Thursday, March 13, 2014

QUICK TIPS : EYESHADOW TAHAN LAMA

assalamualaikum



pagi-pagi siap lawa-lawa..pukul 1 petang eyeshadow dah hilang..aik..bukan dak tenyeh banyak ke tadi?

pernah tak jadi macam ni?

eyeshadow ni ada orang kata tak payah pakai pun tak apa..ok terpulang

tapi kalau nak mata nampak fresh.pakaila eyeshadow..ala tak payah yang gelap2..cukup hanya yang jenis shimmer

baiklah

macam mana nak bagi eyeshadow tu tahan lama?

pakaila eyeshadow base/primer

1.eyeshadow primer/base..mahal? beli la yang murah.essense ke.elianto ke..apply sikit je..then baru apply eyeshadow

2. cream eyeshadow .. any cream eyeshadow..macam kiss beauty..maybelline color tatoo..selalunya dia didatangkan jenis pot kecik2 tu..kalau kiss beauty boleh beli 1 palatte tu.dia jenis basah2 sikit eyeshadow dia..boleh pakai terus sebagai eyeshadow ataupun base..pkai cream eyeshadow dulu then pakai eyeshadow jenis serbuk pun boleh

3. pensil eyeliner..boleh juga dijadikan base..ala macam nyx jumbo eye pensil tu..ada macam-macam warna kan..ha apply dulu dekat mata then apply eyeshadow.pun boleh

4. gel eyeliner..warna hitam,biru, brown.macam-macam warna ada..boleh juga dijadikan base.jangan lah sapu banyak sangat.sikit sudah.takut nanti susah tanggal pula..lepas sapu gel tadi.baru sapu eyeshadow.siap!

5. concealer pun boleh.apply sikit dekat bahagian mata.ratakan then baru apply eyeshadow..pon boleh

6. foundation..pon boleh dijadikan sebagai base.apa2 jenis pun boleh.sapu skit dekat mata..then baru sapu eyeshadow.siap!

7. powder..masa dok sapu bedak tu..sapu sikit dekat mata..then baru apply eyeshadow..siap!

hope it helps!

7 comments:

Mila Ahmad said...

info yang menarik :)

fatin amyra said...

yes..info yg sgt bergna :)

mazs mazlan said...

ohh cmtu.baru tahu,hehe

mazs mazlan said...

ohh cmtu.baru tahu,hehe

mazs mazlan said...

ohh cmtu.baru tahu,hehe

Naz Darus said...

So helpfull

Naz Darus said...

So helpfull