Thursday, March 27, 2014

review : La Bourse Hair Repair Treatment

assalamualaikum

hi guys!

excited sebenarnya nak review pasal La Bourse Hair Repair Treatment ni..
fyna ambil masa nak review sebab nak tengok keberkesanan product ni..and honestly..i fall in love with this product








Hair Fermentation Treatment for weighted hair, not dry, not easily damaged Take care and restore the hair with LABOURSE Hair Fermentation Treatment that contains a mixture of Horsetail Herb, Ginseng, and D-Panthenol that directly repair anddeeply nourish the hair. Your hair will be recovered to be soft and flow, weighted hair, not to fall, not split end and not dry. Shiny and healthy hair from root to tip.


kandungan



  • - Purified Water
  • - Cetearyl Alcohol
  • - Mineral Oil
  • - Behentrimonium Chloride
  • - Ceteareth-25
  • - Ceteareth-6
  • - Cetrimonium Chloride
  • - Amodimethicone
  • - Alcohol
  • - Fragrance
  • - Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Collagen
  • - Stearyl Alcohol
  • - Polyquaternium-47
  • - Trideceth-12
  • - Magnesium Nitrate
  • - Sodium Chloride
  • - Sodium Benzoate
  • - Methylchloroisothiazolinone
  • - Magnesium Chloride
  • - Methylisothiazolinone
  • - Panax Ginseng Root Extract
  • - Panthenol
  • - HamamelisVirginiana (Witch Hazel) Leaf Extract.
  • - AesculusHippocastanu (Horse Chestnut) 
      Seed Extract


ok mulakan dengan bau..act fyna tak suka sangat dengan bau dia..macam bau inyak wangi lelaki haha..tapi tak lah kuat..so bila lama2 pakai dah lali gitu..texture dia macam conditioner..licin likat2 gitu

masa mula2 pakai fyna memang tak expect tinggi pun..fyna rasa macam coditioner je..so bila apply di rambut..biar dalam beberapa minit and bilas..so bila bilas.. product ni dia tak banyak yang keluar tu..maksudnya macam kalau conditioner kita kena basuh banyak kali untuk pastikan betul2 bersih..tapi ini..bila basuh rasa macam product tu tak banyak sangat yang kena basuh..haha paham tak? sangat berlainan dengan conditioner..so lepas basuh..leringkan rambut..rambut rasa sangat2 ringan..and lembut..sukanya!

and the best things is..fyna ada masaalah keguguran rambut yang agak teruk..sejak pakai product ni..keguguran rambut tu pulih dalam 90%! kalau dulu tarik sikit rambut...rambut luruh.sekrang tak lagi..alhamdulilah..lega sangat..lagi pula dengan pakaging dia yang besar tu.boleh tahan lama..fyna pakai sekali saja seminggu..sekarang dah lebih sebulan..ada banyak lagi hehe

sebelum ni fyna guna dengan shampoo clear..so bila dah rasa La Bourse Hair Repair Treatment ni best sangat2..fyna guna dengan la bourse shampoo..wah lagilah..combinatio yang sangat2 best! rambut susah sangat nak luruh..tak ada lagi kelumumur and rambut rasa ringan saja..

kepada yang ada masaalah rambut..fyna suggestkan korang beli La Bourse Hair Repair Treatment ni and kalau boleh beli dengan shampoo dia...memang sangat2 best..



RM40



ig : adikmanisbeauty
hp : 0105606181/0134880442


*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.

4 comments:

aIEn said...

sy pun mengalami keguguran rambut yg teruk....huhuhu nk try jgk la

Anonymous said...

Halal tak product ni ?

wawa winnie said...

Dia blh melebat rambut x.

Anonymous said...

Saya Ada menjual produk ni.. Boleh WA 018-9564951 utk details .