Monday, April 28, 2014

get to know me Tag

assalamualaikum

blog ni lately penuh review saja..sometime macam dah bosan je tengok blog sendiri =.=

so fyna nak tanya la kan..apa yang korang mahu fyna update selain dari review? kot2 la ada idea kan hehehe

baru2 ni baca blog 
http://sweettedy.blogspot.com/ and nampak tag ni..so.nak juga lah try hehe =D

ok jom start!

1.What is your nickname?
nickname? kalau family panggil along sajalah..kawan2 pun ada panggil along..cuma nama komersial tu fyna lah ahaha..kalau bf panggil apa? ops! tu tak payah bagitau lah no hehe

2. What was your favorite subject in school?
art! tapi semua sekolah yang fyna masuk..pelajaran pendidikan seni tu macam just ada je la..cikgu pun kadang2 masuk..kadang2 tak..emmm..act selalu tertunggu time class pendidikan seni

3. What’s your favorite drink?
teh hijau starbucks! haha kalau keluar wajib! and fyna minum je semua air kecuali coffie and air gas..no no no

4. Favorite song at the moment?
Pharrell Williams - Happy

5. What would you name your children?
Ian and eve! bila dah umur 29 ni..nama anak dah ada dalam list ok..haha..
nama anak ter orang putih sikit sebab angan2 nk kawin dengan orang putih haha angan2 je la..laki melayu tetap pilihan hati =D

6. Do you participate in any sports?
no =.= i hate sports!

7. Favorite Book?
sebenarnya...bila last baca buku? ....so tak tahu lah ada fav book ke tak..haih

8. Favorite Colour?
coral..tapi lately suka warna baby blue

9. Favorite Animal?
kucing..tapi tak boleh peluk2..takut bersin..haih!

10. Favorite perfume? 
fyna sebenarnya tak beberapa suka perfume..kalau pakai nanti bersin haha...more to lotion la yang wangi2..soft sikit kan..

11. Favorite holiday?
sukakan holiday yang tenang..tak rushing.tak ada masaalah..holiday di mana2 pun best kalau macam tu..di rumah pun best juga hehe

12. Have you graduated High School?
yezzaa

13. Have you been out of the Country?
thai =D

14. Do you speak any other Languages?
Malay ja la..english tu boleh la sikit2 hehe

15. Do you have any siblings?
5 sisters

16. What’s your favorite store?
sephora..heheh kalau pakaian tak ada yang fav pun.asal harga murah,cantik..boleh saja

17. Favorite Restaurant?
sushiiii..haih!

18. Did you like school?
yes!

19. Favorite YouTubers?
banyak! michelle phan memang no 1 lah..makeup geek..goss makeup artist..Lauren Curtis..tanya burr..pixiwoo.. stillGLAMORUS..MakeupByEvon.. makeupbyeman..banyak2..semua suka hehe

20. Favorite Movie?
so far..rozen hehehehehe

21. Favorite Tv show?
now hanya tengok masterchef,Vampire diaries and orphan black

22. Pc or Mac?
Mac but soon lah kot

23. What phone do you have?
note 10.1..coming soon S5! hhehehe

24. How tall are you?
158 saja

ok done! 

so for those yang nak juga buat tag ni.dipersilakan =)

ok bye guys!


2 comments:

Mya Akmal said...

mya pun peminat losyen hehe :DD

Syahmi Zaludin said...

Hai! Singgah di sini tuan tanah...

Jom, join Segmen Mini Topup Giveaway anjuran saya dekat sini :

http://syahmizaludin.blogspot.com/2014/05/segmen-mini-topup-giveaway-by-jurnal.html?m=1

GA tamat pada 04 JUN 2014. =)