Thursday, May 22, 2014

cosmoderm : manjakani hygiene wash review + giveaway

assalmaualaikum








• Membantu mengetatkan dan menegangkan dinding faraj
• 
Mencerahkan kulit celah peha
• 
Rasa dingin dan segar yang berpanjangan
• 
Merawat keputihan
• 
Melicinkan kulit
• 
Wangian feminin yang menggoda
• 
Membantu mempercepatkan penyembuhan luka






hy guys! fyna tahu..untuk yang dah berkahwin memang wajib ada 1 feminine wash kan..eh untuk yang belum berkahwin pun wajib ada ye

terutamanya masa period..aduhhh tak sukanya..tapi dengan manjakani hygiene wash ni..tak ada masaalah dah lepas ni

fyna dah berbulan pakai manjakani hygiene wash..tak pernah tukar..

1st masa fyna pakai..fyna suka texture dia yang likat and bau dia sangat2 wangi! lepas apply di miss V..miss V kita akan rasa sejuk saja hehe..

for those yang shave di bahagian miss V..selalunya miss V akan rasa gatal kan? atau terluka.. pakai ini..insyallah tak akan gatal2 dan luka akan cepat sembuh

ok kalau gatal2 bahagian dalam tu..pakai manjakani hygiene wash ni 2 kali..terus hilang..fyna pernah juga jadi gatal2..entah lah kenapa...kadang2 tak senang duduk..rasa tak selesa..pegi toilet..picit manjakani hygiene wash sikit..apply di miss V..buat 2 kali inyallah terus hilang..ini yang bestnya hehe

kalau kita amalkan manjakani hygiene wash miss V kita tak akan berbau even peluh kuat..

untuk yang dah berkahwin.. ia membantu menguatkan otot2 Miss V - rapat & ketat lagi.. Kepada mereka yg baru melahirkan baby, ia membantu merawat luka bersalin

fyna ada 2..one for me and one for mak hehe and mak pun suka sangat..mak kata sejuk and wangi heheh





fyna tahu mothers day dah lepas...but for me..everyday is mothers day kan? so fyna nak buat giveaway sample manjakani hygiene wash..

untuk pemenang giveaway..korang akan dapat 2 sample!
1 for you and 1 for yor mom! 

you guys boleh enter ketiga2 giveaway terus..tak ada limit ye 

giveaway at facebook

 2. like cosmoderm fb page : https://www.facebook.com/Cosmoderm?fref=ts


giveaway at my instagram

 1. like my instagram : @fynahere
 2. like cosmoderm instagram : @cosmoderm 


giveaway at my blog

 1. follow my blog! fynahere.com


caranya:

comment di bawah gambar giveaway di fb page/instagram/entry blog fyna how much you love your mom with her name =)

example :

for my mom, habsah bt umar

I might have never ever said thank you for all that you did for me. You brought me into this world, taught me how to walk, protected me from harm, motivated me to take decisions on my own, supported me whenever I stumbled and most importantly picked me up whenever I fell. So I am taking this day as an opportunity to thank you. Thank you so much Mom


easy kan?

giveaway ni di buka untuk 4 hari saja ye..goodluck!



9 comments:

amal said...

For my lovely Mama, Nor Satiah Bt Gimo;

I love you so much.we share the same thing, the same product for our skin which is cosmoderm. Mom is the first person whom promoting and encourage me to use cosmoderm rose ship from the cleaser, moisturizer and toner, and now its about 2 years i hv been using cosmoderm and it work well to my skin. Thankyou Mama sebab kenalkann cosmoderm.

Whenever I feel exhausted and to feel like the world is against me, when I’m about to fall, when I’m about to give up, she is the one who always give me more strength and courage to face that. That’s my mama, my inspiration.
My mother such as an inspiring person. She is my idol. She is a teacher. She is a wife to my superb father. She is a mother to five amazing children and yeah she is.
Mama never failed to inspire me is such all ways especially in becoming a good muslim, teacher and mother at the same time. I wonder how my mom manage her time very well as she is a teacher, then she is also a student who are further her study in a higher level, cooks for her family every day, manage every single things. I just compare with myself if sometime I feel like I’m lazy to study, to stay up all the night but whenever I see my mom stay up at night doing her research, finishing her assignment, make me to become more spirit to study. The most things that I really respected her because she is very patient. She is always taught me to be a patient in all things because I’m just lack of this. She’s can do many things in a single time. Whenever I feel like I’m lazy to do anything, especially when it comes to study, I will call my mom because I’m thousand miles away somewhere in Malaysia. By calling her just like I get a spirit to study. Alhamdulillah I have her, the most amazing people on earth today. May Allah protect her everyday and every seconds.

Nina Zee said...

Dear Mama,
Thank You for your tender loving care throughout the years since I was just a little girl. If I were to given a choice to do it all over again I would because you are my hero my savior my everything.
you have done your part taking care of me, now let me take care of you.
Till my last breath I promise you I will always be there for you. In Shaa Allah.

Thank You Allah for this amazing woman I call MAMA :')

I love you!

picca said...

dear mom Mek Esah @ Zaharah binti Dullah..
It has been a long time since I saw you. I have missed you so much mom..Since my childhood, you have been everything to me. Since I can remember you have always been there for me. The first time I opened my eyes, I saw you. I heard your voice as you encouraged me to taste of what would be my first meal. You watched me grow, carried me around until now. thank you ALLAH for everything..there's no reason to hating you...you are the best woman ever in my life..CHIK..i love you so much and thank you so much (muah)

Cik Anis said...

