Wednesday, April 9, 2014

REVIEW : mask jerawat + gel jerawat

assalamualaikum


hi guys!

siapa yang ada masaalah oily skin..jerawat..ok ini adalah untuk korang..memandangkan fyna sekrang ni tengah strugle masaalah jerawat yang teruk..pihak kirayent  dengan murah hatinya memberi product ini untuk fyna cuba..

3 in 1 Anti Pimple Cooling Mask - in box (Anti Pimple+Oil Control+Soothing)








wood pulp 100% imported from Japan


Perfectly blended with 6 major ingredients to effectively control oily skins.
Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil which helps to fight and clear up pimples, acne and blemishes. 
Fomes Officinalis (Mushroom) Extract that helps to tighten pores and is particularlyuseful for oily skin on forehead and nose.
Chamomilla Recutita Flower Extract reduces the redness of skin cause by pimplesas well as soothing effect to reduce skin irritation.
Licorice Root Extract helps to control oil production and to calm and soothe acne prone skin.
Aloe Barbadensis Leaf Juice is best known for its cooling properties as it is widely used as healing agent. Aloe also protects the skin from UV damages.
Menthol which normally refreshes our skin when applied on acne prone skin will helps to clean the rash and prevent further breakouts. It also has the ability to clear acne scars and blemishes that are caused by prolonged sun exposure.

Ingredients:
Water, Glycerin, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Fomes Officinalis (Mushroom) Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Nasturium Officinale Flower/Leaf Extract,Triethanolamine, Arnica Montana Flower Extract, Fucus Vesiculosus Extract, Gentiana Lutea Root Extract, Laminaria Digitata Extract, Methylparaben, Polysorbate 20, Menthol, Citric Acid, Sodium Hyaluronate, Carbomer, Fragrance, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide.


bila kulit tengah sensetif..korang seharusnya berhati2 untuk pilih mask..sebab kalau salah pilih..jerawat korang akan lebih teru..sebenarnya inilah satu satunya mask untuk jerawat yang fyna pernah jumpa..

mask ini mengandungi banyak kandungan yang boleh membunuh jerawat di samping mencerahkan segala parut..korang boleh refer di info untuk kandugan dia ye?

masa mula2 dapat fyna memang sangat2 excited dengan mask ni..mask ni korang boleh pakai hari2 sebab ia tak merengsa pun..malah p=bagi result yang sangat2 best kat korang..ok fyna guna 2 kali seminggu..

1st pakai fyna ada breakout di pipi yang agak teruk..so fyna buka and letak di muka..1st fyna rasa adalah SEJUK! .. sangat2 refreshing..buat fyna relax saja..selalunya kalau fyna pakai mask ni..mesti tertidur hehe..ia tak ada apa2 bauan pun..mask dia tidak nipis dan tebal..just nice sahaja..fyna akan pakai sampailah mask itu mengering..then dap2 kan lebihan cecair yang ada di muka tu sampai meresap di muka then boleh tidur..

pagi esoknya kulit akan sidikit berminyak..sebenarnya ia restore kita punya lembapan di kulit..jangan risau..bukan minyak yang boleh goreng tu ye hehe

apa yang fyna perasan bila pakai mask ni..jerawat yang baru naik akan terus kering..and if ada jerawat yang masak,..terus pecah! hhaha ini yang membuatkan fyna suka sangat2 ni

tetapi untuk jerawat yang besar..takes time ye..jerawat di atas cheeck bone fyna makin mengcut..kalau tak besar ya amat..makeup pun tak boleh tutup haha..but now dah makin mengecut and warna pun pudar..

sebaiknya korang pakai dengan pimple gel untuk result yang lebih best..ok untuk review pimple gel bolwh scrol di bawah




RM 22.50 ( 5PCS)
YOU CAN BUY 1 PCS FOR RM4.90


____________________



2 in 1 Pimple Gel (Anti Pimple + Repairing)











NéuLa 2 in 1 Pimple Gel[NOT100600586K] --- Bye-bye pimples!
 Target on pimples and dries them out with antibacterial action while prevent scarring!
NéuLa 2in1 Pimple Gel (15g) contains high amount of essential oils and extracts derived from plants. The main ingredient - Tea Tree Essence Extract from Australia (Melaleuca Alternifolia), is well-known among the indigenous Bundjalung people of eastern Australia in easing and treating skin ailments. It has been recognised as a potent antiseptic in Australia anecdotally for many years and appears to be effective against bacteria and virus (anti-inflammation). 
NéuLa 2in1 Pimple Gel also contains Great Willowherb from Canada (Epilobium Angustifolium Extract), which has been used traditionally as a soothing, cleansing and healing agent to treat minor burns, skin rashes and numerous other skin irritations and afflictions. It also capable to draw the pus out of the cut or boil and prevents a cut with pus in it. 
NéuLa 2in1 Pimple Gel not only treats and prevents pimples, but also soothes inflammatory skin and prevents scars! This is because Vitamin B3 which can be found in NéuLa 2in1 Pimple Gel has the ability to inhibit melanin and pigment cells from forming.
Repairing
Other than treating pimples and acnes, NéuLa 2in1 Pimple Gel also treats minor burns and cuts as it contains Panthenol and Allantoin that encourage regeneration of the skin. Apply NéuLa 2in1 Pimple Gel on cuts not only prevent inflammatory, but also fasten wounds healing period.

