada..why? 

ok 1st nak tulis sikit lah pasa body butter green tea ni..dalam2 banyak2 bau green tea ni boleh buat kita tenang and relax..bau dia yang tak over and sangat menyenangkan...siapa tak suka bau tea kan? fyna suka apply time malam..sebab ia boleh menolong fyna tidur dengan nyenyak..sebab fyna kan penat...so kalau bau yang over memang tak boleh nak tidur lah.kacau hidung hahaha..plus fyna selalu dengan aircond..badan akan cepat dry

ok untuk dry skin..lotion biasa memang a big no lah kan..apply banyak kali pun kadang2 tak ada effect pun..so bertukarlah pada body butter ni..trust me..dengan body butter sekali apply terus dah hilang garis2 putih yang disebab kan kulit kering...

plus yang macam sisik2 ular tu memang tahap 3 kulit kerinf dah la tu hehe

ok untuk kulit yang biasa2 ni boleh ke pakai? 

boleh and wajib!

fyna selalu apply di kawasan siku..lutut..kaki..kaki memang major problem lah..cepat dry hehe
and.bontot..ehem..tyna tak suka bila pegang punggung..rasa kasar..so bila apply body butter bahagian punggung akan lembab and licin saja hehee..

orang cakap cuaca malaysia panas..mana boleh apply body butter..lah yang pergi apply 1 badan buat apa..apply je lah di tempat2 tertentu ..senang kan?


RM 22.00





1 comment:

Liyliz said...

btl tu stuju dgn kak fyna, bhagian bontot pun kering sbb antara pngalas kita nk duduk kan. mudah kering jgk. hihihi #malu