Thursday, February 13, 2014

Superheroes are one in a million.

asalamualaikum

hi guys!

happy birthday untuk ayah
ayah lelaki yang terhebat dalam hidup kami semua..seorang yang tegas..tapi pemurah dalam makanan..hehe yang selalu mengongkong kami adik beradik..tak bagi keluar..tak bagi drive kereta jauh2..hehe tahu sebab ayah sayang snagat dekat anak2 prempuan dia..kalau mengidam apa2 cakap dekat ayah terus ayah beli..semua kami impikan lelaki macam ayah untuk menjadi pasangan hidup..rasa dilindungi sangat..insyallah..semoga ayah terus gembira dan bahagia..kami adik beradik akan sedaya upaya buatkan ayah dan mak senang insyallah

You’re the biggest celebrity of my life. 
I’m your fan, I have photographs of you in my office and at home, 
whenever I’m in trouble I think of you 
and you’re worthy of winning every single award in the word which says 
“Best Dad of the Year”. 
Love you dad. Happy Birthday! 

baru2 ni fyna and adik2 ada buat suprise birthday dekat ayah..act birthday ayah bulan 1..tapi postpone sebab mimi suruh tunggu dia..nak celebrate sekali..fineeee


lava cake from secret recipe.. 
sebenarnya nak belikan cake special sikit tapi asyik postpne suprise birthday dah 3 kali..haha so senang beli cake dekat secret recipe saja...nak beli yang besar2.. 1 famly bukan lah peminat cake sangat..so dari membazir..beli sikit saja..sikit tak apa asalkan bermakna kan?

so time tengok tunggu makanan..waiter bawakan cake ni..and nyanyikan lagu birthday ramai2..ayah senyum saja hehe..terkejut sebab dia ingat malam ni makan tempat best2 sebab mimi dah nak balik johor..

ok marilah layan gambar2













btw ini ada restaurant chennai curry house..kalau nak celebrate birthday kenalah pergi tempat yang belum pergi..and tempat haruslah best! hehe so haritu dengan adik2 try test tempat ni before bawa mak ayah..yes! sangat best! makana sedap sangat! tempat pun sangat2 selesa..sesuai kalau nak sambut apa2..kedai ni ada 1 side..fyna ambil bahagian dalam..privacy sikit..cuma menu dia lain lah..kalau kat luar boleh makan nasi dengan daun pisang..dalam ni tak boleh la..sebab alas meja pun dah cantik kan hehe btw kami makan 6 orang..total cuma RM105 sahaja..
semua minta air buah2..seriesly air buah yang memang buah..sedap gila..fyna minta manggo..memang rasa manggo..so berbaliu sangat..so kami minta beriani kambing, beriani ayam dan beriani udang..then pot beriani ayam..ha sebebnarnya pot beriani ayam tak sentuh pun..sebab yang 3 lagi tu pun tak habis..banyak sangat! yang bestnya semua isi..tak ada tulang..nasi beriani memang cukup rempah..the best beriani in town lah! hehe


ini lah makanan test fyna dengan adik2..test dulu sedap ke tak..sedap ya amat!
totoal ini hanya RM 31.70

Chennai Curry House @ Legenda Heights

141 & 143 Jalan Legenda 6, Legenda Heights, Sungai Petani, Kedah

5 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum, sweetnya family awak.. muka korang adik beradik semua serupa je.. hehee. bestnya dapat celebrated bersama keluarga kannn

Maya Omar said...

nak wish happy belated besday to ur dad too..sweet n happy family je tgk u guys ni.. :) wo, x sangka murah jgk mknn kat situ ek..berbaloi plak tu, mmg wajib pergi jawabnye..

DILA BASRI said...

sedapnya tengok kek tu. dah la comeyyy. nak kene beli ni. hihi

Cik Anis said...

hepi birthday pak cik !!! hehe cute je

Shark Kay said...

thaniah buat ayah fyna,
selamat hari lahri dari shark.
beruntung ada anak sudi celebrate besday :)

kenapa shark rasa mcm murah jer total semua tu.