Benefits of NéuLa 2in1 Pimple Gel:Visible results in ONE day!
  • Prevent pimples/acnes
  • Treat pimples/acnes
  • Anti-inflammatory
  • Repairing
  • Prevent scarring
Directions:
Cleanse face or the affected area with clean water and pat dry. Apply NéuLa 2in1 Pimple Gel directly onto affected area. Can apply numerous times a day for best result, but it is advises to make sure the affected area is clean. Same directions apply on treating minor burns and cuts.
Suitable Skin: For all skin types.
Precautions/Warning: For external use only. Avoid contact with eyes. If excessive discomfort occurs, discontinue use. 
Storage: Keep container well closed. Protect from strong light. Store below 30°C. Keep out of reach of children.
Made in: Taiwan
Ingredients:Tea Tree Essence Extract, Water (Aqua), Epilobium Angustifolium Extract, Ethanol Alcohol, Ethoxydiglycol, Propylene Glycol, Niacinamide, Carbomer, Hydrolyxed Yeast Protein, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract, Ruscus Aculeatus Root Extract, Centella Asiatica Extract, Triclosan, Methyl Paraben, Calendula Officinalis Flower Extract, Ammonium Glycyrrhizate, Allantoin, Isoprophyl Methylphenol, Panthenol


tea tree memang sesuai untuk jerawat..mostly fyna pakai ubat jerawat yang tinggalkan tanda putih bila ianya mengering..dan juga ada yang buatkan jerawat tu pedih sangat2..

ok kalau untuk ubat jerawat..if korang pakai and pedih pada permulaanya..ubat jerawat itu akan mematikan jerawat TETAPI ia akan meninggalkan scar atau parut

NéuLa 2 in 1 Pimple Gel ini langsung tidak akan tinggalkan parut jerawat selepas menggunakan nya..yes its true! tetapi ia hanya untuk jerawat yang baru nak naik tau bump jerawat yang baru..untuk jerawat yang dah lama..ia akan ambil masa sedikit ye..but if jerawat baru macam merah2 timbul2..cepat2 letak NéuLa 2 in 1 Pimple Gel ni..then esok akan terus surut..

ianya ada bau tea trea and langsung tak pedihkan kulit.tak ada warna..so kalau keluar korang pakai NéuLa 2 in 1 Pimple Gel ni pun orang tak akan perasan sebab ianya tak ada warna..clear..

fyna juga apply di jerawat lama tiap2 hari..lambat tak apa asalkan tak ada parut =)



RM 19.90



http://www.kirayent.com/
Caring Pharmacy outlet 
selected AEON Supermarket Kulaijaya.


E-mail: kirayenterprise@hotmail.com




*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.

10 comments:

ateyn nanie said...

Kak fyna..i think you should stop for a while reviewing products sent to you. Let ur face calm down a little bit its ok for skin care to combat acne but for make up review its a big NO.hehe.. just my cents kakak comel ;)

ateyn nanie said...

Kak fyna..i think you should stop for a while reviewing products sent to you. Let ur face calm down a little bit its ok for skin care to combat acne but for make up review its a big NO.hehe.. just my cents kakak comel ;)

Anonymous said...

I got to agree with her especially when you're reviewing fake products. Its bad for our skin as we don't know for sure what the company put in there. But I love all your review nonetheless..

Anonymous said...

Kak Fyna, dulu muka saya pown teruk dengan jerawat pakai apa pown tak jadi. Kalau jadi sekejap je pown akan hilang. Better Kak Fyna pergi jumpa specialist, memang mahal sikit. Tapi at least lepastu puas hati n tak payah habis duit untuk try error produk macam macam. InsyaAllah akan sembuh kalau jumpa specialist. :)

Izzul Amir said...

oh ok thanks :p

cikyuyiyui92 said...

sama macam saya, salah pakai produk lagi, dan sekarang tengah menanggung azabnya.. hurmmm, ntah bila la nak elok.. muka dah macam kertas pasir sebab naik jerawat yg jenis halus2 n kadang2 gatal, now pakai ubat doktor. makeup apa semua tak pakai dah. :(

Anonymous said...

Kak fyna better pegi specialist.kalau area utara ada klinik kulit khoo dekat sungai petani.my cousin da pernah pegi n good result.one more u should stop makeup utk rehatkan skin y tgh prob.take care

fyna shafinatul said...

hey guys! thanks for your concern..sangat2 hargai =)
yes maybe all the fake product ruinkan kulit fyna..hmmm

btw fyna dah pergi ke dr khoo..tapi kulit makin teruk pula..so fyna stop ubat dia..

ateyn nanie said...

Kak fyna first time mkn ubt dr ko ea? Eh khoo ke ko? Sbb sy consume ubt dr ko dkt klang ni mmg berkesan. Kalau first time consume mmg muka akn naik truk gila2..berasabarlah.dulu sy pn mcmtu.repeat ubt kali ke2 muka dah cool down n much better :)
Ubt dy yg kaler purple tu kan?

Hazmiera Iwani said...

kak fyna, if jerawat biasa biasa je boleh tak pakai mask ni?