Wednesday, May 7, 2014

shampoo untuk wanita bertudung + tips + win a makeover


assalamualaikum

hello everyone! sebenarnya fyna sangat2 excited nak review pasal shampoo ni..masa tengok iklan di tv terus rasa nak try! nak try!

sebab ianya shampoo wanita bertudung! yeay! at last ada juga kan shampoo untuk kita

bukan apa..wanita bertudung ni sebenar-benarnya sangat susah nak cari shampoo yang sesuai..sebab kita kan mostly banyak menutup rambut..so bila balik,,buka tudung..rambut bersimpul2..kadang2 berbau..kadang2 luruh and kelumumur..tambahan sekarang pula musim panas..berpeluh..lagi senang nak dapat kelumumur..tambahan fyna rambut panjang..lebat pula..ha bayangkan lah...so fyna nak kan shampoo yang boleh buatkan rambut fyna terjaga even mostly fyna bertudung

shampoo shayla didatangkan dengan 4 jenis..

SAFI SHAYLA – SEGAR BERMAYA diperkuat dengan Nano Lipid Enhancer.
SAFI SHAYLA – LICIN TERURUS dengan Multivitamin.
SAFI SHAYLA – KAWALAN RAMBUT GUGUR dengan Protein.
SAFI SHAYLA – ANTI KELEMUMUR dengan ZPT 




yang fyna paling suka sekali bila semua shampoo safi shayla mengandungi  habatus sauda

Habbatus Sauda atau dikenali sebagai Jintan Hitam Arab adalah biji sejenis tumbuhan yang tumbuh di Asia Tengah. Nama saintifiknya ialah Nigela Sativa.Ia adalah sejenis bijian yang amat penting di dalam bidang perubatan sehinggakan ianya disebut dalam sebuah hadith nabi yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari yang bermaksud: 


"Tetaplah kamu dengan habbatus Sauda ini kerana di dalamnya terdapat ubat bagi segala penyakit kecuali mati". 

Nabi kita telah mendedahkan kehebatan Habbatus Sauda lebih dari 1400 tahun yang lalu dan kini kajian-kajian saintifik membenarkan kata-kata nabi.

Di dalam habbatus Sauda terdapat lebih dari 100 jenis bahan-bahan aktif yang sangat berguna untuk kesihatan tubuh badan manusia terutama bahan-bahan yang boleh membuang penyakit.

ok sebelum tu jom tengok iklan safi sayla yang selalu main kat tv tu hehe



see warna shampoo pun ikut warna botol hehe
kalau tengok si sini..untuk shampoo licin terurus lebih light dan untuk anti kelumumur..texture dia ada agak likat

kalau segi bau..emm suka sangat..semua bau macam candy but yang pink bau dia sangat mengancam!
_______________________________________________





bagi fyna packaging dia ok..tak besar sangat tak kecil sangat..penutup dia best..so that shampoo tak akan senang2 keluar..and the best part is warna dia..ahhh sukanya warna shampoo yang macam candy ni
_______________________________________________


SAFI SHAYLA – KAWALAN RAMBUT GUGUR dengan Protein.


SAFI Shayla Anti Hairfall Shampoo, formulated with protein to strengthen hair structure. Enriched with Habbatus Sauda to moisturize, smoothen and protects hair. Now, no more hair loss problem!

ini yang fyna 1st try..sebab fyna ada masaalah keguguran rambut yang sangat serius! buka tudung ramut gugur..bila mandi rambut gugur..fyna dah try banyak shampoo alhamdulilah keguguran rambut dah ok..cuma masih ada 20% lagi lah yang gugur

so bila fyna try guna shampoo ni..mula2 bau dia yang sangat2 wangi...texture dia tak likat sangat..so bila apply di rambut..rasa best saja massage..and untuk kegunaan pertama kali..fyna dah betul2 impres..rambut gugur tak sampai 10 helai..shampoo ini betul2 ajaib lah.ini fyna tak tipu..its real..fyna sangat2 relief

_______________________________________________

SAFI SHAYLA – ANTI KELEMUMUR dengan ZPT 


SAFI Shayla Anti Dandruff Shampoo solves dandruff problems with ZPT active ingredient and menthol. It works from the first wash while Habbatus Sauda maintains healthy hair.

kenapa terjadinya kelumumur? bila kita in rushing..tak sempat nak keringkan rambut..so rambut terus sangul dan pakai tudung..buat berkali2 akan buatkan kulit kepala kita naik kelumumur..sebebanrnya sangat2 tak elok lah bila rambut ada kelmumur2..macam kotor saja kan? terutamanya adik2 yang masih bersekolah.bila dah pulang rumah...rambut berpeluh..mandi cepat2 sebab tak sabarr nak tidur..ha rambut tak dicuci dengan betul juga boleh timbul lemumur..

adik fyna ada masaalah ni..sejak aktif bersukan ni..rambut pun ta terjaga..so bila nampak ada kelumumur dia rambut dia..cepat2 fyna suruh pakai shampoo ni..alhamdulilah 2 kali pakai terus hilang kelumumur..rambut pun wangi saja hehe

_______________________________________________

SAFI SHAYLA – SEGAR BERMAYA diperkuat dengan Nano Lipid Enhancer.

SAFI Shayla Fresh and Bounce Shampoo, formulated with Nano Lipid Enhancer to strengthen hair structure while Habbatus Sauda moisturize, smoothen and protect the hair feel more vigorous at the end of the day even after removing your Hijab

shampoo ni best sebab sangat2 fresh! texture dia pun light saja..ini untuk rambut yang nampak kusam dan tak bermaya..so bila guna shampoo ni.rambut akan nampak sihat..bermaaya and tak flat saja

_______________________________________________

SAFI SHAYLA – LICIN TERURUS dengan Multivitamin.


SAFI Shayla Smooth and Manageable Shampoo, enriched with multivitamins and Habbatus Sauda moisturize, smoothen and protect the hair.

this one is my fav! why? ok 1st sebab bau dia yang tersangatlah wangi! bila pakai shampoo ni..rambut akan sentiasa wangi..perfume dah tak payah..sebab wangi dia kuat ok 
bila pakai shampoo ni..rambut tak payah guna sikit..just sisir dengan jari.tak adakusut masai dah..bangun tidur pun rambut stay cantik...lembut mengurai saja

_______________________________________________


SAFI SHAYLA – PERAPI RAMBUT


SAFI SHAYLA Hair Conditioner is formulated with 2X more Habbatus Sauda* for silky soft and manageable hair. Also enriched with Multivitamins that nourish and moisturise hair to prevent split ends and dryness.
Now, hair is smoother and easy to manage remain fragrant for 48 hours**
orang kata..boleh tak kalau shmpoo saja..tak payah pakai conditioner? fyna kata boleh!
tapi kalau nak result best.pakai lah sekali dengan conditioner..bila pakai shmpoo SAFI SHAYLA – LICIN TERURUS ditambahkan dengan conditioner..result dia lebih lebih best! conditioner ni sesuai dengan kesemua jenis safi shayla..ia menolong merapikan dan melembutkan rambut..so rambut lebih terurus

_______________________________________________


SAFI SHAYLA – PENYEGAR KULIT KEPALA


Exposed to hot and humid weather makes hair feel stuffy easily especially after whole day wearing tudung. New! SAFI Shayla Scalp Refresher enriched with 5X Habbatus Sauda helps to prevent scalp discomfort as well as refresh and soothing the scalp immediately.
Now scalp feel fresh, comfortable and remain fragrant for 48 hours **. Scalp healthy, hair fresh and bouncy
this one fav fyna..bila ada job.selalunya fyna pulang lewat..so memang sakit kepala kalau panas sangat..bila fyna pakaisafi shayla - peyegar kulit kepala ni..fyna rasa sangat2 relax..sebab ianya kena apply di kulit kepala..bila apply, kulit kepala akan rasa sangat2 sejuk..so buatkan fyna rasa sangat segar, bermaya dan relax..hilang sakit2 kepala semua 

