Wednesday, June 18, 2014

100% minerel lipstick

assalamualaikum


lipstick!



siapa yang tak suka lipstick kan? fyna memang peminat besar lipstick..love love love lipstick..lipstick boleh buatkan wajah lebih bernyawa dan berseri..tak lah nampak pucat je kan? 

a few months ago fyna ada try 2 jenis lipstick yang popular sekrang ni sebab ianya murah dan tahan lama..sayangnya..maybe ada bahan dalam lipstick tu yang tak ok dengan fyna..bibir fyna dapat alergic yang agak teruk walaupun dengan sekali pemakaian..sakit sangat and gatal sangat2..so start dari that day fyna tak mahu lagi try lipstick sebarangan plus lipstick yang banyak bahan kimia akan buatkan bibir kusam dan tak bermaya

so baru2 ni fyna dah try lipstick dari Vacci

Vacci Cosmetic adalah keluaran Korea dan hanya di jual di  Hansaegee Nature 
ianya 100% mineral iaitu dari tumbuhan..langsung tak ada bahan kimia ..so sangat2 safe

ada banyak warna yang sangat2 cantik...so di bawah ada 7 jenis warna yang korang boleh pilih =)




Type: Lipstick

Use: Lips

Form: Stick type

Volumes: 3.5g, Size: 28.5 x 23.5 x 79.5(mm)

[The Special Features]

VACCI LUXE COLLECTION LIPSTICK creates a Semi-fit Reflection film which results excellent performance in adhesion and duration as well as making a fine show of the face through harmonizing color and light.

Furthermore, the natural oil ingredients of the lipstick make the lips wet and lively as do treatments.
[The main ingredients]

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, and ect.

[How To Use]

Clearly draw the lip line using a lip liner. Then choose a color of preference and carefully apply the lipstick within the lip line.







Lipstick No. 440 Golden Orange


Lipstick No. 320 Sweet Pink


Lipstick No. 310 Cute Pink



Lipstick No. 340 Lovely Pink


Lipstick No. 350 Blooming Pink


Lipstick No. 380 Style Pink


i love this lipstick..as you guys can see..bibir fyna nampak macam basah kan? and warna dia sangat2 cantik!
tahan lama? yes! 
if korang nak repply balik lipstick ni..dont worry sebab ianya akan smoothkan bibir korang and tak tinggalkan any dry lips..macam sometime bila kita nak reapply balik lipstick..akan ada kesan bibir kering and memang tak cantik langsung kalau macam tu..
not matte.. ianya bukan matte..ianya macam creamy..satin..and a bit of shinny..not to much

ada banyak warna yang korang boleh pilih

Lipstick No. 440 Golden Orange : if korang jenis yang suka have fun..suka hangout..lipstick warna oren sangat sesuai..nampak a lil different but korang boleh pakai light untuk nampak natural..sangat2 sesuai dengan gadis yang kulit kearah kekuningan 

Lipstick No. 310 Cute Pink & Lipstick No. 320 Sweet Pink
 : owh this 2 is my fav! the  nude shade dalam range Vacci Lipstick.. sangat2 creamy and suit for all skin type  sebab ianya nude yang berwarna..which is akan buatkan kulit korang tak dull.. Lipstick No. 320 Sweet Pink sesuai untuk yellow undertone skin  and Lipstick No. 310 Cute Pink sangat2 seusai  for pink undertone skin.jangan risau..this nude lipstick tak akan buat korang pucat but ia akan compliment your skin

Lipstick No. 340 Lovely Pink :  Lipstick No. 380 Style Pink Lipstick No. 360 Charming Pinkthis 3 shade sangat2 natural..pakai sikit saja pun dah ok act..but korang boleh built kan warna untuk nampak lebih cantik..compliment to dark skin too sebab ianya ada macam satin finish..akan nampak kan kulit korang bercahaya

Lipstick No. 350 Blooming Pink : owhh this one my fav! and warnanya sangat cantik! pink-purple..texturenya lebih creamy dari yang lain..you guys dont need full eyeshadow to rock this color..just a simple eyeliner and mascara then apply this color..and ianya akan buatkan kulit korang cerah sebab ianya more to purplish color 


RM55.30


https://www.facebook.com/HansaegeeNature?fref=nf



stay tuned for the next entry!

fyna akan review tentang
 lip gloss yang best 
gardient lips tutorial
how to mix match lipstick and lip gloss
trick for nude lipstick
match your lipstick with hijab







1 comment:

ceng said...

Suke kaler2 yg nature,tp kdang2 nk klainan warna mcm bes vacci ni, xde la nnt bibir lebam