Kepada Pn. Siti Balkheh bt Ramli, ini adalah teristimewa untukmu. Walaupun mak mesti conform takkan baca komen kat blog K.Fyna ni, tapi nak komen jugak sebagai penghargaan kat mak. Kakak tau, naluru seorang mak kan hebat. Mesti mak tau kakak tengah tulis speech ni untuk mak =')

Special untuk mak yang selalu ada dimasa susah senang kakak. Mak selalu ada untuk bagi semangat, bantu kakak sampai berjaya, kalau kakak nangis sakit-sakit, mak pun nangis sama sampai tak lalu makan. Kalau kakak susah hati, mak pun susah hati. Kalau kakak nak makan itu ini, mak sanggup buatkan. Mak sanggup belikan itu ini untuk kakak.

Mak, kakak tak tau nak ucap terima kasih macam mana lagi. Tapi kakak akan doakan mak dan ayah selalu. Moga diberi kesihatan yang baik, kekayaan dunia akhirat dan masuk Syurga.

Terika Kasih mak. Terima kasih =")
Nanti kalau kakak menang GA ni boleh la kakak bagi mak satu feminin wash ni ^_^
Mesti mak senyum lebo...hehe
Saaaaayyyyaaaaannnggggg Mak. Ayah juga ^^

Hashira Yusoff said...

Dear my beloved and strong mom, Pn Hashimah Bt. Mamat..since our hero Abah past away, u're everything that i have in this world. thank you mama. First for bringing me in this world and never leaving my side. I might not have been the best daughter, but you never failed as a mother. I love you with all my heart and there's nothing on this planet that means more than you. Seeing you smile is the best thing on this earth and I promise to never take that smile away. I will always try to make you proud of me. I promise to never hurt you.... ❤️

Thanks kak fyna for this entry. I suddenly remember all of hardwork my mama put on me. She's amazing. I love my mom very much, shout out to all the mom`s out there you guys have the toughest job with no pay. :')

Anonymous said...

assalamualaikum kay fyna,nak join jugak even sy hanyalah anon,name sy mimi.. Kepada mak yg bernama puan Siti Hajar Abbas..selamat hari ibu along ucapkan,along sayang sangat kat mak,along tak boleh bayang kalau mak takda..mak lah segala-galanya untuk along,along cuma mampu luah dalam bentuk tulisan dan pelukan..along sayang mak..dari kecik sampai besar along tak pernah berenggang dgn mak,bangun pagi dah nampak muka mak,along harap akan kekal macam tu selamanya,along doakan mak panjang umur dan bahagia selamanya..i love u mak

Nelly Sapri said...

For My Only Mom @ Zeyati Binti Yon

You are the most special woman on this earth. A mom like you is the sweetest gift that GOD has ever given me. Words are never enough to thank you for all that you do for me. Thanks to GOD for sending an angel who is always beside me. Mom, you’re so special and simply the best. You are my SUPER mother. Happy mother day, May you get younger every day.

yayaqazrin said...

istimewa untuk mak saya, Lipah Binti Hussein..

terima kasih besarkan kami 6 beradik dengan penuh kasih sayang, tanpa ada perbezaan walaupun hidup kita sekeluarga biasa-biasa je. mak dengan bapak berusaha besarkan anak-anak dengan menoreh getah,berpanas berhujan..sampailah kami besar panjang sekarang..mungkin kami semua susah nak cakap "i love you mak", "saya sayang mak" tapi dalam hati kami 6 beradik, kami sayang sangat..mintak maaf kami banyak menyusahkan mak sampai kadang-kadang mak menangis keluarkan air mata. lagi-lagi anak bongsu mak sorang ni, banyak susahkan mak sejak dari awal. alhamdulillah mak, akhirnya anak mak ni berjaya habiskan belajar..walaupun umur dah tua baru dapat peluang belajar & tahun ni anak mak bakal konvo. tak sabar tunggu hari konvo sebab nak mak bapak datang hari bersejarah tu  insyaallah..nak mak bapak rasa bangga, walau anak mak ni tak sepandai mana tapi at least ada sorang anak mak yang berjaya ada ijazah, mungkin juga master pada masa akan datang..selasa lepas birthday mak yang ke-71, anak mak ni ingat mak nak pokok bunga ros..so insyaallah nanti anak mak ni belikan.bertambahlah koleksi bunga dekat rumah tu nanti.. Maaf mak sebab tak dapat nak bagi hadiah mahal-mahal..kalau boleh anak mak ni nak bawak mak bapak pergi umrah atau haji je..rasanya tu hadiah yang paling terbaik. Tapi sebab tak mampu lagi, bunga je lah yang mampu anak mak ni bagi  memang mak tak baca luahan hati ni, mak tak pandai baca pun..tapi anak mak ni nak mak tau kami 6 beradik sayangkan mak bapak sangat-sangat. Tiap kali lepas solat pun, anak mak ni sentiasa doakan mak bapak diberukan kesihatan yang baik, umur yang panjang supaya sempat anak mak ni nak balas jasa..love you mak..

Anonymous said...

Mna nk beli cosmoderm ni