Thursday, April 3, 2014

review : Maybelline Bold Matte Lipstick MAT7 and MAT5

assalamualaikum

ha sebenarnya dah berbulan dah beli lipstick ni..tapi baru sempat nak review ha..
ok la jom tengok warna and bentuk dulu then baru baca review ye =)






 Maybelline Bold Matte
Say goodbye to drying, chalky, powdery matte lip color! Introducing a new level of matte lip color, that delivers luminous, bold, and vivid colors, infused with luxurious mattifying milk for a smooth velvety texture that glides on easily. Enriched with crystal-pure pigments, for superior color saturation, and honey nectar for soft, nourished lips.
-Smooth, velvety texture
- Easy to apply
- Bold, vivid colors
- Hydrating matte formula
- Even coverage 





i loveee this lipstick! sebab ianya matte! and warna dia tersangat lah cantik! love love love..sebab ianya matte so ia akan tahan lama..yang bestnya walaupun ianya matte tapi tak mengeringkan bibir macam lipstick lain..

warna dia sangat terang..apply sikit saja dah terserlah warnanya..both warna fyna sangat2 suka..kepada yang nak cari nude lips boleh try MAT7..warna dia soft yang tak nampak pucat and warna MAT5 memang dah femes sebab merah dia sangat2 cantik

so korang wajib ada sekurang2 nya 1 lipstick ni ok..so far kelemahan lipstick ni hanyalah stay power...tahan lama..cuma bila makan atau selalu sentuh bibir ianya akan hilang..itu saja..lain2 perfect!



RM 30 ++


watson/guardian

5 comments:

Fha Hzh said...

okay pasnih kite nak try la beli. sebab dh jarang shopping barang make up!

Anys Hazwanie said...

cantiknya sy suka kaler merah. =)

http://myartcrafting.blogspot.com

Ayu Rashid said...

Agaknya maybelline punya lisptik tak tahan lama kot. Mungkin juga tu salah satu "strategi pemasaran". Kalau stay lama sgt lambat pulak habis, so sales vol kurang la. Hahaha mandai jer kak ayu kan!

Anonymous said...

Maybelline Red Revival lagi cantik colour merah dia :)

Ayu Rashid said...

Fyna.. dah beli. MAT7. hehe. Umur baya akak ni segan dah nak pakai kaler terang hehe