Thursday, March 13, 2014

review tabita skincare by siti

*sponsor post : review ini ditulis sendiri oleh siti
(fyna tak guna product ini)

TABITA SKINCARE

Assalamualaikum…
Kalo tengok pada tajuk mesti ramai yg dah tau pasal product ni kan??
Sebelum cerita detail pasal product Tabita ni, meh baca Testimoni dari aku sendiri
Sebelum try Tabita skincare ni, bnyk dah product yg aq dok cube pakai,telan,sapu segala lar..tapi tak jumpe yang kenan di hati..aq memamg dah lame cari product yang boleh buat  aq nampak berseri2,ade sikit2 pinkish mcm artis indon tu..rase nyer semua  pompuan kat luar sane pun berangan cam aq kan..

One day leh lak moto aq rosak kat tepi highwaw, mase otw g keje.tengahari buta lak tu..hasilnyer muke aq memang itam legam ,pastu kusam teruk gler..cover lar makeup tebal mane pun,muke tetap tak Nampak seri langsung..serious sedih..aq pun cube lg mcm2 product nak jadi mcm asal tp still tak der perubahan..dah lar keje ari2 ngadap VVIP..Tetibe ternmpk sorang kawan dlm FB picture die,mak aihhh cantik nyer..dok skodeng die bagi tau die pakai TABITA..mase tu 2 tahun lepas tabita lum femes cm skg ni..hampir sebulan aq buat research, dari segi harga,testimony  dan bahan2 product..lepas sebulan aq pun try beli n pakai..mase  pakai tabita nil lagi seminggu majlis kawin aq..aq redha muke aq x berape nak cerah..tp nasib baik dlm gambar aq Nampak putih hehehhe sebab makeup tebal gile..
Lepas 2 minggu ke 2 bulan pakai Tabita
Kulit aq jadi menggelupas tapi ok lar tak teruk sangat,aq pg keje pakai lips jer..aq nekad nak cantik..lepas sebulan pakai Tabita ni..aq suke tengok cermin, sbb kulit aq mcm dah back to normal..after 2 month aq gile selfie hehheh sbb kulit yg aq selame ni berangan jadi kenyataan..mase raya lak tu..banga weh tak makeup tp kulit muke gojes..
Lepas tu ape lg ramai lar kawan2,sedara yg tegur semakin cantik..Allah pengsan aq..syukur Alhamdulillah atas izin Allah kulit aq cantik, dan semakin cantik..Kawan2 aq yg try pun kulit diorg semakin cantik..happy tengok kawan2 cantik..ade kakak kat ofis ni, bertahun die makan hati sbb bekas jerawat kekal bnyk sangat kat muke,pakai tudung pun  Nampak separuh jer muke..sampai lar aq yakin kan die pakai tabita..lepas sebulan..terus pakai shawl ok..kasi Nampak seluruh muke..happy sangat kakak oittt..sbb laki pun geram katenyer hehhehe..

Lastly..bnyk gak bace org dok ckp tabita ni bahaya..yap mayb bahaya tp kat product tiruan jer hokey..kalo nak beli makesure seller jual yg original..jngn nak beli yg murah jer..pastu muke jadi azab..

Ade gak yg ckp tabita not good for long term..NONONO aq dah pakai almost 2 years..ok jer kulit aq..ade yg baru pakai 2-3 bulan dan berpuas hati ngan tabita pastu stop sbb ade yg dok hasut ckp tabita ni tak bagus lar..blablabla..kalo dah serasi buat ape tukar product lain..ade gak yg ckp kalo stop pakai tabita ni kulit akan jadi normal kalo yg berjerawat n sewaktu dengan nyer..ok mase aq preggy aq stop pakai tabita for few month ok..kulit aq ok jer..mane2 product pun die tak bagi side effect kekal yer..kena pakai daily basis sampai lar ke tua kalo rase nak kulit tu still cantik..

Kalo nak cantik tepuk dada tanyer lar hati..cantik lar untuk suami n diri sendiri..jngn bergantung pada makeup 100%..kat luar mak aihh kemain meletop..tapi lepas balik umah cuci muke..mak aih..paham2 sendiri yer hehhehe…

Kalo sesiapa yang nak cantik..do contact me ya (aq boleh jadi beauty consultant tuk uoall, insyaallah)

Tapi kalo rase tak nak cantik pun tak per..doq tengok orang lain cantik jer lar yer hheheh.
Aq ade 4 jenis set, untuk first time boleh try trial set dulu yer. Sekarang ade PROMOSI !!!!!!!!
1.Tabita trial set


Normal trial set RM90 (free post)
--> penggunaan 1 bulan
Facial Soap 15ml
Smooth Lotion 15ml
Daily Cream 5g
Night Cream 5g

2.Gold trial set RM130 (free Post)
--> Penggunaan 1-2 bulan
Facial Soap 30ml
Smooth Lotion 30ml
Daily Cream 10g
Night Cream 10g

3.Tabita Regular (3 Bulan)

RM250 Free postage (Promotion Rate)



Facial Soap - 120ml
Smooth Lotion - 120ml
Daily Cream - 25g
Night Cream - 25g

Exclusive Set (4-5 Bulan)

RM 280 free postage (Promotion Rate)



Facial Soap - 120ml
Smooth Lotion - 120ml
Daily Cream - 40g
Night Cream - 40g


For order contact aq ya
SMS/Whatsapp 01433899194 (Siti)
Atau PM on FB 


We selling with best price and of course ORIGINAL YA…


Ni gambar aq sebelum dan selepas..beza kan..nak tengok testimoni lain boleh pegi kat page aq ya (Bellashope)


69 comments:

ika lokman said...

Herm, but long term effects take at least 10 years to develop taw.. :)

mijot said...

Please stop and say no to peeling skincare. Yess.. now your skin more glowing, flawless but long term, 5-10year JERAGAT !! Ohh. Scary

Tabita Skin Care said...

Salam,


Kami adalah distrbutor produk Tabita Skin care di Jakarta, kami melayani wholesale dan retail. Untuk harga borong kami memberikan harga yang terbaik.
Informasi dan pemesanan silahkan hubungi :
Christi
Pin BB 24C417D2
Phone +62819-0564-6816
www.tabitacreamtabita.com

Anonymous said...

Are you.sure about that?JERAGAT??

Anonymous said...

Kat mana nak dapatkan produk ni selain beli.on9??nak.try tabita.ni tapi.takut pulak mengenangkan effect nya nanti...:-I

Anonymous said...

I xyakin dengan produk2 yg menggelupaskan kulit camni hmm..

Mellina said...

Salam ,
Tumpang lalu ye.
Untuk pertanyaan dan tempahan / cod area putrajaya Tabita skincare boleh sms/whatapp ke 0129934142(mellina)

Anonymous said...

Assalamualaikum.
Saya nak jual set tabita regular ORIGINAL boleh tahan insya-Allah 2 bulan mengikut cara pemakaian.
Set terakhir milik saya.
Harga sangat berpatutan rm145 including postage.
Bagi sesiapa yang berminat, sila wassap saya.
+601119718419

Mell Nazri said...

aslm smue...i pkai da setahun...xde effect ape2 melainkan kite sendiri yg takot nk cuba n gelabah...siap jual lg trial set tabita...jgn dengar kate org..n tu diri kite sndri yg penakot nk cuba kn...custmer sy byk yg takot2 nk gne...tp sy suh teruskn juga sbb ape?? sbb sy yg pkai dlu...insyallah smue ye ok...klu yg ragu2 tu xpyh lah pkai...nk cantik mesti lah kne hadap smue..sy mmg nk cntik..alhamdulillah...adkum

Anonymous said...

I pakai tabita dlm 6 bln jgk...mmg bgus..muke cntik..but after i stop..muke naik jerawat n muke.jd gatal2...padahl sblum pkai tbita muke i x ada mslh jerwat..jerawat tu naik smpai ke bwh rahang n gtal2..pdhl seller tu jual yg original...so bg sy la better stop...

imel muzrin said...

tabitha ni ada mengandung mercury...di indonesia aja tabitha ini udah di banned..produk abal2..tak trdaftar di balai pengawasan obat dan makanan inodenesia a.k.a FDA nya indonesia...jgn coba2lah...kl pengen mukanya bersih...

Anonymous said...

Lol buat researchnya dulu. Memanglah 2 tahun pakai. Long termnya after pakai 10 20 tahun kemudian. Dalam tabita suspect ada hydroquione *google sendiri* which is not really good for our skin. Trust me, kesimpulan nya buat research dulu pasal chemicalnya sebelum beli. Gara- gara nak putih, 10-20 akan datang, muka jadi lain sebab long term effect.

Anonymous said...

Alah...20taun kan dtg cmne pun muke da tue gak...lol....bkn nk muda je smpai umo 50...so sblom tua ni la nk pkai ... haha...

Anonymous said...

Trial set rm130
Exclusive set rm230
Whatsapp 0196359313

Anonymous said...

Trial set rm130
Exclusive set rm230
Whatsapp 0196359313

Nur Fatihah said...

Tabita skincare original ;) trial set rm90.. Travel set rm120. Regular set rm210. Exclusive set rm240.. Free postage...
Whatsapp 0176449224 tieya.

Anonymous said...

bkn psl cantik x cantik...kalo ada mercury...potensi bayi dlm kandungan jdk cacat tinggi...hati2 ye...

Anonymous said...

Singapore pon dah banned produk ni sbb ade kandungan bahan bahaya. Cuma org masih lg bole beli kt internet. Jadi susah nak stop

http://www.straitstimes.com/breaking-news/singapore/story/illegal-ingredients-found-three-tabita-cosmetic-products-bought-online

NOR IZWAN MOHD YUNUS said...
This comment has been removed by the author.
rozzana ahmad said...

Saya nak 😂😂 email saya wrozzana@gmail.com

rozzana ahmad said...

Saya nak 😂😂 email saya wrozzana@gmail.com

Sherlilyne Breve said...

Kurin dpt beli dkat online tak? Actualy tabita tu tak ok.. sy dah guna sgt lama.. mau 3tahun pun ada . Muka sy yg dulu tak berlubang akibat pori2 skrng da yes. Bila sy try stop jrwat la makIn nak kluar.. sy sugest stop tabita.. mmng pada kita puas hati sgt.. tp ia mgndungi mercury. Skrng muka kita cntik tp bila stop atau dah smpi masa habis penuh jrgat kat muka tu.. hihi sy pun beli original juga..

Elvy Haycox said...

I have sensetiv skin & im never dare to try peeling product@product2 mlayu ni .. trasa jugak nk try tp bila baca comments2 org trs xjd nk try .. I got gen pigment & I only did laser or dr.murad therapy for control the growing pigment .. yg penting use sunblock 30min b4 leave the house .. x

Tabita Cream said...

Produk perawatan kecantikan kulit dan wajah tabita skin care memang sudah tidak diragukan lagi khasiatnya yang sudah terbukti ampuh untuk memutihkan kulit wajah dan menjadikannya tampak lebih bersinar. Popularitas produk kecantikan tidak hanya di Indonesia saja tetapi di negara tetangga seperti Malaysia, Singapore, Cambodia, dll. Setiap hari peminatnya selalu bertambah dan permintaan akan produk tabita terus meningkat.

Dengan meningkatnya permintaan banyak para seller yang menjual dengan harga tinggi agar mendapatkan keuntungan yang banyak, namun anda tidak perlu khawatir karena kami sebagai distributor resmi produk tabita skin care di Jakarta yang disupply langsung oleh produsen produk tabita di Jakarta memberikan harga yang relatif lebih rendah dan bersaing.

Kami hanya menjual produk-produk tabita skin care yang benar-benar original dan terjamin keasliannya. Hati-hati dengan berbagai macam modus pemalsuan produk tabita mulai dengan meniru kemasan, menjual dengan harga yang jauh lebih murah, dan yang terbaru adalah dengan mengklaim telah mengganti nama tabita skin care.

Untuk pertanyaan seputar produk tabita dan pemesanan silahkan hubungi : sms/whatsapp +6287881350188, Pin BBM 29AB1482

Tabita Skincare Orginal said...

Gloria
+6281310688810
Pin BBM
28CA758D or 2B08A976
Distributor resmi produk perawatan kecantikan kulit wajah tabita skin care original dengan harga yang lebih terjangkau dan bersaing. Jamin produk tabita yang kami jual 100% asli, karena kami disupply langsung oleh produsen tabita di Jakarta.

Ross Sapirin said...
This comment has been removed by the author.
Ross Sapirin said...

saya gune tabita skincare ni ok jerr....adik saya,my friends semuanya ok..kulit makin licin & halus.......jeragat pun makin pudar...dulu kusam sangat..skrg dah ok...

Fia Hidayat said...

Halo salam kenal. Saya orang indonesia dan domisili di indonesia. FYI di indonesia, produk tabita ini tidak jelas pemasarannya, tidak juga dijual di counter2 resmi. So, main logika saja. Kalau aman kok tidak dijual di pasar atau mall2 dengan counter resmi? Kenapa jual via online saja? Kenapa juga merk2 seperti olay, ponds, garnier masih eksis? Harusnya mereka bangkrut dong karena kalah bersaing dengan tabita. Coba main ke femaledaily.com, masuk aja ke skincare talk. Di sana ada thread yang membahas tentang berbagai krim tidak jelas: tidak jelas bpom, tidak jelas ingredients, tidak jelas produsen juga.

syar s said...

Hi,thanks for the info.. hampir sahaja saya membeli produk ini tapi setelah ada komentar yg mengatakan terdapat mercury,saya terus dpt mengaitkan kenapa produk ini bagus..disebabkan penggunaan mercury , logam paling merbahaya dan beri kesan buruk pada sistem badan manusia jika terdedah utk suatu jangka yang panjang

datin ana said...

Dah 3 webste aku jmpe.org yg berbeza kopi pest komen mcm kau ni.hahahha...bt lawak je... Aku bukn nk ckp tabita ni bgus atau tak bagus.cuma nak ckp la kalau xpenah cuba xpyh kopi pest ayat panjang lebar mcmtu.byk da jmpe kat blog .hahahha...ketara sgt nak jatuhkan periuk nasik org.. Kantoi sudah....heheeh

datin ana said...

Dah 3 webste aku jmpe.org yg berbeza kopi pest komen mcm kau ni.hahahha...bt lawak je... Aku bukn nk ckp tabita ni bgus atau tak bagus.cuma nak ckp la kalau xpenah cuba xpyh kopi pest ayat panjang lebar mcmtu.byk da jmpe kat blog .hahahha...ketara sgt nak jatuhkan periuk nasik org.. Kantoi sudah....heheeh

nornaz mn said...

Org pakai tabita kulit mg cun.. Tp efek jangka pjg? I pnh try dulu..skang nyesal..n dah patah balik ke SK II..kulit sihat..wpon tak glowing mcm plastik..

nornaz mn said...

Org pakai tabita kulit mg cun.. Tp efek jangka pjg? I pnh try dulu..skang nyesal..n dah patah balik ke SK II..kulit sihat..wpon tak glowing mcm plastik..

fazleen zakaria said...

SALAM, SAYA JUAL PRODUK TABITA ORIGINAL. TABITA EXKLUSIF HANYA RM180 FREE POSTAGE. JIMAT RM100. WHATSAPP 0133246417

Manja Pretty said...

yes ni i setuju sangat sebab saya pun mangsa mcam ni sebaik saya pakai sekejap je sebab try set trial je dulu memang jadi masalah habis trial saya stop fuh habis muka menangis menderita,sekarang ni beransur pulih.bukan saya je mangsa kakak saya lagi lah dah pakai botol kedua sekarang ni muka dia naik bintik kencik merah gatal sebab bahan kimia tu nak keluar

Miss Assistant said...

Eh..sebelum ni nak terbeli taw tabita ni. Tapi sebelum beli tu buat lah research sikit sebab ada ura-ura kata yang Tabita ni xda KKM. Sekali betul! I cek dekat website, memang xda KKM Tabita ni. Seriau terus nak beli.

Muka dah banyak jerawat, kena cari juga produk skincare yang baik. Tiba-tiba ada iklan pasal Yanalis, buat lah kajian lagi,hihi (muka sendiri kena sayang lebih). Yes! kali ni Yanalis ( yanalisskincare.com <<boleh cek sendiri dekat web ni) ada KKM dan testomoni pun semua terbaik je. Glowing2 lagi.

Jadi, masa tu ada diskaun RM 30, ada free gift, dan free pos lagi. Cepat2, I grab nak cuba. Barang dah sampai, dia ada 4 item ( toner, facial foam, day & night cream). So far, muka pun dah mcm hilang sikit jerawat (baru seminggu guna). Cream dia pun tak melekit, best lah guna.

Semoga raya kali ni, muka I glowing2, baru mereka semua cemburu (bak kata yanalisskincare.com )..Hehe.. Cubalah, website pun canggih, TRUSTED!! Diskaun masih ada kot, cepat2 lah grab ye.. =)

Anonymous said...

sy nk cuba tapi takut sbb ramai sgt review negatif pasal produk ni. Bole sye tahu tak, kalu utk jeragat brpe lama muka awak ambil utk hilang?

Anonymous said...

Tkot dh nk try prdk on9.. sblm nie sy pkai prdk baru juai on9.. tme dua ari pkai muka dh naik jrwt2.. tp still pkai smpi 3mgu.. n ari2 jrwt bru mncul.. lst skli stop n tmpek bedak sjuk jew..

kemejapedia.com said...

is realy cool cosmetik

eja said...

Knp yer ..dah nak beli..tapi hati saya macam berat...
Hampir setahun..nak beli nk cuba pakai..dh nk byr...hati sy mmg berat..sy xbyk info sal tabita ni..kawan.saya pakai cantik2 semuanya..sbb kawan2 yg pakai tu sblm ni mmg xder masalah macam.saya kulit bermasalah n very sensitif..
Tulah dh nk.janji g ambik n afent jual nk dtg antar..sy jadi berat sgt nak beli...berat hati..so sy kena ikut kata hati...hmmmm :(

Anonymous said...

org yg jual xkn nk ckp produk tu x elok la..dh luar paper, kkm pon bgtaw tabita bahaya..nk pkai jgk silakan..xde sape2 nk larang..but long term punye effect korang la tnggung..pkir2 la..nk cantik x salah, tp biar cerdik sikit. Research dulu sblm try any products

SNHazwani said...

Aish,nk jgk pakai,pakai la.lps ni merana,buah pinggang korg rosak,hati korang rosak tgg sdri. Merkuri ni betapa bahaya nya,bkn takat korg yg kena,org sekeliling korg terutama bby korg pn blh kena,sebab merkuri ni blh meruap ke udara,bila korg pakai,lapisan merkuri td akan bercantum dgn molekul udara,n akhirnya dihidu oleh bby korg.
Hadoi la ppuan ni,nk cantik punya pasal, degil xnk dgr nsht.

SNHazwani said...

Aish,nk jgk pakai,pakai la.lps ni merana,buah pinggang korg rosak,hati korang rosak tgg sdri. Merkuri ni betapa bahaya nya,bkn takat korg yg kena,org sekeliling korg terutama bby korg pn blh kena,sebab merkuri ni blh meruap ke udara,bila korg pakai,lapisan merkuri td akan bercantum dgn molekul udara,n akhirnya dihidu oleh bby korg.
Hadoi la ppuan ni,nk cantik punya pasal, degil xnk dgr nsht.

Anonymous said...

siapa berminat product Tabita original Eksklusif atau Original boleh hubungi/sms/whatsapp saya di 017-2902232. Saya dah pakai produk ni selama 5 tahun, so far ok jer..alhamdullilah takde pulak jeragat pigmen bagai tu.umur dah 39tahun orang ingat saya 30 tahun sebab muka glow jer.saya ambil masa 5 tahun untuk yakin dengan produk ini dah seterusnya ambil keputusan untuk menjualnyer.kalau rasa tak yakin ambillah trial set dulu.

Yatie Naim said...

Hihi...agree with you

Yatie Naim said...

Saya da guna tabita ni hampir 5 tahun...dan saya masih percaya tabita skincare yang terbaik untuk saya..

rora_lissa said...

sy bru gna tabita trial 3 hri,sbb rmai yg suggest..xnmpak lg hsilnya,muka ada rsa gatal2 skit,n ada yg kata pakai tabita ni akan mgelupas so far xde mgelupas lg..hope xde la..

Amel said...

Hi. Sy tau review ni da lama, but sy just nk cakap, Tabita tiruan ni la act yg byk rosakkn kulit so efek kat nama tabita ori. Btw tabita da tukar nama skrg to desi damayanti. From my honest opinion yg pnh guna tabita tahun lps ( ill make sure i pakai ori), tabita ni la yg selamatkn kulit sy time teruk gila dulu. Dulu kusam, jerawat asyik timbul tmpt sma and sbb ada sinus yg truk dulu, parut jerawat sy mmg byk hitam lak tu haha. Lps pakai tabita, sy stop sbb nk pakai skincare bru, then hasilnya tak sama. Sy patah balik pakai tabita. INGAT YE, jgn beli fake sbb fake ni la yg terukkn kulit.

Dauz Aziz said...

Ye betul . Ape yg sy tau , tabita dah tukar nama ke desi damayanti disebabkan produk tabita bnyak yg tiruan . Skrg amel pakai tabita atau desi damayanti

Yuhaina said...

Pernah guna masa pregnant tak? Just asking

Yuhaina said...

Sama la.. Saya pun

Yuhaina said...

Sama la.. Saya pun

Yuhaina said...

Pernah guna masa pregnant tak? Just asking

Anonymous said...

sy da stop tabita@desi damayanti... mmg btol ..ble stop naek jerawat lg dahsyat dr dulu..huhu.. berhuhu je yg mampu.. muka perit skrg ni.. x taw nk pkai skincare ape lg...

Anonymous said...

saya pernah guna, naik ruam2,, then pgi klinik kulit dr ranjit tu bwk produk tabita ni skali,,,, at dat time jgk kne basuh dgn dr ranjit, dia da tulis siap2 list of produk yang bahaya, and tabita on top of the list..huhuhu

Nur said...

Sy bru je pakai bpe hari. Mmg kulit mngelupas tapi pori2 da nmpk tertutup. Muke sy okay je. Jerawat pun jarang2 tumbuh dan kulit sy mmg asal putih. Sy cume pakai produk pencuci biase je. Tp sbb kwn2 ofis pakai nmpk glow and flawless tk ya pakai make up sy pn cube jgk. Tp risau kulit menipis. ..hmm nk abes kn trial set ni je lps tu nk stop la.

Anonymous said...

Sy keje lab..mmg ada handle mercury..n kami sgt bhati2 kalau ade bnde pecah yg mngandungi mercury..mmg kami xkan sentuh walau setitik pn..takut ada luka n ia masuk ke dlm kulit blh jd kanser.jd kalau btl produk ni ada mercury mudahnya kita ambik tindakan menyapu ke kulit muka..dgn ada luka2 bekas jerawat nya..stkt 2 3 tahun mgkn blh btahan..tp for long term ntahla..mcm2 pnyakit blh dtg..xsmstinya di muka je dtg sakit nya..

Thong Nguyen said...

máy chạy bộ điện  Máy chạy bộ  bàn bóng bàn

Tabita Skin Care said...

Untuk menghindari produk tiruan kita harus waspada dengan Harga tabita skin care yang tidak wajar, terlalu murah atau terlalu mahal. Karena sekarang ini sedang banyak produk palsu dijual dengan harga yang sangat murah.

Anonymous said...

Tabita tu tabita ni. Xnak pki sudah. Jaki sgt pn at least hormat la org yg suke n yakin nk pakai. Skincare ni ibarat trial n error. Mane2 pun bukan setakat tabita ni aje.Nak sentiasa cantik, bukan pki satu set da stop. Teruskan la pemakaian. Logik la sikit pikir.sdgkn klau lapar pun, bukan makan sekali smpi mati xrase lapa. Jgn buta tuli dgr je ckp org. Heran ye dlm pd kate bermerkuri la ape semua hampir 10 thn jgk Tabita masih wujud. Knp xde pihak yg halang. Knp xkene tangkap ownernye.kalau betul Tabita bermerkuri tinggi, mana lab test nye? Kalau ade keluar lab test, baru la yakin. Ini semua ckp2 kosong. Nak sakit,bukan pasal Tabita. Ohh mntang2 pakai tabita semua sakit yg dtg sebab tabita? Abis yg x pakai Tabita jd sakit pasai pa plak???? Tabita ni ada cara2 pakai. Semua da disediakan siap2 cara pakai. Yg pergi bohhh je sapu xbertanye kenapa. Salah tabita ke salah diri? Setakat mana anda yakin Tabita yg rosakkan muka awk to ori? Sedangkan smpi sekarang pn isu Tabita xpernah stop. Dier ckp dier punye fake, dier ckp dier punye x ori. Pdahal jual brand yang sama. Tabita ni mmg xpernah habis dramanye. So sape yg serasi n yakin dgn Tabita, teruskan. Hak masing2 kan. Yang jenis cpt melatah xyh la miang nk cube. Kang baru dgr fake da melompat2.da tau cpt melatah g la pakai yg ade kkm. Tp klau pki yg ade kkm punye pn kuar nenek lampir kt muke, jgn lupe slhkn Tabita. Jgn tau2 yg ade kkm pn rebrand dr tabita dah la yeeeeee. Hahaha.

Anonymous said...

Its actually depends pada kulit muka juga. I pernah pakai tabita tapi on off on off. Now dah completely stop sebab harga makin mahal. Takde pula jerawat naik makin banyak. So apa i boleh cakap sebenarnya mana mana skincare pon kalau tak kena dengan kulit memang tak jadi. So nak kulit cantik kena rajin try and sabar. Tak boleh nak salahkan skincare kalau you pakai naik jerawat and orang lain pakai licin sebab kulit muka tak sama. So skincare kita pon berbeza ikut jenis kulit.

I neutral. Takde nak bash mana mana. Cuma bgtau fakta. Kalau rasa kulit tuh senang tumbuh jerawat jaga pemakanan. Kalau makan pon semberono, guna produk mahal nak mampos pon takkan okay kulitnya. So apa apa pon berbalik pada rutin harian kita. Peace.

Nurul Asyikin said...

Kulit u okay ya lps berhenti pakai tabita? Sy berhenti lps seminggu mmg naik jerawat banyak huhu

takbacataktanyataktahu said...

Senang je kalau nk tau ada mercury atau tak. Ambil sikit krim or solution berkaitan tu n gosok2 pada emas (pastikan emas ori 916, jgn pegi sapu pada emas semborono pulak). Sy penah cuba pada satu produk AS Beauty, masa tu pakai muka mmg cantik flawless, sekali heboh kata ada merkuri. Sendiri gosok pada gelang, melompat sbb gelang bertukar jadi kelabu. Terus stop. Lepas tu, everytime try on9 product, sy test sendiri. Sy suka mencuba. Paling latest cuba desi damayanti cv tabita ni. Xde berubah pun bila sapu pada emas. Basically, pandai2 la berwaspada sendiri. Kalau tak yakin, beli saja yg ada di kaunter besar. Ada org pakai SKII muka berjerawat juga. Kulit masing2 tak sama. Teruskan mencari yang sesuai ngan korang. Kalau da serasi, tak yah la gedik tukar pulak. Good Luck!!

Anonymous said...

stop using that cream, tabita contain mercury

azlan shah said...

tapi, dah 20 tahun bukan effect pade muke, lepas 20 tahun die effect dekat sistem dlm badan, which it can cause cancer

http://news.cornell.edu/stories/2015/09/bluemercury-founder-beck-shares-brand-building-advice said...

Never did I think I would travel across town to continue to get facials. Blue mercury is amazing. She is not a product pusher and she takes the time your skin needs. Also, they are super giving with their high end samples. Pleasantly surprised, Staff was helpful not pushy and even offered

Anonymous said...

It depends on the skin. Sincerely speaking, I've been using this product almost 2 years and its proven. Really2 satisfied with it. Already checked with KKM n its not in the list of risky skincare product

Enrich John said...

He’s always very nice. He will spend as much time needed to explain everything to me in detail information and make sure all of my questions are answered. His staff is so nice. I originally met him through Group on and then from there have been a frequent happy customer.

nur ain said...

As salam sy just nk share. sy pengguna tabita sblm ni. dlm 4 thn lps. sy x thu bersepah tabita x original kt mlysia ni..sy google dn nmpk percaya pd seller bkn calang2 jgk lh..dia terkenal so sy beli..pkai mmg cntik kulit tp brtahan 2,3 bln je..sb lps tu kulit merah2 n gatal..tp x naik jerawat lh. pastu kulit kering gile..kalau mcm ni kt tahu lh yg tggi kdr kimianya kn. so after tu sy x percaya pd tabita dh. tp pd awl tahun ni sy tgk pd satu iklan yg bezakan tabita original dan tidak. bila tgk krim dia berbeza dgn tabita yg dlu..rupanya dlu beli yg fake..patutlah muka jd cmtu. pastu sy rs nk cuba yg baru ni..mcm ad perasaan nk cuba. tp dlm hati kalo jd lg aku xkn pndang tabita dh. nk banned produk ni. lps beli sy cuba yg ori ni. mmg lain gile. dia punya texture lmbut wangi best sgt. x berminyak. dia xde lh memutihkan mcm tabita dlu tp dia naturally je..so smpai skrg dkt 1 thn sy pakai. muka sy x merah. x kering. x gelupas gatal2 ap. cm awl je lh gelupas. x de lh muka jd putih gila ke ap. mmg best lh sb brg ori ni ln..so moral of story beware pd tabita yg x ori. kt mlysia ni berlambak gila kot sume claim ori smpai kt pn pening. pglman sy, sy dh guna yg ori dan x ori. mmg berbeza