Tuesday, April 29, 2014

deodorant untuk badan berbau dan kuat berpeluh

assalamualaikum










Total Image Smelly No More is a crystal stone deodorant that is derived from pure natural mineral salts that effectively gets rid of strong body odour by inhibiting the growth of odour causing bacteria to produce a longer lasting refreshing feeling. 
Unique Features of Smelly No More
  • Natural
  • 300% more effective than commercial deodorant
  • Hypo-allergenic
  • Alcohol free
  • Non sticky

ingrident
Natural mineral salt.

how to use
After showering, wet the top surface of Smelly No More and apply to areas which needs protection.

Banish odours once and for all in underarms, behind the knees, neck and feet with a deodorant made from natural ingredients, and take on the world with renewed confidence.




wah wah wah! fyna dah lama tak review pasal deodorant ni..fyna agak picky dengan deodorant ni sebenarnya..takut kalau salah pakai..hitam ketiak haha..

so baru2 ni fyna berani kan diri try deodorant Smelly No More by total image..why? sebab bila tengok kandungan dia..Natural mineral salt?! ha harus lah try..no more chemical product ok! hehe

fyna ni nak kata ada badan berbau tak lah..tapi kan..kalau tak pakai deodorant ni mau belengas ketiak ni ha haha..means ketiak ni berpeluh la..time sejuk tak apa..bila time panas..aduss..nasib baik tak berbau haha..tapi rimas lah kan peluh..yek!

so fyna pun try lah Smelly No More by total image..

cara pakai..wetkan batu tu..macam bentuk batu/ais je kan? hehe so wetkan dengan air then scroll la di ketiak..guess what? rasa macam tak pakai apa2 pun..dok scroll scroll..kot la kan nak rasa macam ada cecair ke apa kan..tak ada langsung

so bila scroll rasa basah then terus kering..pegang ketiak..eh tak rasa apa pun..sangat berbeza dengan deodorant lain tau..

so keluar dari pagi ke malam..walaupun cuaca panas terik.badan berpeluh..ketiak? 
maintain kering..hahah ajaib betul..macam nak tonyoh satu badan pulak ha hehe

so adik kecil fyna ada masaalah bau badan.biasalah budak sekolah kan..berpeluh.sukan..so fyna dah bagi macam2 deodorant kat dia.but still ada bau..haih

so fyna bagi dia pakai Smelly No More by total image ni..hari pertama pakai..lepas pulang dari sekolah..berlari2 dekat fyna tanya badan adik ada bau tak? hahah and and fyna cakap..no! memang tak ada bau..and tanya dia..ketiak macam mana? kering saja adik kata..so adik terus cakap..adik nak lah!.. fine... =.=

so far dah sebulan lebih guna..guna tiap2 hari tapi macam tak luak pun deodorant tu haha..memang jimat duit fyna sangat2..lepas ni dah tak payah nak beli deodorant lain dah..pakai yang ni je.rasanya dalam setahun pun tak habis ni..expired pun 2018..jimat wehhhh

so kepada yang kuat berpeluh..terutamanya lelaki..ha lelaki pun boleh tau..try lah ni..jimat duit ha..tak ada bau pun tapi tak adalah basah baju di ketiak tu..malu orang tengok =.=

adik2 sekolah..nah pakai la deodorant ni..jangan beli yang merapu2 sebab korang ni muda lagi..jangan nak mula dengan bahan2 kimia ni ye..suruh mak ayah belikan ini..tahan lama..kan dah save =)

RM16.90 for 60g
RM24.90 for 120g

 guardian.watson.caring.vitacare
all leading pharmacies
more info
fb : https://www.facebook.com/TotalImageMalaysia?fref=ts
http://www.totalimage.com.my/

*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.

5 comments:

aida-myasara said...

review fyna ini telah membuat saya terus beli guardian.

eyda said...

salam fyna, pernah dgr pasal QZsnail tak, cuba fyna review siket , teringin sgt nak tw effective ke tak utk scar pimple/

amirul razak said...

kalo sy apply ni dulu pas tu second layer pkai deorant spray sy guna . ada ape2 effect tak?

Shaz Querida said...

Good info!! T.ksh byk2.. Lega rse hti... Hehehe..tjmpe blog neh... Sy mmpyai mslh bdn bau yg amat swaktu hmil.. Xprnah2 pm sblm ng.. Ingt kn mslh hormon time preggy... Lps bslin msh lg bbau.. Ya ampun.. Rse malu nk ddk dkt sape2 especially.. En.hbby kn.. Kdg2 ktiak bpeluh... Kdg2 xbpeluh pm mngeluarkn bau yg agk "tengik" ewww.. Dri sndri pm xde kykinan.. Thnks fyna..smlm dh selongkar blog2..mak oii.. Mahal giler prduct.yg drang sggest...rpenye.. Ad lg.. Bnde yg mrh.. Lg berbaloii..baloiiiii!!!

Anonymous said...

Thanks a lot fyna..da lme cri produk ni...yg ade kt market kebanyakan xsesuai..brpeloh tengik jugak bau...dri sndr bau nk muntah..nk pulk time tgh preggy ni..tak blh bau wangi sgt loya..pulak tu bau ketiak makin kuat .. hadoii stress dgn bau sndr..stress nk dkt dgn hubby...bau bdn sndr punye pasal..