Friday, June 20, 2014

100% mineral lipgloss + tips + tutorial

assalamualaikum

do you love lip gloss?

act fyna bukanlah peminat lip gloss..fyna dah try banyak lip gloss and mostly fyna tak suka sebab rasa macam ada benda melekat di bibir and rasa bibir tebal semacam je hahaha 

thats why fyna tak pakai lip gloss and for my cust fyna akan letak sikit saja

lepas fyna try Vacci Lipgloss from Hansaegee Nature ...owh my..i love it!

btw if korang belum tahu  Vacci Cosmetic diperbuat dari mineral 100% tumbuhan 0%  kimia..waaah! its good kan?

ini adalah range color yang korang boleh pilih..







Type: Lipgloss
Use: Lips
Form: Liquid
Volumes: 7ml, Size: 29 x 20 x 107(mm)

[The Special Features]
It offers moisture and lives to your lips that are likely to become dry and rough due to containing of natural mineral oil and vitamin E.

In addition, it also gives rich volume and luxurious satin feel as wonderfully compounding Fit-polymer and Semi Wax.
[The main ingredients]
Propagermanium, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Algae Extract, Laminaria Extract, Undaria pinnatifida Extract, and ect.

[How To Use]
Equally apply to your lips after taking an appropriate amount of the lip gloss by using Tip




Lipgloss No. 110 Snow White

Lipgloss No. 620 Milk Brown


all the lipgloss fyna susun dari yang warna soft ke warna yang terang

untuk warna soft korang boleh pakai saja untuk natural look or korang boleh mix dengan any lipstick
soft lipgloss color
Lipgloss No. 110 Snow White

and warna yang lebih terang korang boleh pakai lipgloss saja..sebab warnya lebih vibrant and nampak macam lipstick bila pakai hehe
vibrant lipgloss color


Lipgloss No. 110 Snow White : the only clear lipgloss..warna yang jernih but ada glitter sikit2..boleh buatkan bibir nampak mungil dengan warna natural bibir kita

Lipgloss No. 620 Milk Brown , Lipgloss No. 610 Peach Brown : dua color ini more to orange-brown..warnanya natural sangat..for natural look korang boeh try warna ni.. 

Lipgloss No. 220 Pure Red : warna nya agak terang macam lipstick..if tak mahu pakai lipstick boleh pakai lipgloss ini sahaja..

Lipgloss No. 210 Pink Red , Lipgloss No. 310 Lovely Pink  , Lipgloss No. 510 Pinky Violet , Lipgloss No. 320 Pink Party : range pink! nak bibir macam korea..boleh try lipgloss ni..warna more to pink so buatkan bibir nampak fresh!

Lipgloss No. 410 Orange : orange lipgloss..sangat cantik and natural 

Lipgloss No. 330 Cute Pink : this is my go to lipgloss..warna nya lebih natural and agak pekat


all this lipgloss, hanya pakai lipgloss pun dah cantik..and tahan lama..so bibir akan 24 jam lembut and lembab saja  


ada juga yang tak suka pakai lipstick sebenarnya..nak bibir macam korea katanya..hehehe terutama gadis2 belasan tahun..if korang pakai lipstick even yang nude sekali pun..ianya akan buatkan korang nampak tua..trust me!

so untul adik2..boleh pakai lipgloss saja bila keluar..bibir akan nampak lebih fresh and munggil..and basah 

air muka juga akan nampak lebih fresh and young..

eh untuk dewasa tak sesuai kah?
sesuai..jangan risau..

ini yang bestnya dengan Vacci Lipgloss..ianya tak berat..nampak tak berat and rasa pun tak berat di bibir..tak sticky..just nice saja..not just normal lipgloss ianya ada macam glitter

untuk pengantin..fyna akan pakaikan lipgloss ni..sebab ianya tak over..so overall look akan nampak smooth and cantik saja..because kalau lipgloss yang tebal..ianya akan buatkan makeup nampak pelik and if to much glitter..akan kacau keseluruhan makeup tu


RM47.90



https://www.facebook.com/HansaegeeNature?fref=nf




_________________________________________


lipstick + lipgloss


Lipstick No. 310 Cute Pink + Lipgloss No. 110 Snow White





Lipstick No. 310 Cute Pink + Lipgloss No. 310 Lovely Pink


as you guys can see..lips nampak lebih munggil, basah and penuh dengan sapuan lipgloss 



this one fyna pakaikan lipgloss dulu..and emmm nampak pucat pula..so fyna tambah lipstick di center..ok done!



