Wednesday, May 28, 2014

Konjac Sponge (Tumeric/Yellow soil)

assalamualaikum







for pigmentated, freckles, dull skin tone, acnes
Turmeric helps you reduce pigmentation on your face and even out your skin tone. Regular use will give a soft glow to your face. For acne prone skin, it will greatly reduce the appearance of acne. Recommend for Pregnant women, use tumeric body konjac sponge for bathing, it will help in maintaining the elasticity of the skin and prevent stretch marks on their abdomen. 

  • Gently exfoliates to bring back the natural glow of the skin
  • Kills acne-causing bacteria
  • Effectively balances the PH of the skin
  • Extra soft features are ideal for delicate and sensitive skin
  • Naturally moisturizes the skin
  • Ideal for people with Atopic skin disorders (hypersensitive skin)

So to use it quite easy. 
  1. Soak the sponge in water for awhile and press it several times to expel the excess water before using.
  2. Massage gently in circular motions on the face or body.
  3. Rinse the sponge and press it gently with two hands until dry.
  4. Store and hang the sponge in a cool and well-ventilated place to air dry properly.


hye guys! pernah dengar pasal kojac sponge? oh my..1st time guna terus suka!
bagi fyna sponge ni really2 deep clean your skin..sangat2 clean dari guna tangan korang tau..

fyna pernah dengar banyak review pasal konjac sponge ni..ramai kata bagus..if you have skin problem..try sponge ni..

sebenarnya kojac sponge ni sangat2 berbeza dengan sponge biasa tau..ia nya lembut sangat..100% natural vegetable fibre sponge helps to clean, exfoliate and moisturize the skin. so if you guys have a sensetive skin..sangat2 bagus..ia tak harsh kan kulit korang

if ada masaalah dull skin atau ada jerawat..memang patut guna..sebab ianya betul2 bersihkan kulit korang..so kalau jerawat nak naik pun memang tak dan lah haha

skin fyna sangat2 imrpove lepas guna konjac sponge ni..alhamdullah sangat2

konjac sponge ni juga boleh buatkan aliran darah berjalan lancar..sebab kita urut lembut saja kan..kalau guna jari fyna rasa lebih kasar hehe..lepas cuci muka guna sponge ni..kulit akan rasa tersangat bersih and lembut

cara fyna

ni pencuci muka fyna..why nivea? sebab kulit fyna sangat sensetive..pencuci nivea ni sangat2 gentle..dan pencuci ni jenis cream..so kalau kulit sensetif and oily..yang berbuih banyak memang tak sesuai..pencuci ni buatkan pores fyna makin mengecil dan tak tegangkan kulit fyna langsung..love love love! ok terreview pulak kan haha



picit sikit dekat sponge ni then apply di muka..fyna suka apply seara membulat..


lepas guna basuh and perah sampai  betul2 bersih


ok dah bersih


gantung di tempat tinggi ye

so far this is the best method untuk deep clean kan kulit muka..semua wajib ada 1 ok?

keburukkan nya 1 saja..fyna guna dalam 2 bulan..dia dah koyak2..haha so maknanya kena beli baru lah..plus zat2 dalam tu rasanya dah diserap habis dah ha..so its time for a new kojac spnge!


RM 20.00


instagram : @fikrah
whatsap : 0193942500
wechat : shawlsbyfikrah



*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.

No comments: