Monday, June 16, 2014

flawless makeup with Gadaya

assalamualaikum














  • Korea #1 Makeup Cosmetic Product.
  • 1st Time in Malaysia
  • Flawless Makeup become easy
  • Long Lasting Makeup
  • Natural & Professional Look
  • Cover up pores and blemishes on your face
  • Cover up unwanted dark spots on your face
  • Balance and Smooth


memang ada banyak cara nak apply foundation..guna jari,sponge, brush..so korang suka apply foundation cara mana? 

masa mula2 dapat gadaya ni..macam pelik sikit lah..sebab ianya bergetar..and sponge dia agak keras..so rasa macam mana nak apply sebenarnya ni haha

then fyna ambil foundation fyna estee lauder then dot kan di gadaya ni then apply di muka..weird feeling sebenanrnya bila ada benda bergetar di muka haha..then bunyi getar dia macam agak kuat jugak kan..haha tapi fyna keep apply guna gadaya..

suprisely foundation fyna look natural sangat2..but full coverage..selalunya fyna kena apply concealer dekat part2 yang ada scar..foundation just cover only like 80%..but with gadaya..dia cover 98%! hahaha rasa macam tak percaya sebenarnya..and long lasting too!

and bila apply foundation dengan gadaya sebenarnya lebih relax sebab ia macam massage kulit kita..act its good for your skin tau

kiri - natural light
kanan - flash

fyna apply guna jari sebelah kiri..and kanan apply guna gadaya



belah kiri fyna dap kan foundation dengan jari
belah kanan dengan gadaya

spot the different?

belah kanan nampak foundation lebih smooth and coverage lebih bagus.kan?

so far i love this gadaya..natural finish + full coverage

the only thing yang fyna tak beberapa suka ialah banyi getaran and sponge yang a bit hard


me wearing a foundation with gadaya!

takes time juga nak belajar guna gadaya dengan betul but if dah pandai..sapuan foundation akan lebih cepat dari guna jari =)



Harga Official = RM99 (Package mengandungi 4 refill sponges)
Harga jualan kami = RM69
Package ini ada 2 refill spinges shj




1 comment:

wana_abdul said...

k.fyna..nk tnya..kalau sapu liquid foundation pkai span ok dak??