_________________________________________

gradient lips

trend gadis korea suka kan lips yang hanya merah di tengah and soft di luar kan?
tengok artist korea di bibir buat begitu..kita pun teringin sebenarnya kan? 

so ini fyna bagi tips mudah untuk dapatkan gardient lips

Lipstick No. 310 Cute Pink + Lipstick No. 380 Style Pink



1. apply keseluruhan bibir dengan Lipstick No. 310 Cute Pink 
2. apply Lipstick No. 380 Style Pink di tengah2 bibir and you are done!
easy kan? 

Lipstick No. 350 Blooming Pink + Lipstick No. 320 Sweet Pink


jenis ni sangat popular di negara luar

Lipstick No. 310 Cute Pink  + Lipgloss No. 510 Pinky Violet


1. apply keseluruhan bibir dengan Lipstick No. 310 Cute Pink 
2. apply Lipgloss No. 510 Pinky Violet di tengah bibir..this way akan buatkan bibir nampak lebih natural 




_________________________________________


perfect nude lips


tak puas hati pakai lipstick nude sebab bibir gelap? 
jangan risau boleh ikut cara di atas
1.apply concealer secara merata di seluruh bibir
2. pakai Lipstick No. 310 Cute Pink di seluruh bibir

tada! korang dapat a perfect nude lipstick =D





_________________________________________

soft lips


mungkin korang ada 1 lipstick yang buatkan korang jarang pakai sebab warnanya terlalu terang? or color not your fav?

so gambar 1st fyna pakaikan orange lipstick with bare lip
2nd fyna letak vaseline and apply liptick orange tadi..

and guess what? it turn out very pretty! and soft and natural kan?
__________________________________________


match your lipstick with hijab

baru ni adik fyna message macam mana nak matchkan lipstick sesuai dengan warna kulit..
fyna cakap..why not match kan warna hijab dengan lipstick..yang tu lebih bagus..

orang luar macam orang putih atau free hair..mereka suka matchkan lipstick dengan warna kulit sebab mereka free hair so nak matchkan dengan kulit..leher kan?

untuk wanita berhijab..lebih cantik bila kita matchkan dengan warna hijab..lebih senang and lebih pihan warna =D

cool vs warm



cool tone

jika korang pakai hijab yang warna nya warna sejuk macam di atas..match kan lipstick yang warna ke arah unggu..ia akan complimentkan kulit korang..

contoh


kulit fyna act lebih kepada kuning..tapi bila pakai hijab warna biru and ungu pink with 
warna skin terus match dengan hijab and tak nampak weird kan?


warm tone

jika korang pakai hijab yang warna nya warna panas macam di atas..match kan lipstick yang warna ke arah orange..ia akan complimentkan kulit korang..


Lipstick No. 440 Golden Orange by Hansaegee Nature 

match kan dengan hijab warna panas..nampak sesuai kan?

mesti korang akan bertanya

kenapa lipstick panas tak sesuai dengan hijab yang warna sejuk?

ok fyna bagi contoh


see the different?
orange lipstick with blue hijab? its a big NO



ok hope its help 


all the lipstick and lipgloss from vacci


4 comments:

sYiRa LoKMaN said...

selamat malam..syira singgah sini :)

ceng said...

Best review,tq fyna

afifah adnan said...

nice tips n review fyna ;)

Anonymous said...

akak. saye ad mslah mate lebam truk sgt. tlg bg nme cncealer yg ok bole x kak :(