_______________________________________________



perlukah saya beli kesemua shampoo ni? atau 1 sudah cukup?

baiklah fyna nak bagi tips sikit..untuk maintain kan rambut supaya cantik

1. kenal pasti masaalah rambut..fyna tahu wanita bertudung mostly akan ada masaalah keguguran rambut dan kelumumur kan? so 1st step..beli shampoo yang ada masaalah tu

2. bila rambut dah ok..bertukar kepada shampoo yang biasa saja..untuk maintain kan rambut supaya cantik..seperti untuk yang licin terurus dan segar bermaya

3. conditioner and penyegar kulit kepala wajib ada!

SHAMPOO SAFI SHAYLA -->PENYEGAR KULIT KEPALA -->  PERAPI RAMBUT

RESULT

RAMBUT CANTIK BERMAYA AND WANGI

so bila dah rambut wangi...kepala juga segar..nak buat apa pun tak ada terhalang.tak ada tergaru2 rambut lagi..tak ada rasa berat kepala atau sakit kepala..

1 lagi yang best tentang shampoo ni..even fyna tak cuci kepala 2 hari..sebab busy and penat..rambut pula di sangul dari pagi ke malam..yang best nya..rambut langsung tak kusut and berbau..and maybe because of the formula and sudah semestinya sebab ianya mengandungi habatus sauda yang mengandungi ubat, di samping mencatikan rambut..ianya merawat kulit kepala kita =)

problem solve!


my fav shampoo!


Syampu Safi Shayla RM7.70 (160 ml ) dan RM12.70 (320 ml ), 
PENYEGAR KULIT KEPALA SAFI SHAYLA RM7.70 ( 160 ml )
Perapi SAFI SHAYLA : RM 7.70 ( 180ml )
TESCO, GIANT, MYDIN
KEDAI2 RUNCIT
CARING PHARMACIES

more info

https://www.facebook.com/SAFI.MY
instagram : safi malaysia


_______________________________________________
excited nya nak announce contest ni! contest yang paling senang nak memang and hadiahnya menang sangat2 best..

tapi contest ni dibuat di istagram fyna tau! so sesiapa yang tak ada instagram..boleh buat sekrang ye =D

caranya mudah sahaja

1.  follow instagram fyna @fynahere
2. follow instagram safi malaysia @safimalaysia
3. share your OOTD which match the personality of the shampoo best on instagram ( tak pegang shampoo pun boleh..you guys can collage your picture with the shampoo)
4 . hashtag #jelitabersamasafishayla #safishayla #safimalaysia and @fynahere and @safimalaysia

hadiahnya?

1. makeover by me! makeup makeup by me..yeay!
2. fun photoshoot with me as a memory!
3. you can keep the cloth that given on the photoshoot day! wah!!!

contest start on 9th mei at my instagram

p/s: your instagram akaun haruslah tak private ye..kalau private susah nak pilih pemenang sebab tak nampak =)

context ends 31 May 2014

Good Luck!





8 comments:

echa hamid :) said...

Thx sis for this review ! sangat membantu :D

El Janna said...

fyna cantik sgt^^

Myra Jay said...

Menarik..
Boleh p cari la shampoo ni :D

yayaqazrin said...

aaaaaa....nak joinn!

Cik Anis said...

tag k.fyna dlm entry the liebster awards

Reshviny Viny said...

how to buy this product?

Fahmie Bieshoppe said...

Mohon share dengan pengguna www.bieshoppe.com.my TQ admin

Budak Kecik ;) said...

Assalamualaikum. Akak, saya ada masalah rambut gugur yang teruk. jadi lepas saya tengok akak punya entry nih, saya rasa nak cuba. hehehe. sebab dlu pernah la jugak try. Memang daebak ah (Y) hehehehe ^_^ mungkin sebab asyik tukar2 shampoo tu yg jadi rambut rosak tak terurus gugur semua tu.. Terima kasih akak sebab tolong saya! give the best tips to me!! :** you're very helpful. thankyou so much! I love it!!!! ❤