Tuesday, February 11, 2014

review : Tokyo Love Soap

assalamualaikum

hi guys!

 natta cosme selalu suprisekan fyna dengan barang yang best2..kalau dapat parcel from natta cosme mesti fyna excited nak try..ok lets see apa yang fyna dapat kalini



thats so sweet bila natta cosme team buat 1 card ada tulis fynahere.com ..*love*







its tokyo soap!
baca card2 tu, fyna sebagai seorang perempuan terus tertarik..ni kalau yang dah berkahwin baca lagi rasa tak sabar kan? =P



Tokyo Love Soap PURE GIRLS 80g




Tokyo Love Soap PURE GIRLS 80g
Genuine and Original Love Soap from Japan. FREE registered shipping to Singapore,Brunei,Thailand for purchase 2pcs and above. Please contact customer@nattacosme.com for more information.


[ Description ]
Tokyo Love Soap Girls have the same skin whitening and brightening property as the original but with a fresh unique scent of Pink Rose Petal Extracts. We also reformulated this soap and added natural plant sterols from Red Kwao Krua (Butea superba) containing Miroestrol, a natural Estrogenic Phenol clinically proven to minimize pores, smoothen the skin and add a natural rosy tone.
The mixture of Miroestrol and Pink Rose Petal Extracts is formulated in such a way that it mimics the natural female sex phermone thought to be important in causing sexual attraction and desire of the human male specie. This is why we called this soap “Girls”!
Natural and Organic skin whitening ingredients work in symphony to make skin smoother, radiant, poreless and naturally white with that glowing rosy complexion he surely can’t resist!

[ Benefits ]
- Mimics the scent of natural female phermone
- Creates a natural rosy-white complexion
- Miroestrol from Red Kwao Krua prepares you for that intimate moment
- Powerful natural and organic skin whitening complex
- Lightens the skin as early as the first use
- Refines body hair for a smoother look (Only affects fine hairs. Does not affect the hair, eyebrows and eyelashes.)
- Remove discolorations, freckles, melasma, age spots and dark spots
- Even out skin tone
- Make pores smaller
- Clarify and tone the pores
- Soften and smoothen skin
- Help reduce fine lines, wrinkles and scars
- Mild enough even for use on the intimate areas

[ Instructions ]
1. Wet the skin.
2. Apply Tokyo Love Soap gently to the face and the body.
3. Make a lather and leave the product for atleast 3 minutes.
4. Rinse and repeat if necessary.
5. Use every time you shower for best results.

[ Warning ]
Lycopene is clinically proven to repel UV rays and prevents skin cancer but additional sunblock is STILL required for long sun exposures.

[ Storage ]
Store at room temperature not exceeding 30°C. Avoid exposing the product to high humidity, heat and sunlight.

[ Ingredients ]
Pink Rose Petal Extract, Red Kwao Krua Extract, Lycopene, Hydrolyzed Collagen, Placenta Extract, Ylang-Ylang Flower Oil, Chamomile Flower Extract, Sage Leaf Extract, Rosemary Leaf Extract, Brandy Mint Leaf Extract, Pueraria Root Extract, Aloe Seawife Leaf Extract, Chlorella Extract, Glycyrrhizic Acid 2k, Tea Extract, Persimmon Tannin, Hyaluronic Acid, Sericin, Soybean Milk Fermentation Liquid, Trehalose Betaine, PEG-75, BG, Ethanol, Water, Etidronic Acid, EDTA-4Na.

[ Packing ]
80 g

Tokyo Love Whitening Soap 100g





[ Description ]

We understand that the groin, buttocks and underarm areas are prone to darkening because of friction. These areas are the most exposed to shearing forces of pressure, friction, heat and impaired blood circulation. This is the same reason why we had the game changing idea of introducing a very effective yet affordable soap that will perfectly even out the skin tone as well as the dramatic skin whitening effect that forever changed the soap market.
Introduced in 2006, Tokyo Love Soap Original is the soap that started it all and still, the number one intimate soap in Asia since we introduced it in Japan. It is a combination of effective natural and organic ingredients that lightens the skin, remove impurities, tighten pores, clear the skin of discolorations as well as soften and smoothen the skin. All of these amazing benefits are already evident after just one use. Our soap is called “Love Soap” for one simple reason, It can be used in your intimate areas to whiten and ensure a perfectly even skin color and tone that he will surely desire!
Also known as “Celebrity Soap”, Tokyo Love Soap is used mostly by Japanese and Korean celebrities. Our soap is 100% Vegan and is free from any animal ingredients. We do not support animal testing.



[ Benefits ]
- Powerful natural and organic skin whitening complex
- Lightens the skin as early as the first use
- Refines body hair for a smoother look (Only affects fine hairs. Does not affect the hair, eyebrows and eyelashes.)
- Remove discolorations, freckles, melasma, age spots and dark spots
- Even out skin tone
- Make pores smaller
- Clarify and tone the pores
- Soften and smoothen skin
- Help reduce fine lines, wrinkles and scars
- Mild enough even for use on the intimate areas



[ Instructions ]
1. Wet the skin.
2. Apply Tokyo Love Soap gently to the face and the body.
3. Make a lather and leave the product for atleast 3 minutes.
4. Rinse and repeat if necessary.
5. Use every time you shower for best results.



[ Storage ]
Store at room temperature not exceeding 30°C. Avoid exposing the product to high humidity, heat and sunlight.



