Friday, March 14, 2014

review : HANAKA Volcanic Mud Face Pack

assalamualaikum

hi guys! 
kalini fyna nak review pasal 1 mask ni..sangat lain dari yang lain..

ok jom tengok packaging dulu










☆ Whitening Skin
☆ Deeply Cleansing Skin
☆ Gently Balancing Skin
☆ Increased Brightening

Ingredient:
Mud Volvano Mineral, Camu-camu Extract, Thermal Mud Heilmoor,  Clay Mineral, Hyaluronic Acid, Trehalose, Eat Amino Acids, Niacinamide, Pantothenic Acid, Ethyl Ascorbic Acid, Lactobacilluc /Eriodictyon Calfiornicum Ferment Extract, Sea Salt, Kepidium Sativum Sprout Extract, Lecithin, Soy Isoflavones, Polysorbate 80, Glycerin, Phenoxyethanol, Aqua /Water, Fragrance.

How To Use:
Apply the volcanic mud to face gently and rinse it with water after 20 mins. Please avoid contacting with eyes.



1st time fyna buka mask ni..ok ini adalam mud mask..meaning mask ni memang kuat dan akan membersihkan kulit secara mendalam..fyna sebenarnya ada banyak mask jenis mud mask ni..entahlah..dari banyak2 mask..fyna lebih suka mask macam ni..senang pakai dan juga senang cuci

bau? ok bau mask ni macam tanah liat..tapi tak kuat hehe..macam pelik lah juga bau dia..tapi bila tengok nama mask ni..akan make sense lah juga bau macam tu..

masa mula2 pegang mask ni dan apply di muka..terkejut jugak lah sebab texture dia sangat2 soft..then bila apply di muka..sangat2 lembut..sangat senang di apply..macam pakai lotion di muka saja..tapi lotion yang bertexture likat..bila apply di muka..rasa sejuk saja..wah! 1st time fyna guna mask yang texture dia begini..sangat2 lain!

so bila muka sejuk..kita akan jadi relax..and surprisingly fyna langsung tak perasan bila ia kering haha..selalunya mud mask dia akan mengeras..kita nak senyum pun tak boleh..nanti retak..ini lain..bila dah kering..warna dia akan bertukar jadi lebih soft..then pegang muka..eh dah kering ke..sebab  masih rasa lembab di muka..so bila basuh sangat2 senang tanggal

and the best part muka jadi 1 tone lebih cerah! alhamdulilah..terus senyum bila tengok muka..maklumlah muka sekarang ni bermasaalah..so mud mask jenis soft ni sangat lah sesuai and bila buatkan kulit cerah.bertambah2 lah seronok

so if you guys ada masaalah burn di muka..akibat berjemur ala2 mat saleh di pantai..hehe atau kulit super sensetif..sangat sesuai! and kulit normal juga sesuai..semua kulit lah sesuai sebab dia langsung tak harsh kan kulit..bertindak lembut sahaja..ahhh suka nya mask ni!






nampak tak kawasan dalam kotak tu sedikit cerah? =)



RM 49.90







*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.


3 comments:

Muhammad Taufiq said...

Hye, I'm a new blogger :) Salam perkenalan, Mohon singgah blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

syaffeka said...

k.fina buat lah search engine dkt blog susah lah nk tgk prev entry..hihi.. lg satu dulu k.fina tukar whole blog dengan sape eh alahai nak tukar blog ni dah mcm mayat hidup dah,,hihi hope k.fina reply..sobs3 T_T

Anonymous said...

Fyna review pasal klinik kulit yg awk pegi ari tu please..sy tgh alami mslh jrwt yg teruk..