Saturday, March 1, 2014

review : HANAKA Lip Balm apple flavour

assalamualaikum

hi guys!

semua orang harus ada 1 lib balm..bibir yang kering sebenarnya sangat menyakitkan..betul tak? then jadi bibir kering..luka and so on

so harini fyna nak review HANAKA lip balm apple flavour









fyna sebenarnya tak suka pakai lip balm..fyna tak suka rasa sticky..berminyak..and no to reapply time to time.. 
so fyna try HANAKA Lip Balm apple flavour ni..and i loveeee it!
1st bila apply di bibir rasa berangin saja..ada rasa2 ke? tak ada..bau apple barangin adalah hehe..bau mint2 gitu..tapi tak kuat..so bila apply tak ada sticky atau minyak..dia terus serap ke dalam bibir and buatkan bibir terus lembab..thats why fyna suka sangat!
sekarang kan musim panas..so fyna memang selalu dalam aircond lah..tak suka peluh2 ni haha..di office aircond..dalam kereta aircond..di rumah aircond..tapi..akibatnya bibir kering..dah la kurang minum air..


so before keluar pergi kerja..fyna akan apply di bibir..yang bestnya..tak payah dah reapply..dia akan stay lembab sampai fyna pulang rumah..itu yang fyna betul2 suka..so no need to reapply dah..owh btw fyna tak lunch so tak tahu lah effect dia kan haha..tapi kalau fyna minum air..tak ganggu pun lips fyna..tak rasa kering atau cekang pun..rasa lembab saja



RM 15.00







*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.

4 comments:

Chek Cokelat said...

Fyna.., saya singgah blog awk...^_^

nampak macam best..tapi takut termakan..kiki..apple flavour kan..

wanii halim said...

Kak fyna, lepas pakai lip balm if nak pakai lips biasa lps tuh boleh ke eh ? :)

fyna shafinatul said...

boleh sgt sayang..bibir terlindung gitu =)

MG schmidt said...

eish! 5 star?
nk kena try ni :)