[ Ingredients ]
Chamomile Flower Extract, Sage Leaf Extract, Rosemary Leaf Extract, Brandy Mint Leaf Extract, Pueraria Root Extract, Aloe Seawife Leaf Extract, Chlorella Extract, Glycyrrhizic Acid 2k, Tea Extract, Persimmon Tannin, Hyaluronic Acid, Sericin, Soybean Milk Fermentation Liquid, Trehalose Betaine, PEG-75, BG, Ethanol, Water, Etidronic Acid, EDTA-4Na.



[ Packing ]
100g





my review

can you tell the different?
mungkin tak nampak sangat kan..ni baru sekali guna..apa yang fyna nampak..kulit sedikit cerah..dengan mata kasar mungkin tak nampak..and lembut sikit berbanding before

masa mula2 dapat fyna act dah excited dah..dah banyak review pasal soap ni..semua orang suka..ya lah..soap ni mostly kepada orang perempuan..so sebab tu diorang panggil "girls" !
kalau di baca info tentang soap ni..ia ada bau yang boleh memikat kaum2 adam.ehem! ha kalau yang dah berkahwin tahu lah maksud fyna..so fyna pun belum berkahwin so..nak kupas soal tu pun tak boleh hehe but ada yang review cakap ada scent/bau yang boleh buatkan kaum adam lebih tertarik pada kaum hawa..haaaa hehe
ok dari segi lain..fyna sangat-sangat in love dengan soap ni..
1st sebab bau dia..yang original bau tak kuat sangat..but yang pure girls ni bau dia lebih kepada bau rose..wangi..lembut..suka lah!
sieze agak besar..so rasanya tahan lebih 2 bulan..sebab no need tonyoh2 lebih..sebab pakai sikit je dah boleh dapat effect..ha? effect apa?
ok fyna dah pakai dalam 3 minggu..guess what?! kulit fyna 1 tone lebih cerah! 
btw kulit fyna sebenarnya lebih kepada kuning..so bila kulit kuning ni ada time nampak fyna cerah.. ada time nampak fyna gelap..bila selak je baju..perut nampak warna kuning2..so baru2 ni adik fyna, mimi pulang..so dia tegur fyna badan makin cerah..fyna sebenarnya tak lah perasan sangat..orang kata if orang yang tak biasa lihat kita..baru lah sedar perubahan pada kita..act mimi sememangnya lebih cerah dari fyna..so lepas pakai soap ni..bila bandingkan warna badan..eh fyna lebih cerah dari mimi?! so terus seronok! mimi pun tiba2 mahu setengah soap fyna ni..eh mana boleh..
dah banyak losyen, krim pencerah pakai..love soap ni juga menjadi..ha itu lah result yang fyna rasa the best sekali..siapa tak mahu putih kan? so soap ni dah memang jadi fav fyna dah..plus ia tahan lama..pakai sikit saja dah ok..jangan pakai banyak sebab nanti kulit akan jadi kering..
btw ada caranya nak pakai soap ni..
at first fyna pakai macam sabun biasa..then cuci dengan air..so tak rasa apa2 pun..then bila baca info..owh salah rupanya
sebenarnya basahkan badan.then sabunkan badan dengan soap ni..biar dalam 3minit..selalunya ia akan meresap then kulit akan rasa tegang..then terus cuci dengan air..no need sabun lain dah..itu saja dah cukup..
1st week fyna pakai..fyna dah rasa chicken skin fyna dah hilang..yes! chicken skin tu macam bila kita usap2 kulit kita..akan ada bump bum kecil..fyna sellau ada dekat lengan..selalu fyna scrub untuk hilangkan..but now adanya soap ni..senang..hehekulit makin cerah, halus dan lembut..cuma sometime ia akan buatkan kulit kering..alah apa susah..pakai saja lotion..
so kepada bakal pengantin..malu kulit gelap..atau kulit tak sama rata..boleh try soap ni.amalkan..insyallah korang akan rasa result macam yang fyna rasa

so bagi fyna..both sama saja result dia..dua2 memutih cuma yang Pure girls ada scent rose yang wangi and menarik kaun adam tu...haa..so ada kelebihan disitu berbanding dengan original punya

btw soap ni boleh juga apply di muka..but kulit fyna sensetif..so macam takut pula..hehe rata2 cakap soap ni boleh buatkan pores makin mengecil..maybe nanti fyna akan try juga =D


Tokyo Love Soap PURE GIRLS 80g 

RM85

Tokyo Love Whitening Soap 100g

RM80


korang boleh beli di 

website :http://www.nattacosme.com/
fb : https://www.facebook.com/NattaCosme

6 comments:

Syaza Suhana said...

Lama da nak soaps ni tapi oleh harga gitu so pikir dua kali :( but the reviews slalu baguih!

diela a. basri said...

mcm best je soap ni.

Bro Framestone said...

Macam manarik...

Anonymous said...

I pakai premium tokyo love soap kat muka and badan...mmg best...memutihkan...and yg penting kulit u rasa lembut and licin je...acne scare pun dah fade...bau rose dier pun best....tokyo love soap ni pun bagus untuk your ehem...ehem...hanya yg dah kawin tau...hihi ;)

-honey

aida da cutest said...

blh guna utk cuci bhgn intim jgak ke?
xd efek apa2?

Farini Derasid said...

Assalam, sape2 yang berminat untuk order Tokyo Love Soap bole order dgn saya. saya menjual Tokyo Love Soap original dari Jepun. harge RM 75 including postage.
Jemput untuk like page sy Health/Beauty Cottage https://www.facebook.com/tokyosoap?ref=hl.
untuk order bole sms/whatsapp 0133063502
Thanks