Tuesday, May 20, 2014

24-K GOLD MASK POWDER

assalamualaikum









FUNGSI RAWATAN MASKER EMAS 24K:


* Cairan active golden prime secara efektif memperbaiki sirkulasi mikro pada wajah yang merangsang/mengaktifkan sel2 baru pada kulit.
* Membantu meremajakan kulit wajah.
* Meningkatkan kadar penyerapan oksigen pada kulit
* Mengimbangi kelembapan kulit, mengawal pengeluaran minyak berlebihan
* Membekalkan nutrisi pada sel kulit wajah
* Menghilangkan noda kehitaman dan kekusaman wajah.
* Mencerah dan menghaluskan kulit.
*Membantu mencegah, merawat dan mengurangi pertumbuhan jerawat
* Menanggalkan sel kulit rosak/mati pada wajah.
* Membuat wajah semakin cantik berseri dan bercahaya.
* Melambatkan penipisan kolagen untuk mencegah kulit kendur.
* Membuatkan kulit lebih anjal, tegang dan awet muda.
* Mengurangi garis halus dan kedutan pada wajah.
* Mengurangi kerosakan kulit akibat sinar UV matahari.
* Juga mengurangi kesan radikal bebas dan membantu mencegah penuaan pramatang kulit.




CARA PEMAKAIAN:



- Cuci wajah dengan sabun muka dan lap sehingga kering.
- Ambil 1 sudu besar serbuk masker emas, masukkan ke dalam mangkuk. Campur dengan air secukupnya (jangan terlalu pekat atau terlalu cair).
- Sapukan adunan masker pada seluruh wajah dan leher.
- Biarkan selama lebih kurang 20 - 30 minit, sampai masker mengering.
- Gunakan air sejuk bersih atau suam untuk bersihkan sisa masker.
- Gunakan rutin 1-2 kali seminggu untuk hasil maksima.
- Lebih efektif jika dicampurkan dengan susu dan madu.
- Amat sesuai untuk mereka yang berusia 25 tahun ke atas bagi mengurangi tanda penuaan.




hye guys! kalini fyna nak review pasal mask yang jadi fav fyna hehe..sebenarnya fyna ambil masa juga lah nak try mask ni..masa mula fyna try..masa tu kulit muka sensetif sanga..so tak nampak kesan sangat..so sekrang bila kulit muka dah ok..pakai..best sangat! 

pada yang kulit berminyak..ini sesuai..sebab dia akan serap habis minyak and buatkan kulit jadi lembab saja..kecut kan jerawat yang baru nak naik? yes! but jerawat lama susah sikit lah nak surut ye

tak ada bau..bila apply di muka rasa sejuk and relax sahaja..

mask jenis serbuk ni selalunya bila nak buang..akan susah sikit then kulit akan merah2..this one tak..nak remove senang saja..maa kering..muka tak jadi terik..meaning kulit muka tak tertarik..

cerah? yes!!! pakai sekali dah boleh nampak cerah..tapi kena lah amalkan untuk cerah alami ye? macam if fyna ada event atau nak kulit muka bersih..fyna akan apply mask ni dulu..lepas pakai mask.kulit uka jadi lembut and lembab..so no need pelembab dah..and makeup juga tahan lama..

so far fyna suka dengan mask ni..1st sebab ianya buatkan kulit cerah dan bersih..second sebab harga nya murah..haih..pakai 10 kali pun belum habis lagi tau!



Jika beli satu pack, RM10/pack

Jika beli borong, RM6/pack, min 6 pack



hp : 017-4206461




2 comments:

afifah said...

Mask ni jenis peel off ke?

afifah said...
This comment has been removed by the author.